Danas sam bio da registrujem motor i iznenadio sam se kada su mi rekli da ne zadovoljava standarde predviđene našim zakonom (Honda Varadero stara godinu dana i koji mjesec više). I to nije problem samo sa mojim motorom, već je vjerovatno problem i u vašim! A o čemu se radi...pa, našim zakonom je propisan nivo buke od 80 dB (decibela), a moj Varadero "iskroji" 84 dB pri 5500 o/min (po fabričkoj specifikaciji. Stoji na pločici zajedno sa brojem šasije). Kolega bajker prije mene je registrovao Transalpa prije mene...njemu je fabrički deklarisano 91 dB. Progledali su nam kroz prste, ali me je strah da opet neka umna glava iz Policije/Vlade/Ministarstva za ovo i ono ne nabrije kaznama ove što rade tehničke preglede, te da se ubuduće ne budu morali bukvalno pridržavati pravila. Onda smo šipak registrovali motore.
Dakle, ono što bih želio je da skrenemo pažnju nadležnima da kad prepisuju zakone u to da uključe nekoga sa trocifrenim IQ (samo da je blizu 100, ne mora više).
Još malo o zakonu...
- In_Utero
- Grijač guma

- Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition
Još malo o zakonu...
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: Još malo o zakonu...
bas me interesuje ako stavim pedale na motor, da li ga moram registrovati...

Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Klasični bezobrazluk! Ja sam pegasa juče vozio na tehnički u auto-moto u Nk, nijesu mi tražili ni da ga upalim, samo su ga fotkali, čak ih ni broj motora nije interesovao.
Što od prilike znači da sve ide po đavolu, neđe je tehnički strog, neđe ga nema, a zakon je tu najvjerovatnije da bi se pare uzimale.
Što od prilike znači da sve ide po đavolu, neđe je tehnički strog, neđe ga nema, a zakon je tu najvjerovatnije da bi se pare uzimale.
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Čijeg Pegasa? Je li to pala trampa sa Jodžom?Damir'Tattoo wrote:...Ja sam pegasa juče vozio na tehnički...
-
tdm93
- Grijač guma

ja juce regirovao motor.
mjerili su buku na 3000 obr.i prošlo bez problema . varadaero sd01
APARTMANI "LIGHT HOUSE"
BIKER FRENDLY
BIKER FRENDLY
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Jeste uzeo ja Jovanovog pegasa sad je on ponosni vlasnik STaramaro wrote:Čijeg Pegasa? Je li to pala trampa sa Jodžom?Damir'Tattoo wrote:...Ja sam pegasa juče vozio na tehnički...
- In_Utero
- Grijač guma

- Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition
Izgleda su došli do faze đe je*e lud zbunjenog...tdm93 wrote:ja juce regirovao motor.
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
- dexbudva
- Silovatelj krivina

- Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©
Re: Одг: Još malo o zakonu...
Tako kazes jel bez problema.tdm93 wrote:ja juce regirovao motor.
poslato iz konzulata italije
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
da te moja konstrukcija pegla?!