Novi trend "Avanturistickih" motora

Razvoj motociklizma
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Novi trend "Avanturistickih" motora

Post by DrMracni »

kao sto teks kaze

http://expeditionportal.com/an-open-let ... -industry/" onclick="window.open(this.href);return false;

ocigledno je da je najveca avantura kad treba podici motor,
bilo je vise polemika i odje na forumu, ali nije mi jasno kako moto industija ne umije da prepozna sta tristu treba. ne radi se samo o sacici ljudi, koliko vidim mnogo traze isto... lak i jednostavan motor i ne previse kubika i ks.
ako honda stvarno napravi novu afriku kao sto pricaju, onda ce to biti najbolji motor poslije 990. ok, ispod toga imamo teneru660 i sertao ali uvijek nesto fali...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Novi trend "Avanturistickih" motora

Post by poka »

pa svi uvijek diskutujemo na ovu ili slicne teme kad su motori u pitanju. ali ipak se desava nesto drugo. oni prave i prodaju ono sto mislimo da nam nije ok. ali opet oni prodaju. :)
ovo sto je napisao ovaj cojek, nije nemoguce, ali motor od 150kg, sa preko 50ks, sa 500km free range, a pritom toliko kvalitetan da mozes na put oko svijeta sa njim odma, a da kosta neku saku dolara, mislim da je nemoguce. :) pogotovo sto oni oce da zarade i to fino. a ponavljam, oni prave mi kupimo. :)
evo vidio si juce kako sam ja vozio moj motor koji ima 220kg, a nisam neki vozac. isto to sto moze moj motor, mogu i drugi. xc800, gs800 itd, zaboravicu pola, ali mislim da malo ovaj lik gundja, i to dupetom. mada je istina da svi najcesce dupetom i gundjamo. :)
dosta je upravu, ovaj lik. ali svi znamo da je motor namjenska stvar. i nikad zadovoljni sa jednim za sve. :) zato valjda oni i prave novo, a mi kupujemo. :)

mozda i grijesim ali tako nekako ja to vidim. mada nisam pristalica noviteta, svako malo. i moj ktm je ljepsi od ovoga novoga. :mrgreen:
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

poka wrote:..ali motor od 150kg, sa preko 50ks, sa 500km free range, a pritom toliko kvalitetan da mozes na put oko svijeta sa njim odma, a da kosta neku saku dolara, mislim da je nemoguce. :)
http://www.visordown.com/reviews/motorc ... t/239.html" onclick="window.open(this.href);return false;

malo seckati,i eto ga :)
takav motor je svakako moguce napravit,samo je pitanje zasto se ne napravi...
a odgovor je vjerovatno PARE :twisted:
ili se cuvaju za crne dane moto industrije :D

moje vidjenje adv motora,naravno uz povecanje rez.,malo modernijeg izgleda i poneku "imagine" komponentu(djecija posla :D )

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Vedza, ja svatio da pricamo o novim nekim modelima!? naravno opste je poznato da je KLE upravo ono o čemu je ovaj Čiko pisao sa linka koji je Ivan postavio :)
naravno KLE je ono što on traži. a i ti izgleda :) jedino ga malo moras doradit, ne premnogo, i on je upravo ono što ti treba. :)

imam pitanje, da li se ADV motori voze i po cestama? da li treba da imaju neke pogodnosti ia za taj dio putovanja? mislim na zastitu od vjetra, recimo, na snagu da sa opremom preteknes autobus pun indijaca. i tome slično.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

PUTUJU LJUDI SA SVIM I SVACIM
MA SVAKI JE MOTOR DOBAR UKOLIKO JE VLASNIK SRECAN DOK GA VOZI

SAMO GAS I UZIVANJE
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

NikGold wrote:PUTUJU LJUDI SA SVIM I SVACIM
MA SVAKI JE MOTOR DOBAR UKOLIKO JE VLASNIK SRECAN DOK GA VOZI

SAMO GAS I UZIVANJE
uvijek nam uskratis zabavu! :lol:
tacno.
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

sto se ti ukljucujes juce si kupio nov motor i sad bi da ga mijenjas :D , vec si vidio da nevalja :mrgreen:
ivov motor je antistres , dosta solidan na terenu, na asfaltu dovojno da je stalno u prekrsaju, moze na put oko svijeta i da ga citavog udrobi plakace 2 dana

dok ti poka a i ja da imam motor kao tvoj i da mu se nesto desi nebi obraza susio
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Hahahah dobar dobar...

Sent from fixni
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

hahahahhahah
dobar

nebi ga jos mijenja. a ako mu sto bude, prva 3 puta će mi bit zaa vjerovatno, posle nevjerujem. i za kle-om mi se plakalo. malo drugacije nam kantari rade. ;)
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

bas nam drugacije rade kantari
ja bi recimo davno umro da sam svaki put plakao kad mi je pao motor :lol:
+1389+
Post Reply