info honda africa twin?

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
dzony the boy
Stoper
Stoper
Vozim: trenutno nista a afriku cu ako bog da..:)

info honda africa twin?

Post by dzony the boy »

pozdrav svima...prije nego postavim pitanje ispricacu kratku pricicu nadam se da necete zamjeriti...prvi put sam pomenutu hondu vidio na netu i to slucajno dok sam citao nesto o transalpu do tad nisam ni znao za pomenutu hondu to je bilo ima i 5 godina od tada mi je postala opsesija i licno smatram da je jedan od najboljih motora ikad napravljenih i da ima posebno mjesto u moro istoriji...ona dva okrugla fara mi jednostavno podizu krvni pritisak cim ih vidim i iako mi drugovi stalno otvaraju glavu kao star je to motor, pa demode je itd ja sam jednostavno zaljubljen u nju..pa kao kupi xtx vise je momacki itd da ne smaram...uglavnom zaljubjen sam u nju i iskren da budem nikad nisam imao priliku da je vozim cak ni da sjednem na nju iako sam je gledao vise puta uzivo...interesuje me ima li neko sa foruma da prodaje afriku i koje su to cijene kako se krecu? i da li se moze registrovati ovdje i kako ako je dovedem iz SRB?inace to bi mi bio prvi motor ako ne racunamo skutere..:) hvala unaprijed...nadam se da nisam dosadio...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: info honda africa twin?

Post by Galiot »

Kontaktiraj Veskotg ovde sa foruma,On ima Afriku i pomoćiće ti oko svih informacija koje te zanimaju.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Za Afriku se svakako obrati Vesku..... što se tiče izbora to je dobar motor, a s obzirom da ti je to prvi veliki motor dobro razmisli da li ti treba? Jer ako nećeš da putuješ, ili voziš po malo off road ona ti ne treba, jer nije motor za manekenisanje po gradu- njena namjena je put!
Što znači ako ti treba motor za kratke rute ne znam koliko je praktična :)
dzony the boy
Stoper
Stoper

Post by dzony the boy »

Damir'Tattoo wrote:Za Afriku se svakako obrati Vesku..... što se tiče izbora to je dobar motor, a s obzirom da ti je to prvi veliki motor dobro razmisli da li ti treba? Jer ako nećeš da putuješ, ili voziš po malo off road ona ti ne treba, jer nije motor za manekenisanje po gradu- njena namjena je put!
def nisam neko ko se sminkerise jer nebih afriku gledao...svjestan sam koja joj je namjena...iskreno volio bih da putujem sa njom sto vise,i po putevima i po planinama to mi je najveca uzivancija...tako da mislim da je ona pravi izbor...svakako da imam para kupio bih gs ali to je malo skuplje zadovoljstvo tako da po meni najbolja i nista manje kvalitetna zamjena afrika twin :)))
Luchka
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW F650ST

Post by Luchka »

afrika je sigurno dobar motor...meni licno jedino smeta sto je izmedju modela iz 80-ih i modela iz 2003 kad je prestala da se proizvodi, ako se ne varam, vrlo mala razlika...

e sad cini mi se da ih ovdje nema na prodaju...ono sto je.sigurno je da su na cijeni svuda, a posebno u srbiji...

moj predlog ti je da vidis po netu ima li ih po sloveniji, nemackoj i sl. po nekim normalnijim cijenama...

meni je izmedju nje i stare super tenere vrlo mala razlika, pa pogledaj i nju....mislim da ima neka kod nas, cini mi se u kotor, da se prodaje..

