2014 je bila godina pauze od trka posle 11 uzastopnih godina provedenih na stazama Severnozapadne obale Sjedinjenih Americkih Drzava i Kanade. U istoj toj 2014 godini sam pokusao da se prebacim da vozim "trak days" i posle posete novoj stazi The Ridge Motorsport Park sam ipak shvatio da track days nece da zasite moje potrebe za brzinom i takmicenjem.
Pored ogromnih obaveza oko porodice i posla ipak sam odlucio da vozim trke, ali jos nisam znao u kojim klasama. Pravilnik ipak kasni zbog jednog jedinog Dukatija 748. Moj motor je postao uzarena tema u klubu jer vecina veruje da imam ilegalan agregat,a niko nece da se usudi da me protestuje. Ipak posle tri mececa kasnjejna pravilnik je bio gotov i ja sam napravio konacne planove. Gledajuci vremena po krugu iz 2014 sezne odlucio sam se za Middleweight Superbike i Formula 115 (F115). Po pravilnuku sam ogranicen na supersport modifikacije u Middleweight Superbike klasi (malo cudno ikao svi ostali mogu da imaju superbike modifikcije). F115 je klasa takva da moze bilo koji motor da se takmici, ali nesme da vozi brze od 1:15.00 po krugu u protivnom vozac je diskvalifikovan.
Moj najbrzi krug iz 2013 je bio 1:15.05, sam sam sebi postavio cilj da vozim 1:14.00 do kraja sezone.
Ali ipak da krenem od samo pocetka priprema za 2015 trkacu sezonu. Iz nekog samo meni poznatog razloga sam ostavio motor do posljednjeg momenta i u nekoj polu panici sam poceo da se pripremam za nove uspehe ili padove u 2015. Jedino sto sam zeleo da uradim na motor je da, izbusim vecu rupu na donjem trouglu da mogu da koristim prednji stende koji se bode u donji trougao.
Nisam zeleo da koristim onaj koji se kaci na dno svakog stapa viljuske. Iz jednog jeding razloga ,a to je sto je bilo tesko da se zameni tocak.
To sam iskoristo i ocistio i podmazao lezajeve volana i spakovao sve. Pre par nedelja sam porucio novi set lamela i iz nekog cudnog razloga nisam ih instalirao sto se pokazalo kao veliko greskom, ali o tom cu da pisem u nekom od nastavaka za 2015 sezonu.
Verovao sam da ce ovaj agregat kojeg sam nasao na moto otpadu 2011 ce izdrzi jos ovu sezonu pa da preko zime uradim nesto na njemu. Kad sam ga kupio sa otpada niko mi nije garantovao da ce da upali. Kad je upalo samo sam u sebi rekao da izdrzi par trka pa cu da ga osvezim.
Posle cetiri sezone na stazi i mnogo prvih i drugih mesta i najveceg uspeha na ovom motoru drugo mesto u 2013 u BOTT klasi za zapadnu Kanadu, taj isti agregat je i dalje pokazio da ima potencijala da se vozi. U strahu da zupcasti kaisevi ne puknu tokom voznje odlucio sam u 2014 da promenim kaiseve i to je sve sto sam uradio na tom agregatu. Uz redovnu promenu ulja nista drugo nisam ni radio sto i nije za neku pohvalu....