Pomoć oko naplate osiguranja, predračun za popravku

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
arnyman
Stoper
Stoper
Vozim: GPZ 500 S
STREET TWIN

Pomoć oko naplate osiguranja, predračun za popravku

Post by arnyman »

Postoji li neki servis u Crnoj Gori koji bi mogao da mi napiše predračun za popravku motora, pošto mi je osiguranje ponudilo neki sitniš zato što je motor 88 godište, pa su računali totalnu štetu, pa sa onim što mi je ostalo od motocikla izračunali su mi nadoknadu od 349€. S obzirom da su mi u sudaru stradali i kaciga AGV K3 i IXS kornjača, ponuđena cifra od 349€ je taman za opremu i materijal za farbanje motora, koji je ustvari prekriven sitnim oštećenjima, nije uništen ali je poprilično iskrckan, polomljeni djelovi i materijal plus rad bi sigurno prevazišli cifru od 900€ i na to još zaštitna oprema, kojoj je cjena kod nas čini mi se oko 250€. Motor je Kawasaki GPZ500S, bio je registrovan i tehnički ispravan.

Uglavnom rekli su mi da popravim motor o svom trošku pa da im donesem račun, a budući da nemam para, jer zbog lomova ne mogu da radim(tek će tu biti proces oko naplate), ja ne mogu to da uradim, pa su mi rekli da nađem nekoga da mi napiše predračun za radove, pa će oni po tome da me isplate, umanjeno za PDV koji nije plaćen. Znači trebao bi mi predračun za polomljene djelove i rad na ispravljanju prednjeg točka i viljuške, plus farbanje skoro čitavog motora, a trebao bi mi i neki predračun za opremu AGV K3 i IXS turtle pro 2

Koliko sam ja shvatio to bi sve mogle da izdaju različite firme, zavisno ko šta radi, znači zasebno djelovi, zasebno ispravljanje, sklapanje, farbanje, oprema...

Jel to neko može da mi uradi ili zna nekoga ko može?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Pomoć oko naplate osiguranja, predračun za popravku

Post by NikGold »

Probaj za opremu u magnus moto jer su oni zastupnici za ixs i agv a za motor moras u radoonicu koja je registrovana za obavljanje te vrste djelatnosti

Msm da samo u yamahu mozes zavrsit posao
+1389+
arnyman
Stoper
Stoper
STREET TWIN

Post by arnyman »

Pa oće li mi u Yamahu htjet-moć radit Kawasaki-ja? Tačnije dosta mi je da urade predračun, al nije isključeno ni da će sređivat motor, zavisno šta izboksujem sa osiguranjem.

Zvao sam Prokom jer drug reče da imaju dobru radionicu, al oni rade samo Suzuki
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

tutomoto ti je zastupnik za kawasaki
+1389+
arnyman
Stoper
Stoper
STREET TWIN

Post by arnyman »

Poslah im slike na mail, pa da vidimo, pošto je tu neki proces oko zvanične profakture, a i ima dosta djelova.

Jel zna ko mogu li ja ovima iz osiguranja ispostavit motor, pa neka ga oni popravljaju kad meni već ne vjeruju kolika je šteta, inače oni su se ogradili da je totalna šteta u pitanju, al me zabole, nek mi vrate motor i opremu u prethodno stanje pa nek se .ebu
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

ja sam radio u magnus predracun ostecenih djelova jer je on bio ovlasceni uvoznika mog motora (kimko) . znaci, napisu ti djelove koji ti trebaju i cijene i tu listu sam predao osiguranju. osiguranje je onda na to dodalo i neku svoju procjenu cijene majstora i lakirera.
e sad posto ti vozis kawasaki, ja bih na tvom mjestu posao kod ovlascenog uvoznika kawasakija i da ti predracun naprave.
sto se tice opreme, mislim da to neces naplatiti jer se pri registraciji osiguranje placa samo za motor a ne i za opremu- tako mi je logicno barem. ukoliko je procijenjena totalna steta , mora se isplatiti puna vrijednost motora iz cjenovnog kataloga (a nesto ne vjerujem da je kataloska vrijednost 349e :? )
i na kraju, da sam na tvom mjestu, ne bih ostavljao da mi neko iz osiguranja prska oko motora jer ne vjerujem da bi to kvalitetno a ni brzo odradili..
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Sto se tice osiguranja, ov je sa sajta Lovcen osiguranja

Autoodgovornost

Polisom osiguranja od autoodgovornosti smo osigurali našu odgovornost za štetu koju upotrebom motornog vozila pričinimo trećim licima. To bi značilo da bilo koju štetu koju prouzrokuje vozač motornog vozila a koje je osigurano od auto-odgovornosti neće platiti on, već osiguravajuća kuća koja je izdala polisu.

Pored toga što Osiguranje od autoodgovornosti omogućava oštećenom da zahtijeva odštetu direktno od osiguravajuće kuće koja je izdala polisu, prouzrokovača štete oslobadja od materijalnog opterećenja zbog štete koju je prouzrokovao.

Osiguravajuća kuća je dužna da nadoknadi štetu koja se desila zbog tjelesnih povreda, oštećenja zdravlja I smrti nekog lica ili uništenja ili oštećenja stvari.
Iz ovoga proistice da bi trebali da ti isplatei stetu za opremu i za motor i pride ako si imao povrede. Dobro to vidji, jeroni znaju tako na prvu loptu, a kad ih utuziz, isplate sve
A uvjek mozes poci do neke osiguravajuce kuce i na pitati, sto i kako... Koje je osiguranje u pitanju?
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
arnyman
Stoper
Stoper
STREET TWIN

Post by arnyman »

Osiguranje je Uniqa

Magnus moto više ne radi AGV, a ni ovu IXS kornjaču više nemaju na stanju
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Podjes i trazis da ti daju dokument na kome pise sto tacno podrzazumijeva polisa osiguranja o auotoodgovornosti, ne obrazlazuci im zasto ce ti, jer su to prevaranti i odmah ce poceti da te nesto mute.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply