Moja trkaca sezona 2015

Moto GP, Super Bike, Dakar...
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Moja trkaca sezona 2015

Post by mali caca »

Pozdrav svim clnovima foruma! Znam nije me bilo neko dize vreme ali evo nisam zaboravi na vas.Zelim da podelim moje dozivljaje iz moje 2015 trkace sezone

2014 je bila godina pauze od trka posle 11 uzastopnih godina provedenih na stazama Severnozapadne obale Sjedinjenih Americkih Drzava i Kanade. U istoj toj 2014 godini sam pokusao da se prebacim da vozim "trak days" i posle posete novoj stazi The Ridge Motorsport Park sam ipak shvatio da track days nece da zasite moje potrebe za brzinom i takmicenjem.
Pored ogromnih obaveza oko porodice i posla ipak sam odlucio da vozim trke, ali jos nisam znao u kojim klasama. Pravilnik ipak kasni zbog jednog jedinog Dukatija 748. Moj motor je postao uzarena tema u klubu jer vecina veruje da imam ilegalan agregat,a niko nece da se usudi da me protestuje. Ipak posle tri mececa kasnjejna pravilnik je bio gotov i ja sam napravio konacne planove. Gledajuci vremena po krugu iz 2014 sezne odlucio sam se za Middleweight Superbike i Formula 115 (F115). Po pravilnuku sam ogranicen na supersport modifikacije u Middleweight Superbike klasi (malo cudno ikao svi ostali mogu da imaju superbike modifikcije). F115 je klasa takva da moze bilo koji motor da se takmici, ali nesme da vozi brze od 1:15.00 po krugu u protivnom vozac je diskvalifikovan.
Moj najbrzi krug iz 2013 je bio 1:15.05, sam sam sebi postavio cilj da vozim 1:14.00 do kraja sezone.
Ali ipak da krenem od samo pocetka priprema za 2015 trkacu sezonu. Iz nekog samo meni poznatog razloga sam ostavio motor do posljednjeg momenta i u nekoj polu panici sam poceo da se pripremam za nove uspehe ili padove u 2015. Jedino sto sam zeleo da uradim na motor je da, izbusim vecu rupu na donjem trouglu da mogu da koristim ­­prednji stende koji se bode u donji trougao.
Nisam zeleo da koristim onaj koji se kaci na dno svakog stapa viljuske. Iz jednog jeding razloga ,a to je sto je bilo tesko da se zameni tocak.
To sam iskoristo i ocistio i podmazao lezajeve volana i spakovao sve. Pre par nedelja sam porucio novi set lamela i iz nekog cudnog razloga nisam ih instalirao sto se pokazalo kao veliko greskom, ali o tom cu da pisem u nekom od nastavaka za 2015 sezonu.
Verovao sam da ce ovaj agregat kojeg sam nasao na moto otpadu 2011 ce izdrzi jos ovu sezonu pa da preko zime uradim nesto na njemu. Kad sam ga kupio sa otpada niko mi nije garantovao da ce da upali. Kad je upalo samo sam u sebi rekao da izdrzi par trka pa cu da ga osvezim.
Posle cetiri sezone na stazi i mnogo prvih i drugih mesta i najveceg uspeha na ovom motoru drugo mesto u 2013 u BOTT klasi za zapadnu Kanadu, taj isti agregat je i dalje pokazio da ima potencijala da se vozi. U strahu da zupcasti kaisevi ne puknu tokom voznje odlucio sam u 2014 da promenim kaiseve i to je sve sto sam uradio na tom agregatu. Uz redovnu promenu ulja nista drugo nisam ni radio sto i nije za neku pohvalu....

Image

Image

Image
Pristojan momak, al' lud u mozak
Nobody
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Pusti bajker

Re: Moja trkaca sezona 2015

Post by Nobody »

Pozdrav, lijepo je cuti da se nasi ljudi takmice, i da su uspjesni u moto trkama negdje u svijetu...svaka cast, i samo nastavi!

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7041D using Tapatalk
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Upravi tako Nobody, jedno jako lijepo osvjezenje. Tacnije jedno jako egzoticno osvjezenje! :)
Koja razlika je u modifikacijama koje si pomenuo?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

sad mogu da korostim prednji stender koji se bode u osovinu donjeg trougla. Pa je samim time lakse da se skine prednji tocak i lakse da se stave grejaci.
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

nastavak...

