Preporuka za kupovinu

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Dzoni93
Stoper
Stoper
Vozim: Honda Civic eg4

Preporuka za kupovinu

Post by Dzoni93 »

Pozdrav bajkeri! :) Dodje vrijeme da se trguje nesto do 1000e za pocetak (znam da su to nikakve pare za motor, ali tu smo dje smo) pa bih volio da cujem preporuke?

Ni sam ne znam sto bi bilo najbolje za pocetak, jer meni treba nesto prvenstveno za grad.. Razmisljam o skuteru, ali nisam siguran koji izabrat, ako znate neki motor koji bi se uklopiio u tu cijenu slobodno predlazite..
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Re: Preporuka za kupovinu

Post by Incognito »

Nema tu nekog velikog izbora... Ali moja preporuka za početnika u tom cjenovnom rangu je da nađeš na AutoDilera neki Piaggio Liberty ili Tomos Twister (zbog većih točkova, a i OK su im se pokazale mašine)... Klasične kineze kao i neke raspade od skutera bolje zaobiđi, osim ako ne misliš da ih baciš poslije par mjeseci... Takođe, valjalo bi da ostaviš sa strane neki minimum od 200-300 eura makar za neku običnu kacigu i jaknu...
Dzoni93
Stoper
Stoper

Post by Dzoni93 »

Za kacigu su pare odvojene vec nekih 200-250e, nego me sad motor brine :/

Najradije bih uzeo neki sm125 i slicno, ako bi izletio.. Ima na prodaju Tomos sm125 replica cup, mada ga cijeni 1600e za kesh sto mislim da je mnogo za 125-icu.
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Post by Incognito »

Kacigu možeš uzeti dobru kod Andreja u KTM, ima dobrih Airoh kaciga za 150-200 eura...

Taj Tomos SM125 je jako dobar motor, masina je Yamahina, i za te pare je odličan... I jeftiniji od Yamahe WR125... S tim što moraš unaprijed odlučiti oćeš li skuter, SM, ili nešto treće, pa se onda fokusiraj na traženje i pregovaranje oko cijene ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Imao sam priliku da radim i vozim Tomos SF125, nije mi se bas svidio taj motor. Nema snage, zavrsna obrada nije na potrebnom nivou, najvise mi lici na jeftinog kineza. A za 1600 eura mozes da kupis pravi motor, za ozbiljnu voznju.
Dzoni93
Stoper
Stoper

Post by Dzoni93 »

Incognito wrote:Kacigu možeš uzeti dobru kod Andreja u KTM, ima dobrih Airoh kaciga za 150-200 eura...

Taj Tomos SM125 je jako dobar motor, masina je Yamahina, i za te pare je odličan... I jeftiniji od Yamahe WR125... S tim što moraš unaprijed odlučiti oćeš li skuter, SM, ili nešto treće, pa se onda fokusiraj na traženje i pregovaranje oko cijene ;)

Pogledat cu onda kod njega kacige..

Skuter je zadnja opcija ako se nista drugo ne bude moglo naci, prije svega super moto mi je br 1..

@Jovane Bas zbog toga sto mislim da je premnogo para nisam se mnogo zadrzavao na njega, znam da bih uz par stotina vise mogao nac xtx660 koji bi bio prava stvar za pocetak i za dalje..

Ne znam ima li ko iskustva ili neko misljenje o Qingqi sm200 koji se vidim moze nac za te pare? Cuh od momka koji ga je vozio da posle 10 000km pocne nesto da im "landara" u mjenjac i da ga niko nije mogao napravit, pa me to razbija
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ja razmisljam da uzmem neki skuter nesto od 125-300 ccm,....Ne sam skolovan...pa bi svaki savjet dobrodosao. Obzirom da sam nekih 190 cm visine i 90 kg, neki manji skuteri ne bi bili pozeljni. Ako ima kakav savjet, predlog, nemojte da vam je gadno, slobodno kazite :)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

mexiko wrote:Ja razmisljam da uzmem neki skuter nesto od 125-300 ccm,....Ne sam skolovan...pa bi svaki savjet dobrodosao. Obzirom da sam nekih 190 cm visine i 90 kg, neki manji skuteri ne bi bili pozeljni. Ako ima kakav savjet, predlog, nemojte da vam je gadno, slobodno kazite :)
Napravi neki uzi izbor, mnogo je od 125ccm do 300ccm. Tu je obuhvaceno vise klasa skutera od malih od 125 i 150ccm, pa do maxi skutera od 250 i 300ccm. Za tvoju visinu bolje neki veci, nesto od 250ccm. Sta planiras sa skuterom, gradska voznja, kratke relacije ili putovanja, duze ture?
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Pa, u principu dijelim tvoje misljenje da je za mene optimalno nesto od 250 ccm, sto zbog mojih gabarita, sto zbog odrzavanja i potrosnje. U sustini, osnovna potreba mi je za "kroz pjacu" sto bi nas narod reka :lol: . Eventualno da se po nekad skokne nedje van Podgorice, ne predaleko...do Cetinja, Niksica, eventualno do mora. Mada mnogo je lakse izabrati motor nego ubijediti familiju da mi jeto bolja stvar nego auto da uzimam :lol: :lol: :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply