1. WSBK Philip Island, Australija

Moto GP, Super Bike, Dakar...
mixa
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Bratov Fazer 400

Re: 1. WSBK Philip Island, Australija

Post by mixa »

Da li moze bolji pocetak od ovoga?

Image
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

V2 vs. R4 ... sto bi se reklo, za dlaku sinko :mrgreen:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

trka je bila fenomenalna! borba za prvo mjesto se vodila između njih 4, borbra za 5 mjesto između njih petorice... ljudi, SBK obećava ove godine žestoko!
Čika Checa je pokazao što je stari namazani vuk pun iskustva. Svaka mu čast na odličnoj vožnji i na prvoj pobjedi za Althea tim
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Prva trka mi je bila poprilicno dosadna. Cisto iz razloga sto je vec nepisano pravilo da je na ovoj stazi vazda urnebesna trka. Za primjer, odite na jubito i pogledajte koju trku od pocetka pa do kraja 90-tih, svaka u Australiji je bomba!
Ova je bila malo.. Hmm, juha. (mislim na prvu voznju).
Suzuki je bio predobar, iako ga je Fabrizio okusavao u par navrata, iskreno nije imo sanse za preci ga iako mi je onaj zadnji manevar neshvatljiv (da je imo onoliko vecu izlaznu brzinu na ciljnoj ravnini..)

Drugu trku nisam gledo, stete..
Stete takodje sto je stari jarac Corser cijeli vikend imo problema sa Bmw-om. Jako losi rezultati, znajuci da je on Bog ove staze.. Ocekivo sam da ce se borit za podij, al kad sam vidio vremena sa superpolea i treniga.. Banana.

Htio sam koji euro stavit na Fabrizia, da ce bit medju prva tri, al nase kladionice nemaju u ponudi superbike, al imaju Filipinsku nogometnu ligu, curling i slicno...

Uglavnom, jedva cekam Portugal za kojih mjesec dana!
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
mixa
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Bratov Fazer 400

Post by mixa »

E sad cu da vas smorim! :D

Počelo je fotofinišem! Haslam i Checa novi vladari Philip islanda.

Mlađani Haslam na preporođenoj Suzani dolazi fotofinišem do pobjede u prvoj trci, a onda junak sa gerijatrije Checa sa Ducati sokoćalom u drugoj. Eto tako je počelo Svjetsko Superbike prvenstvo u Australiji.

Eto čisto da se zna prednost Haslama nad Fabriziom u prvoj trci pri prolasku cilja je bila 0.004 sekunde, a prva trojka je bila nagurana u 0.769, a u drugoj se vodeća četvorka stisla u 0.839, staza je bila veoma tijesna, a čeljad itekako bijesna. Vikend u kome je Haslam došao do svoje prve pobjede u kvalifikacijama i prve ovosezonske pobjede, prva trka je završena 7 sekundi brže nego prošle godine, a Guintoli prvi put na Suzani u SBK i postavlja najbrže vrijeme. Suzana i Ducati odlaze iz Australije sa osmjehom od uvceta do uvceta, a Yamaha pognute glave.

Prva trka

Trka je počela tako što se Haslam ispalio kao iz praćke i nikome do pred sami kraj nije dao priliku da ga ugrozi. A završila se tako što je prvu polovinu počasnog kruga Fabrizio proveo radujući se, a drugu polovinu i za sva vremena Haslam, pošto je promjenjena odluka pobjednika poslije fotofiniš završnice. Haslam je ipak zahvala nekom čikici što nije ciljnu liniju postavio koji metar dalje, inače mu ni fotofiniš ne bi pomogao.

Image

Trka kao trka, moram priznati, bar meni nije bila posebno interesantna, pogotovo prvi trojac, pošto nije bilo nikakvih promjena, ali srećom tu je bila borba za četvrto, tu se solidno tumbalo, a kao pobjednik je izašao Jonathan Rea, a za njim su slijedili Max Biaggi, Sylvain Guintoli I Carloc Checa, a malo iza njih jakub Smrz, Troz Corser I Lorenzo Lanzi koji zatvara krug najboljih deset.
A prvu trku će najprije željeti da zaborave ovi iz tabora Yamahe, potpuni krah, kolaps, katastrofa…, a njima će se pridružiti i ovi iz Kawasakija.

Leon Haslam:” Nisam se još sabrao, pogotovo poslije ovakve završnice, a znajući da nisam odavno pobjedio. Ne mogu da zahvalim svom timu koliko su me podžavali od prvog dana, i divno im je to uzvratiti na ovaj način. Malo sam promjenio svoj stil pred kraj, urodilo je plodom, mada je na kraju bilo veoma blizu.”

Michel Fabrizio:” Mislio sam da sam pobjedio. Kada sam pogledao veliki ekran poslije finiša, video sam porodicu i šefa tima kako slave, pa sam pomislio to je to."

Noriyuki Haga:" Nisam imao većih povreda poslije jutrošnjeg zagrijavanja, ali imam otekline na desnom ramenu. Moj trener je odradio odličnu masažu prije trke i dobio sam injekcije. Trka je bila teška i imao sam problema sa ramenom, pa sam napravio nekoliko grešaka na kočenju. Ali je bilo zabavno voziti sa njima u vrhu."

Druga trka

Druga trka je počela identično, opet se Haslam ispaljuje, mnogi su pomislili da bi mogao do druge pobjede u Australiji, ali prvo je tu bio kolega Guintoli koji je vodio dobar dio trke, a onda se u sve to umješao heroj gerijatrije. Dvije crvene V2 pilule za pritisak, dobar Pirelli kateter koji je držao do kraja i Checa je uspio da naslaže svu ekipu iz vrha, a začinio je sve pretisanjem Haslama u posljednjoj dionici posljednjeg kruga.

Image

U odnosu na drugu trku, dosta zanimljivije, bilo je borbe i na vrhu i u sredini, izlijetanja, vraćanja, preticanja. Osim Chece, odličnu vožnju je ponovio i Haslam, kao i njegov kolega Guintoli, a standardno dobar Ducati dvojac Haga-Fabrizio. Odlično je vozio i Rea, koji je na počeku izletio, pa kasnije morao da se vadi i došao do odličnog šestog mjesta, a iza njega na sedmom Corser, koji je sa tim Njemačkim sokoćalom otpilio Toselanda na Yamahi.

Carlos Checa:" Plan je bio da se druga trka odveze dobro i za to smo odabrali mekše gume. Promjenili smo motor i mnogo bolji smo bili na kočenjima, pa sam mogao da pretičem. Kada si blizu prve četvorke, nije lako i preticati i držati konstantno brz tempo, ali sam uspio da pretičem u pravo vrijeme na pravim mjestima. Ovo je jedna od najboljih trka u mom žvotu, hvala novom timu za to."

Leon Haslam:" Nekoliko krugova sam bio iza klubskog kolege Guintolija, u nekim krivinama nisam mogao da se držim iza njega, ali opet sam prešao u vođstvo i mislio sam da sve ide po planu za još jednu pobjedu, sve dok Carlos nije odlučio da pokvari te planove i prošao ušunjao se sa unutrašnje strane do pobjede."

Michel Fabrizio:" Nismo napravili bilo kakve promjene na motoru između prve i druge trke. Mislim da je bilo veoma teško da pobjedim, ipak da se Carlos nije umješao, možda sam mogao da poguram posljednja tri ili četiri kruga. međutim tada sam imao problema, tako da je bilo veoma teško doći do pobjede."
Post Reply