Otvaranje trkace seozne je drugog i treceg maja. Toliko sam se radovao pocetku sezona kao kad sam davne 2003 godine tek poceo da vozim.
Bila je mnogo bure oko mom motora i dalje svi misle da imam 996 agregat u ramu of 748 i dalje se ne smiruju strasti itd... ja sam ih sve ignorisao i dosa sam da vozim za svoju dusu i dusu moje porodice, prijatelja i mojih vernih navijaca. Da budem iskren nisam bio siguran sta da ocekujem jer su ipak tu neki novi klinci koji imaju jace motore i koji su bili brzi u 2014. Prva trka dana za mene je bila izjutra Middleweight Superbike i tu sma startovao skoro zadnji zbog toga jer nisam imao bodova iz prosle sezone.
Majsko jutro suncano i vedo, malo je bilo hladnjikavo ujutro ali je brzo porasla temperatura i videlo se da nas ocekuje vreo vikend. Dva jutarnja treninga sam pokusavao da udjem u ritam i da vidim dali motor radi kao sto je radi pre dve sezone. Nisam bio bas zadovoljam svojom spremoscu jer se nisam fizicki ni spremao. Obaveze prema poslu i familiji mi nisu ostavile mnogo slobodnog vremena.
U 2104 sam promenio djetu i presao da budem vegetarijanac i to 100%. Ova nova djeta mi je omogucila da odrzavam pozitivnu energiju tela i nisam se zamarao ko pre tako da igranje fudbala jednom nedeljo je bilo dovoljno da me odrzi barem malo u nekoj kondiciji.
Pozivaju nas da se spremino za trku i moram da budme iskern da i posle ovoliko godina trkanja nikad nisam naucio da kontrolisem tremu u stomaku i odlazenje u WC svakih tri minuta.
Start trke i krecem sa malim zakasnjenjem ali ipak uspevam da se prikljucim vodecoj grupi na izkasku iz prve krivine. Trebalo mi je dva kruga da izbijem na celo i tu sam ostao do kraja trke. Gledajci sa tribina izgledalo je veoma lako da sam dosao do pobede, ali ja sam se mucio da odrzim ritam koji sam postavio u cetvrtom krugu trke. Dva kruga pred kraj sam usporio jer sam napravio veliku prednost tako da nisam hteo da rizikujem da padnem. Najbolje vreme po krgu sam postavio 1:17.420
Druga trka dana je bila cista nepoznanica za mene. Vozim klasu koja je nova i koju su napravili u 2014 na pola sezone. Ova klasa Formula 115 je bila klasa koju cu da vozim samo da se uvozam. Kad sam otisao da vidim koji sam na startu trke tek sam tad shvatio da su mozda moje ambicije malo prevelike. Pored mene na startu su momci iz Edmontona na ZX10R i Dajtoni 675, lokalni trkaci na Dejtoni 675R i GSXR600. Nisam znao sta da ocekujem tj. na neki nacim sam se malo zabrinuo i nije mi bilo svejedno.
Startujem trku sa petog mesta ako se nevaram i krecem u borku za prvo mesto. Do prve krivine su me presli Dejtona 675 i GSXR600, a tu je bio i momak na ZX10R . Polse dva kruga sam bio na trecem mestu i tu sve do petog kruga, gde padam na cetvrto mesto jer me momak na ZX10R prelazi na pravcu. Ja uzvraca i preticem ga na kocenju pred trecu krivinu, e sad je isped mene bio momak na Dejtoni 675 i njega obilazim na kocenju na kraju pravca i tako izbijam na drugo mesto u dva kruga. Ostalo je jos par krugova do kraja trke i ja nisam zeleo da gubim vreme. Lokalni trkac na GSXR600 je vodio trku od samog starta i ja zelim da mu pokvarim planove. Pratim ga jedan krug da vidim gde je slab. Bukvalo iz krvine u krvinu sam mu na zadnjeg tocku i pokusavam da ga preteknem na kocenju u sedmoj krvini. To mi ne polazi za rukom i cekam zadnju krivinu na ciljni pravac. Idmeo rame uz rame i na kocenju u prvoj krvini izlazim kao pobednik zadrzavam prvo mesto do kraja trke. Na moje zadvoljsto ovo je bila bas slatka pobeda jer sam morao da se potrudim za nju. Najbrzi krug trke nisam ja imao ali moje je vreme bilo bolje nego iz prva trke dana 1:16.745.
Novi Pirelli slikovi daju veliko pouzdanje i stvarno nisam imao ni jedan trenutak da sam osetio da mi motor proklizava. Pred ovaj vikend sam kupio novo trkace odelo jer sam odlucio staro da okacim o ekser, nisam ga moga da koristim jer moje SIDI trkace cizme su me mnogo stezale oko listova i nije bilo udobono da se vozi.

