Jack up kit - iskustva, preporuke?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Jack up kit - iskustva, preporuke?

Post by Kesha »

Htio bih da probam da podignem malo zadnji kraj motora - Louis nudi neki kit za podizanje:
Image.

Ovako:
Image

Smijem li to staviti? Valjda na zadnji amortizer ide?
Da li je neko to radio?
Kako se pokazalo?
Polako žuri - Festina lente
OgArD
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki DL650 V-Strom

Re: Jack up kit - iskustva, preporuke?

Post by OgArD »

Probao ja na V-Strom 650. Stavio sam ga kada sam isao off road da bih povecao ground clearance. Ako ti je sic nizak dobices samo na osjecaju kad stojis u mjestu, u voznji je isto jer ti je odnos izmedju sica i nogara isti. Moja greska je bila sto nisam podigao sic kad sam ga radio. Na kraju sam vratio na originalni setup jer sam se tripovao da mi utice na voznost.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Jack up kit - iskustva, preporuke?

Post by jovan »

I ja sam probao na Teneri, podigao je bio za vožnju po grubljem terenu, samo sam ja jednako bio podigao i naprijed i pozadi. Djelove sam napravio, jednostavno se ovo pravi, samo treba naci dobar materijal. Što se tiče položaja sjedenja ništa se ne mijenja. Vozne osobine su za nijansu slabije bile, mada sam ja dosta bio i podigao motor, oko 40 mm. A onda sam dosta padao u mjestu kad treba da se pomognem nogom, nijesam imao dobar oslonac, a i težište sam dosta podigao, pa kad motor krene da pada nema mu zaustavljanja, samo ga pustim. A onda sam sve vratio na fabričko, dosta je i tako visoka, ponekad zakačim zaštitnim limom, malo manji snijeg gazim, manje kamenje preskačem, ali i manje padam :)
Post Reply