Primjetio sam ja to ima jedno vrijeme da prilikom odvijanja gas se u jednom trenutku primjetno naglo sam pojača. Isto tako kad zavijem gas u jednom trenutku se smanji naglo tj. više nego sam to komandovajo. To se ne dešava stalno ali evo sve češće i češće. Povod da se pozabavim sa ovim je bio jučerašnji ulazak u krivinu prilikom čega sam odvio gas sa pomenutim trzajem i kada mi je proklizao zadnji točak. Nije ni malo lijepo iskustvo da vam odmah kažem.
Tu dolazimo do dijagnoze. Sajle od gasa ili može biti nešto drugo?
Ako su sajle od gasa (potezna i povratna) jel mora nove da uzimam ili samo podmažem?
Ako je samo podmazivanje čime da to odradim, a da nije WD40?
Ameri imaju neki PJ1 Cable lube ali ga kod nas nema. Jel može neki silikonski sa teflonskom zaštitom? Ovi za bicikla što se koriste?
Sajla od gasa ili ti throttle cable
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Sajla od gasa ili ti throttle cable
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
-
Oliver
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki Bandit 1200
Re: Sajla od gasa ili ti throttle cable
Sto se tice sajli mozes da podmazes sa bilo kojim uljem, meni je zaglavljivala sajla od gasa pa sam ih skinuo obje, napravio lijevak u koji uglavim vrh sajle (odnosno oplate) i prvo oprao sa benzinom - koliko je prljavstine ispalo iz obje sajle ne bi vjerovao - ostavio na suncu da se osuse i ispari ostatak benzina , a onda sam uzeo obicno motorno ulje i ostavio ga na suncu nekih pola sata da se dobro ugrije i postane rijetko i njega nasuo (naravno svo vrijeme cimajuci sajlu gore dolje kroz onu oplatu) dok nije krenulo ulje da izlazi sa druge strane (posle nekih 10-ak) minuta, onda sam ih ostavio sat dva da se ocijedi visak napolje i super - nemam problema evo 6 mjeseci.
Jednostavna je procedura maksimalno - ako treba pomoc tu sam.
Jednostavna je procedura maksimalno - ako treba pomoc tu sam.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Re: Одг: Sajla od gasa ili ti throttle cable
Ovo u Pivu kazu oplate a inace se kaze buzir od sajle
pOsLaTo iZ SSPARTE
pOsLaTo iZ SSPARTE
+1389+
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
Re: Одг: Sajla od gasa ili ti throttle cable
NikGold wrote:Ovo u Pivu kazu oplate a inace se kaze buzir od sajle
pOsLaTo iZ SSPARTE
praštajte za off.
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Skini sajle, operi i podmazi kao sto je Oliver napisao. Pregledaj sajle imaju li kakvih ostecenja, desava se da se jedna ili vise zica prekinu i da sajla zapinje u kosuljici. Pregledaj i leptire na karburatorima, moze se desiti da i oni zapinju, pa neravnomjerno otvaraju i zatvaraju. Pregledaj i rucicu gasa, moze i ona tesko da se okrece na upravljacu, ocisti i podmazi. Kad sve ocistis i podmazes, pravilno podesi sajle, rucica mora ici lagano, bez zapinjanja, sa 2 do 4 mm praznog hoda. Kad upalis motor okreci upravljac desno i lijevo do kraja, ako su sajle dobro postavljene ler gas ne smije da se smanjuje ili povecava.
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Jesi li rijesio problem, do cega je bilo, sajle od gasa ili nesto drugo?caesar wrote:Primjetio sam ja to ima jedno vrijeme da prilikom odvijanja gas se u jednom trenutku primjetno naglo sam pojača. Isto tako kad zavijem gas u jednom trenutku se smanji naglo tj. više nego sam to komandovajo. To se ne dešava stalno ali evo sve češće i češće. Povod da se pozabavim sa ovim je bio jučerašnji ulazak u krivinu prilikom čega sam odvio gas sa pomenutim trzajem i kada mi je proklizao zadnji točak. Nije ni malo lijepo iskustvo da vam odmah kažem.
Tu dolazimo do dijagnoze. Sajle od gasa ili može biti nešto drugo?
Ako su sajle od gasa (potezna i povratna) jel mora nove da uzimam ili samo podmažem?
Ako je samo podmazivanje čime da to odradim, a da nije WD40?
Ameri imaju neki PJ1 Cable lube ali ga kod nas nema. Jel može neki silikonski sa teflonskom zaštitom? Ovi za bicikla što se koriste?
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Ublazio problem. Pocela sajla od gasa da se odpreda. Oprano i Podmazano teflonskim sprejem. Mnogo se manje osjeca al vidim da se sajle moraju mjenjati.
AMAT VICTORIA CURAM