Image

Image

Image
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Super! Svaka čast!
Lijepo je i čitati, a kamoli voziti.
Samo naprijed i daj još!
Polako žuri - Festina lente
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

748 je najljepsi motor svih vremena,
hvala sto ovo dijelis sa nama
+1389+
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Zivio majstore!

Kakva je kategorija ovih trka, jesu li amateri u pitanju, tj. pobjednik ne dobija kes? Motor spremas sam ili imas nekog sponzora?
Hold your horses, man
Freeride
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

Kesha wrote:Super! Svaka čast!
Lijepo je i čitati, a kamoli voziti.
Samo naprijed i daj još!
Hvala Kesha, bice jos svaki dan po jedna price dok se ne zavrsi sezona :D
NikGold wrote:748 je najljepsi motor svih vremena,
hvala sto ovo dijelis sa nama
svidja se i meni :mrgreen:
sLowRider wrote:Zivio majstore!

Kakva je kategorija ovih trka, jesu li amateri u pitanju, tj. pobjednik ne dobija kes? Motor spremas sam ili imas nekog sponzora?
Ja imam profesionalnu trkacu dozvolo od 2009 godine, ali sve je ovo na materskom nivou zbog ekonomske situacije u S.Americi. Sam sve sprema od agregat, sasije, ogibljenja do stelovanja na dyno stolu. Samo neradim farbanje jer nevolim prasinu

radio sam mnogo godina za Dukatijev ovlasceni servis (kao i za Triumph, apriliju, Moto Guzzi i MV) i pre mresec dana sam otvorio svoj mali servis za sve te marke.
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

Treci maj nedelja ujutro ustao sam bez budilnika. Valjda od uzbudjenja da vozim trke jer sam bas uzvio vozeci dan pre. Trke od juce su mi samo nagovestile da svako izlazenje na stazu nece bit bas onako kako sam ja zamislio. Jednu stvar o kojoj treba da vodim racuna, je da ne napravim nikakvu gresku i da ne padnem jer je sezona kratka i nema mnogo prilika da se bilo koja greska popravi.
Nedelja ujutro je osvanula suncano i ako se po jutru dan poznaje obecavalo je lep majski dan sa temperaturama preko 20 stepeni.
Izasao sam samo na jedna jutarnji trening jer sam sad vec malo zabrinut za agregat jer sam vozio 10 puta vise nego sto sam ocekivao. Pomalo me strah da se ne otkaci klipnjaca na prednjem cilindru... Sve je proslo kako treba i sad se psihicki priprema za trku. Sa jucerasnjom pobedom krecem trku sa prvog mesta jer imam 25 bodova.
Prva trka dana opet je bila Middleweight Superbike, krenuo sam sa pol pozicije i nisam imao bas najbolji start. I dalje vozim sa starim kvacilom i uvek na statru trke pomislim, sta ako mi bas sad prokliza i krenem sa starta zadnji. Medjutim to se nije desilo , izlazim iz prve krivine kao drugi i pratim vozaca na Yamahi R6 iz 2001 godine. Dean nije los vozac ali ovo mu je tek prvi trkaci vikend na ovom motoru i ogibljenje nije dobro ustelovano. Posle par krugova uspeo sam da ga zaobidjem i napravim malu prednost. Prolazim kroz cilj kao prvi i sad je bilo svima jasno u ovoj klasi da moraju da voze brze od 1:17.00 da bi imali priliku da me preteknu. Postavio sam najbrze vreme u toku trke 1:16.907 sto je dve deste sporije nego u subotu u F115 klasi ali ipak sam bio zadovoljan jer sam uspeo da upisem jos 25 poena.
Druga trka dana je F115 koju takodjer startujem sa pol pozicije jer sam pobedio na subotnjoj trci. I dalje imam slab start i Nick #46 na Suzukiju me pretice do prve krivine i ja izlazim iz prve krivine kao drugi. Ali ovaj put nisam popustao i pokusao sam da napadnem i preteknem vozaca isped sebe sto je brze moguce. To mi je uspeli u drgom krugu na izlasku iz zadnje krvine na prednji pravac. Prvo mesto sam zadrzao sve do kraja trke gde sam zabiljezio 25 bodova. i u ovoj trci sam takodjer postavio najbrze vreme 1:15.094.
Ovakvom voznjom mogu samo da naslutim da ce sledeci trkaci viken biti jos bolji i brzi. Sledeci trkaci viken je za 14 dana na istoj stazi...

Image

Image

Image
Post Reply