BMW f650gs mišljenja...

Novosti, komentari novih i starih motora...
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: BMW f650gs mišljenja...

Post by poka »

mislim da je ovo dobar motor.
i znam da ima jedan masu ljepši i bolji od ovoga, sa dosta opreme za još više para od ovoga :mrgreen:

ozbiljno dobar je motor baš. popričaj malo sa slowriderom, on ima najljepši na svijet definitivno. slobodno mu piši pp. mislim i da ga je prodavao. a možda bi ga i dalje prodavao.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

[/quote]Ovaj izgleda dobro održavan (odnosno dobro ga je oprao) i nije puno prešao, ali 13 godina je 13 godina, i na BMW-u očekuj ulaganja... :D[/quote]

O ovom motoru sa oglasa ne znam puno, pa necu komentarisati, imao sam priliku da ga vidim, motor dobro izgleda.
Sto se tice godina starosti, ne mora da znaci da u stariji motor ima vise ulaganja nego u neki puno mladji. Stanje motora zavisi najvise od nacina voznje, servisiranja i odrzavanja, od samog vozaca, pa tek onda od godina starosti. Ima mnogo starih motora koji su i dosta presli, pa nema puno ulaganja, sa nekima bi mogao do kraja svijeta i nazad, motori koji su umjereno vozeni, bez padova i havarija, redovno odrzavani i kvalitetno servisirani. A ima i motora starih po nekoliko godina koji su toliko unisteni da ni pored vecih ulaganja ne mozes od njega napraviti dobar motor.
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Post by Incognito »

VeDzA wrote:
koja?
Dobro, možda sam se loše izrazio jer sam naglasio BMW, međutim sve što ima motor koji pokreće bilo 2 ili 4 točka, akumulator/elektriku i staro je određeni broj godina zahtjeva pedantno održavanje i redovno provjeravanje... Tako ukoliko je vlasnik dobro držao motor (a izgleda da jeste), ako je bio garažiran, dobro servisiran, onda sigurno da je to dobra osnova, ali novi vlasnik mora biti svjestan da ne može sad da ga vozi ne razmišljajući o održavanju i ulaganjima kao da je u pitanju novi motor (a ima dosta takvih)... Tako da bi valjalo planirati u budžetu određenu svotu za to... Ništa više i ništa drugačije nego što važi i za Yamahu, Suzuki, Hondu, a pogotovo KTM :D... Praštajte :)
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Incognito »

Hvala Jovane, to je to :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

onda se svi slazemo :) ,samo ovo ne stoji...
Incognito wrote:
Dobro, možda sam se loše izrazio jer sam naglasio BMW..

:mrgreen:
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Incognito »

VeDzA wrote:onda se svi slazemo :) ,samo ovo ne stoji...
Incognito wrote:
Dobro, možda sam se loše izrazio jer sam naglasio BMW..

:mrgreen:
Ne smije se čoek ni našalit više :)
OFF - Samo kad bi mi neko od poznavalaca BMW-a objasio tradiciju zajedno sa zadnjim verzijama - kockasta prednja svijetla na modelima 650 GS i 800 GS - bio bih mu zahvalan :D Mogli su makar neki LED fazon ubaciti kao na 1200 GS... No dobro :)
RaduleHN
Stoper
Stoper
Vozim: U fazi kupovine...

Post by RaduleHN »

Ooooo :clap: :clap: :clap: pa hvala kolege na ovako iscrpnim komentarima,svakako će bit od pomoći, a ja se još lomim između ovoga modela i Yamaha XT660X, ne znam... :doh:
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Incognito »

Jel ti to prvi motor?
Kao što neko davno reče, kupovina motora nije racionalna stvar, tako da će ti prvi motor svakako biti dobar bez obzira na karakteristike...
Presudan će ti vjerovatno biti izgled i kako ti legne na prvi pogled... Pa ćeš kasnije tražiti unaprijeđenja itd :)
BalsaNo1
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM adventure 1190,Yamaha XT660X,Yamaha R6

Post by BalsaNo1 »

Imao sam i njega dao sam ti broj u drugoj temi pa me cimni kad budes mogo da ti objasnim sve o oba motora,mane,prednosti i sl.. ;)
Ne mozes bit star i mudar ako nisi bio mlad i lud!!!!!!!!!
Post Reply