Bukumirsko i Veruša

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Bukumirsko i Veruša

Post by Kesha »

Da se i ja prijavim sa skromnim doprinosom ponovnog početnika sa malim kašnjenjem.
u subotu toga 5. jula 2014. smo nas trojica sa ktm-om 125, beverlijem 300 i tweet-om 125 napravili krug: PG - Ubli - Bukumirsko jezero - Mokra - Veruša - Bioče - PG.
Evo i slika:
Jezero (moj malji kaže: zezejo)
Image
Pogled nazad preko Meduna ka Podgorici
Image
Tu je bilo i konjče koje je tražilo čokoladice - namirisala beštija ili su ga iskvarili turisti i navukli na vještačku hranu.
Image

Dionica od oko 150 kilometara, asfalt, osim možda kilometar dok se sađe sa puta do na jezero i kasnije preko te Mokre do Veruše put je ponešen i ima mnogo šljunka, ali je ipak neki put.

Ja sam shvatio da mi skuter ne odgovara i prodao ga i sad tražim nešto...
Izgleda da čovjem mora da ima nešto za put i neki kroser u Crnoj Gori.
Polako žuri - Festina lente
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Bukumirsko i Veruša

Post by DrMracni »

fin je to krug, ali kad sad uzmes neki enduro... tek ce da bude :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Šta da uzimam, imaš li kakav savjet?
Transalp mi je izmakao, jedini xtr na autodileru je skup, ima i klr sa putnom opremom - i on skup, onda tenere 750 i afrika - presle po 80000...
Ne znam šta da radim?
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Za teneru je to smiješna kilometraža vjeruj mi......naravno ako je to prava kilometraža. Pitaj Jovana kakva je mašina tenere kad se otvori na 60 000.
Ona jedino što je mnogo težak motor za makadama.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Damir ti prodaje povoljno njegovu apriliju, a sta sve taj motor moze... najbolje ce ti Vedza reci, on ima istu...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Svaki od ovih koji si nabrojao su sjajni motori,razlike postoje sto jedan bolje koci,drugi bolje poteze,treci ima miran rad itd..
i svaki moze prec' grdilo kilometara,ako je normalno odrzavan(ulje i voda)...i novi motor mozes brzo bacit,ako se ne odrzava.
mom pegazu ce brzo 80000 i nema nikakvih znakova zamora ni na jednom dijelu,a samo kad se sjetim dje me sve taj motor odveo,trebao bi ga u sobu okacit :D
preporuka i za damirovog,upravo zato jer su ga odrzavali becki doktori :D

e sad,ako mislis off vozit,normalno osnovno je sto laksi motor da gledas...tu onda nastupaju mnogi kompromisi,dje ce ti tesko ko pomoc :mrgreen:
najbitnije je vozit sto bilo,sve ostalo vremeneom dodje na svoje..
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kesha wrote:Šta da uzimam, imaš li kakav savjet?
Transalp mi je izmakao, jedini xtr na autodileru je skup, ima i klr sa putnom opremom - i on skup, onda tenere 750 i afrika - presle po 80000...
Ne znam šta da radim?
Dobro bi bilo da postavis novu temu za kupovinu motora. A jos bi bilo bolje kad bi mogao da probas vise modela, pa da uz savjete bajkera i sam mozes da vidis sta ti najvise odgovara. Ako te interesuje Yamaha Tenere moja je na raspolaganju da probas, nije na prodaju.
Ako te interesuje Aprilia Pegaso 650 u bas dobrom stanju, imas Damirovu povoljno.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Fala na savjetima.
Osjećam se nekako golo jer su ovo intimne stvari :roll: a dosta lupam glavu o tome šta da uzmem...

moje iskustvo i šta mi leži: ja sam vozio, pored tomosa ams3 i skutera peugeot tweet 125, i yamahu FZ6, golu i Fazera sa onim poluoklopom (dva komada dva različita godišta), versisa i v-roda - na probu po nekoliko kilometara i zaključak je da mi se sviđa da vozim lijepo po asfaltu da može da se malo obali i to (ne supersport, nego naked ali sa poluoklopom kao Fazer npr. đe se sjedi malo nagnuto naprijed), ali mi treba i da mogu da idem po naših planina.
I da ja znam nema motora koji objedinjuje te dvije osobine?

Nisam zadržao skutera jer nemam merak da ga vozim stvarno, iako je predobar za grad, a ne bih da uzmem nešto što će da mi stoji u garažu.

