Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Re: Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Post by markobr »

DrMracni wrote:mene su naucili da cim sjednem u vozilo upalim svijetla, vezem pojas, onda ne prelazim ogranicenje (sem dje ih nema) drzim svu opremu, skinem kuku, ne pijem i mogu vam reci bolje finansijski prolazim :)
Mracni, ovako i ja postupam i vjeruj mi da sam se spasio. Vazda stignem na vrijeme đe god da krenem, skoro niđe ne prekoračim brzinu. Vežem se, palim svijetla i počinuo sam od policije. Vjerujte mi čak me i ne zaustavljaju. Kad pijem uzmem taksi i svi zadovoljni. Taksi me košta 5 eu do kuće tako da mi taj trošak ne prestavlja problem a sa tim riješim dosta stvari koje bi ne daj Bože mogle da se dogode...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Akcije su uvjek, zvale se one: ,,pojas'', ,,kaciga'', ,,farovi'', ,,registracija'', ,,semafor''... Uostalom, kada te zaustave, vidjete vezanog, uglavnom te pokažu da produžiš. ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

eee nemogu sad tražit a imam je nedje po kući- prijavu zbog nevezanja pojasa prilikom :shifty: :doh: vožnje motora
+1389+
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

NikGold wrote:eee nemogu sad tražit a imam je nedje po kući- prijavu zbog nevezanja pojasa prilikom :shifty: :doh: vožnje motora
Ja bih te zamolio ako ikako mozes da to pronadjes :D
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

NikGold wrote:eee nemogu sad tražit a imam je nedje po kući- prijavu zbog nevezanja pojasa prilikom :shifty: :doh: vožnje motora
:-D Vrh, ja sam mislio da sam ja najgori, meni su napisali novčanu kao da sam razgovarao mobilnim u toku vožnje na motoru, ali to je bio kompromis da mi ne uzmu vozačku zbog preticanja pa sam je sa osmjehom prihvatio i vazda im hvala :-)
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

VOZAČI "PRESRETAČA"

Policajci uhapšeni kad su došli da preuzmu smjenu: Uzimali mito od vozača?

Saobraćajni policajci CB Podgorica Željko Petrović i Tomislav Škatarić uhapšeni su jutros oko 7 časova kada su došli da preuzmu smjenu zbog sumnje da su primali mito kako bi "žmurili" na saobraćajne prekršaje.
Uhapšeni su po nalogu specijalnog tužioca, a vjeruje se da su oni od vozača uzimali novac prilikom kontrole saobraćaja policijskim "presretačem" na dionici od Podgorice ka Kolašinu
Policajci su uhapšeni u akciji pod nazivom "Vespa", a uz njih je uhapšen i državljanin Australije J.S. (66), nastanjen u Tivtu koji se sumnjiči da je davao mito.
"Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. i T.Š. počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, tokom preduzimanja službenih radnji, u šest navrata od šest lica, među kojima je i J.S, zahtijevali novac, prihvatili obećanje da će primiti novac ili primili novac, pribavivši time sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji se utvrđuje, kako ne bi izvršili službenu radnju koju su bili dužni da izvrše shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Sumnja se da je J.S. počinio krivično djelo tako što je ovlašćenim policijskim službenicima Ž.P. i T.Š. dao novac, kako ne bi izvršili službenu radnju koju su bili dužni da izvrše, u cilju izbjegavanja kazne za prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji je počinio", navodi se u policijskom saopštenju.
Navodi se i da se akcija "Vespa" nastavlja.
Hapšenja najavljena u julu
"Vijesti" su početkom jula pisale da će se sedam saobraćajaca Centra bezbjednosti Podgorice ubrzo naći u pritvoru, jer je tokom petomjesečne istrage Tužilaštva utvrđeno da su uzimali mito da bi vozačima žmurili na drumske prekršaje.
Izviđaj protiv saobraćajaca podgoričke policije počeo je u januaru, nakon što je ministar Raško Konjević tražio da se provjeri rad patrola na glavnim saobraćajnicama.
Više sagovornika “Vijesti” potvrdilo je tada da je u okviru borbe protiv korupcije u plavim redovima utvrđeno da je sedam policajaca iz CB Podgorica, navodno, uzimalo novac tokom kontrole saobraćaja.
Tužilaštvo je tokom petomjesečne istrage mjerama tajnog nadzora, ali i drugim kriminalističkim metodama, došlo do podataka da su sumnjivi policajci uzimali mito od vozača.
“Predmet je gotov, ali se čekaju još neki detalji kako bi se uskoro krenulo sa hapšenjem policajaca”, kazao je tada izvor “Vijesti” iz VDT-a.
Pod “budnim okom” kolega posebno su bile patrole policije, koje su bile zadužene za kontrolu saobraćaja na magistrali iz pravca Kolašina ka Podgorici.
Navodno, tokom pretkrivične istrage prikupljeni su dokazi da su patrole na toj dionici ponajviše bile lakome na novac, koji su uzimali kako vozačima ne bi pisali novčane naloge ili prekršajne prijave za saobraćajne prekršaje.
Sumnja da pojedini saobraćajci PJ Podgorica uzimaju novac stigla je još prije nekoliko mjeseci, kada je jedan od vozača podmitio policajaca, a nakon toga došao u CB Podgorica da podnese prijavu protiv njega.
Kada je shvatio da bi mogao i on krivično da odgovara za davanje mita, on se predomislio i odlučio da ne podnosi prijavu protiv tog saobraćajca tako da krivični postupak nije zvanično otvaran.
Saobraćajne patrole su godinama na udaru zbog sumnji da uzimaju novac kako mu žmurili na prekršaje, a svake godine specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnese po nekoliko krivičnih prijava protiv policajaca za uzimanje mita.

izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Izgleda su ih presreli :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Da li je sada Mercedes B klase u pogonu? :D Ima još jedan crni presretač ;)
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Danas na putu BD-PG vidjeh meni do sada nepoznatog presretaca crni renault laguna. Taman je zaustavio neke na 3 trake. A opet sam ga sreo u povratku kako juri za nekim mercedesom.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

Presretači su: sivi Volkswagen Passat, crna Mercedes B klasa, crna Renault Laguna i crna Toyota Auris ;)
Post Reply