Yamaha XV 950

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Yamaha XV 950

Post by wulfy »

Ovaj novitet retro dizajna za 2014 godinu (u Americi prestavljen ranije pod nazivom Bolt) pokreće vazdušno hlađeni agregat radne zapremine 942 kubika raspoređenih u 2 cilindra, a ,,disanjem'' preko 8 ventila oslobađa 80 Nm pri niskih 3.000 o/min. Dakle, sirova zabava u onom izvornom motociklističkom značenju. Naravno, retro stil prati i modernu tehnologiju pa su prisutni detalji kao što su: zadnja svjetlosna grupa od svjetlečih dioda, keramički kompozit untra stjenki cilindra, kovani aluminijski klipovi, ABS, nove 3D mape koje regulišu paljenje i ubrizgavanje, LCD instrumenti, 2 u 1 izduvni sistem koji zadovoljava norme o buci i zagađenju, pogonski kaiš od karbonfibera ... Za klasiku se brine čelični cjevasti ram, prednja viljuška prečnika 41 mm, zadnji podesivi amortizeri, ista dimenzija diska (298mm) na prednjem i zadnjem točku, prednji točak od 19 a zadnji od 16 coli. Osim osnovne XV 950 verzije i postoji i verzija XV 950 R koja se razlikuje tek u detaljima, a najlakše je uočiti razliku po zadnjem vješanju gdje R verzija ima izdvojene rezervoare za gas.

Naravno, ovakva vrsta motocikla ne ide bez podugačkog spiska dodatne opreme, a ona će za ovaj model u početku krenuti od: Akrapović izduva, mini vjetrobrana, pocinčanim čelikom opletena kočiona crijeva, posebni poklopci vazdušnog filtera, žičani točkovi, sjedište sa oprugama, pokrivač prednje viljuške, ... U svakom slučaju ljubitelji personalizacije će doći na svoje

Image

Image

Tehnički podaci za Yamaha XV 950:

Motor: V2
Zapremina: 942 ccm
Snaga: 52 KS pri 5.200 o/min.
Obrtni moment: 80 Nm pri 3.000 o/min.
Mjenjač: 5 brzina
Težina (spremnog za vožnju): 251 kg
Rezervoar: 12 l
Visina sjedišta: 69 cm
Ubrzanje do 100 km/h: - s
Max. brzina: - km/h
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Yamaha XV 950

Post by wulfy »

Izložena je na salonu automobila u Budvi (prijatno sam iznenađen) i mogu reću da uživo izgleda mnogo bolje nego na slikama
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

stvarno lijep...
cak bi ga i vozio :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Hm, i tata bi, sine! Sviđa mi se, eto razloga da se provozam do sajma poslije posla. Jedino mi se rezervoar čini premali, ali valjda je tako moralo zbog izgleda.
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Dođoh, viđeh, uzdahnuh...
Image
Image
Image
Image
Image

Što bi braća Ameri rekli: sexy as hell...
A cijena prava sitnica, nešto preko 9k za verziju sa ABS-om ili malo ispod te cifre bez njega.
Pored ovoga, bilo je kod istog dilera još par zanimljivih i ekskluzivnih predpremijera koje još nijesu bile ni u Milanu, a kamoli u prodaji. Riječ je o novom naked-u sa 3 cilindra i jednom malom skuteru od 114ccm, ali o tome će vam Wulfy više reći, od mene dosta.
Post Reply