Sent from my ZTE V987 using Tapatalk 4
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Smece :)))

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
14:23
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

dzony the boy wrote:
Damir'Tattoo wrote:Za Afriku se svakako obrati Vesku..... što se tiče izbora to je dobar motor, a s obzirom da ti je to prvi veliki motor dobro razmisli da li ti treba? Jer ako nećeš da putuješ, ili voziš po malo off road ona ti ne treba, jer nije motor za manekenisanje po gradu- njena namjena je put!
def nisam neko ko se sminkerise jer nebih afriku gledao...svjestan sam koja joj je namjena...iskreno volio bih da putujem sa njom sto vise,i po putevima i po planinama to mi je najveca uzivancija...tako da mislim da je ona pravi izbor...svakako da imam para kupio bih gs ali to je malo skuplje zadovoljstvo tako da po meni najbolja i nista manje kvalitetna zamjena afrika twin :)))
Svaka čast :clap:
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Imas jednu u oglasima na pik.ba, juce je vidjeh.
http://www.pik.ba/artikal/7730727/honda ... -twin-750/" onclick="window.open(this.href);return false;
Afrika je dobar motor, samo bi dobro bilo da je prvo probas, da vidis kako ti lezi takav motor, da li ti odgovara. I dobro je pregledaj ako odlucis da je kupis, stari su to motori, a ako nijesu odrzavani i servisirani kako treba, bez obzira sto su kvalitetni, mogu biti u losem stanju, pa su potrebna i velika ulaganja.
Endurio
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: F650GS bmw crni, zatamnjena stakla.

Post by Endurio »

pozdrav svima...prije nego postavim pitanje ispricacu kratku pricicu nadam se da necete zamjeriti...prvi put sam pomenutu hondu vidio na netu i to slucajno dok sam citao nesto o transalpu do tad nisam ni znao za pomenutu hondu to je bilo ima i 5 godina od tada mi je postala opsesija i licno smatram da je jedan od najboljih motora ikad napravljenih i da ima posebno mjesto u moro istoriji...ona dva okrugla fara mi jednostavno podizu krvni pritisak cim ih vidim i iako mi drugovi stalno otvaraju glavu kao star je to motor, pa demode je itd ja sam jednostavno zaljubljen u nju..pa kao kupi xtx vise je momacki itd da ne smaram...uglavnom zaljubjen sam u nju i iskren da budem nikad nisam imao priliku da je vozim cak ni da sjednem na nju iako sam je gledao vise puta uzivo...interesuje me ima li neko sa foruma da prodaje afriku i koje su to cijene kako se krecu? i da li se moze registrovati ovdje i kako ako je dovedem iz SRB?inace to bi mi bio prvi motor ako ne racunamo skutere.. hvala unaprijed...nadam se da nisam dosadio...
Sujmam da se ovdje priča o ženi, ili tačnije ovo mi više liči na epsku priču o ženi, nego o motoru, naime:
Dva okrugla fara(apropolis dva okrugla ženska dara, da se tako izrazim), podižu krvni pritisak(jašta da podižu), zaljubljeni u nju(svi vole žene, osim Fifi i Riki Martin i Slavko Kalezić)... Pošto je, nadam se dovoljno asocijacija, preporuka je da uzmeš ženu iz Afrike namjesto motor Afriku, iako si je gledao više puta uživo i nisi do sad imao priliku da je voziš, a još si zaljubljen u nju, kaži joj to i odvezi je...

Ima li neka žena da vozi Afriku u crnu goru, to bi bila idealna žena, ne?
dzony the boy
Stoper
Stoper

Post by dzony the boy »

Sujmam da se ovdje priča o ženi, ili tačnije ovo mi više liči na epsku priču o ženi, nego o motoru, naime:
Dva okrugla fara(apropolis dva okrugla ženska dara, da se tako izrazim), podižu krvni pritisak(jašta da podižu), zaljubljeni u nju(svi vole žene, osim Fifi i Riki Martin i Slavko Kalezić)... Pošto je, nadam se dovoljno asocijacija, preporuka je da uzmeš ženu iz Afrike namjesto motor Afriku, iako si je gledao više puta uživo i nisi do sad imao priliku da je voziš, a još si zaljubljen u nju, kaži joj to i odvezi je...

Ima li neka žena da vozi Afriku u crnu goru, to bi bila idealna žena, ne?[/quote]

Kolega slatko sam se nasmijao...ipak je motor u pitanju mada nebih se zalio:)))
Post Reply