Benelli BN 600

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Benelli BN 600

Post by wulfy »

I eto ga ... Novi motocikl od ove čuvene italijanske marke od kada su je preuzeli ,,kinezi''. Čini vam se novi model poznat? Pogledajte kako izgleda Generic GRS 600, a isto tako izgleda i motocikl čija je oznaka Keeway RK 600 ... Ipak, po nečemu se u ovom trilingu ovaj Bineli razlikuje, a to je nešto drugačije podešen motor. Prema nekim prvim informacijama radi se o 82 KS. Zvanično na sajmu motocikla u Milanu.

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
wulfy
NLB Moderator

Re: Benelli BN 600

Post by wulfy »

Oznaka BN znači Benelli Naked. Ok, sada kada smo razjasnili porjeklo imena idemo dalje. Prednja izokrenuta viljuška iima potpis Marzocchi i prečnika je 50 mm (preuzeta sa modela TNT i Tre-K) sa hodom od 120 mm. Zadnji saš amortizer ima hod od 123 mm. Kočnice potpisuje Brembo a sačinjavaju ih dva diska prečnika 320 mm na prednjem točku i disk prečnika 260 mm na zadnjem točku. ABS sistem nije u ponudi ni kao opcija (no, kažu da je predviđena ugradnja u budućem razvoju modela). Distribucija težine je 52% na prednjem i 48% na zadnjem dijelu. Rezervoar za gorivo ima zapreminu od 15 litara. Motor razvija 82 KS pri 11.500 o/min. i isporučuje 52 Nm pri 10.500, te zadovoljava Euro 3 normu. Težina motocikla spremnog za vožnju je oko 220 kg (208 kg suv). Cjena u Italiji sa svim davanjima je 6.490 eura. Može se i naručiti (bez doplate) verzija sa 35 KW (48 KS) za vozače sa A2 vozačkom dozvolom. Prodaja mu, ako sam dobro razumio, počinje po završetku ovogodišnjeg sajma u Milanu (prošle godine je bila premijera, na istom sajmu).

Image

Image

Image
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Image

Image

Image
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Keeway je zakon... :)
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

In_Utero wrote:Keeway je zakon... :)

Upravo tako.

Zasto bi placao vise zbog nekad davno velikog imena u moto industriji za zapravo isto sto i Keeway nudi?
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Du-Monster wrote:

Upravo tako.

Zasto bi placao vise zbog nekad davno velikog imena u moto industriji za zapravo isto sto i Keeway nudi?
Ja sam bio ozbiljan. Imao sam Keeway i nema ništa što bih mu mogao zamjeriti. Prodao sam ga, a sad vidim da sam go*no izio, jer nišanim opet da kupim nešto od 125 ccm
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

In_Utero wrote:
Du-Monster wrote:

Upravo tako.

Ja sam bio ozbiljan. Imao sam Keeway i nema ništa što bih mu mogao zamjeriti. Prodao sam ga, a sad vidim da sam go*no izio, jer nišanim opet da kupim nešto od 125 ccm

Pa i ja sam ozbiljan. Birajuci izmedju ovog modela Benellija i hyong sunga 650, nebi se dvojio ni trena.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Post Reply