Pegaso nisam vozio, samo mi se čini mali (ja sam 191cm) i nešto su mi precijenjeni ovi polovni na autodileru kako god da su se održavali. Tenere naročito ili Afrika mi se sviđaju koncepcijom ali neka ih je pazila i moja majka poslije 10-15 godina i 50000km - stvarno ne mogu znat kakve su. I ovi polovni Fazeri (10 godina star 3000eura!) i XTR (4 godine su meni preskupi ako imaju novi npr. mt07 ili gladius za po 5000eura, diversion 5900 ili xtr nov za 6500...

Ja bih najradije uzeo novoga fazera 8 i polovnog xtr da imam oba :P :P

Nije lako, nije lako...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

I Jovane hvala na ponudi da probam Tenere, vrlo rado, čujemo se na PM.
Ima jedna da se prodaje, možda, možda...
A i pegaso bih mogao pogledat, ali ne mislim da bi mi odgovarala.
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Post by filip xt350 »

Morah se ukljucit u pricu jer mi je burazer u istom problemu tj. trazi motor kao i ti kolega Kesha. Svidja mu se enduro varijanta, pocetnik je kao i ja sto sam u tom svijetu a i dodatno ga zapalih pricom o nekoliko izleta koje sam imao sa drustvom gore pa sad izgore... E sad on motor za asvalt ima i sasvim je zadovoljan sa njim ali jbg na makadam ne moze. Teska srca bi ga prodao i za te pare kupio neki enduro ali to tesko ide. Da ga da u bezcijenje posto poto nece.A i kad bi uspio u tome opet osta bez varijante za asvalt jer nebi neki tezi enduro koji bi bio i za to. Posto smo koliko vidim ja i ti vozili slicne motore a i svidja nam se manje vise isto (ja vozio xtx-a, kawasakija z750, beverlija 250- sve prodao i pored mog xt-a trenutno vozim i njegovog burgmana 400) probao dosta drugih modela da ne nabrajam zakljucio sam isto sto i ti da mi za asvalt leze putni enduro motori,cruiser varijanta ili naked. Ja sam u mom slucaju odlucio posto se nisam odrekao asvalta (a to sam preporucio i mom bratu) da za teren kupim laksi motor manje kubikaze, jednostavan, sto jeftiniji za odrzavanje i registraciju. Budzet sam ogranicio na 1500e i u to sam se uklopio. Kupio sam sasvim korektan motor u dobrom stanju koji me za sad sluzi odlicno. Medjutim kupio sam ga uvezenog iz inostranstva slucajno i mislim da se to tesko moze ponoviti bar za te pare. Njega planiram da zadrzim a da kad se za to stvore uslovi pored njega(kojeg mi realno i nije neki trosak zadrzat) kupim i neki veci vise putni enduro dje mi njegova tezina nece smetati jer ce biti namijenjen duzim turama, voznji u dvoje itd. Tu rupu trenutno krpim burgmanom koji iako je skuter za asvalt je vise nego dobar iako kao ni ti nisam neki ljubitelj skutera. Po meni je to realnost jer se tesko moze naci neka idealna 3u1 varijanta za neke skromne pare. Pa i kad bi rijesio covjek da se otvori sto je lako i dobro za teren nije udobno za asvalt a obrnuto sto je udobno i dobro za asvalt je tesko za teren i skupo za posjedovat :)
E sad tu pocinju problemi a mislim na to da je tesko naci solidan enduro motor kakav sam gore opisao za male pare. U CG ponuda je nikakva tacnije je i nema. Da se uvozi sa strane debelo se premasuje gore pomenuti budzet a i tamo je ponuda dosta slaba. Mi evo neko vrijeme pratimo oglase po Bosni i Srbiji jer ih je od tamo najlakse docerat ali sve sto valja je i skupo tako da se ne isplati. Skoro smo putovali za Bosnu i gledali jednu Yamahu ttr 600 koja bi osim kubikaze zadovoljila (nedje se mora i popustit)medjutim mrka kapa. Na slike top uzivo da te kap ubije. Cijena povoljna za kupit ali da se ulaze u nju koliko oces. Da sad ne nabrajam sto smo mi kao laici sve primijetili. Zakljucak je sledeci: enduro motori zna se kuda se voze, raubuju se i deru vise nego bilo koja druga kategorija. Naci cuvan primjerak jeftino tesko ali nekad i ispane.
Ja sam za varijantu dva motora u svakom slucaju pa cekat, tragat...
Post Reply