Navigacioni uredjaji

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Re: Navigacioni uredjaji

Post by Slowhand »

Odlična kupovina,

Nego, kakav je po danu, da li se može po svjetlosti vidjeti displej. Upravo sada gledam nešto takvo da kupim, upadaju mi neki TomTom rider i Garmini, ali bih rado neki IGo softwer uređaj.
Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

igo ces staviti na koji god oces uredjaj, ja sam ih godinama otkljucavao i na svaki tomtom mio blueberry vivax pioneer sta god stavljao igo , ako ti treba imas rekoh ti za 110 nesto tako eura 4i kusur incha displej sa memorijskom i torbicom i garancijom i dostavom ;p , a za motore imas bekera
risk,is what makes life worth living.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Slowhand wrote:Odlična kupovina,

Nego, kakav je po danu, da li se može po svjetlosti vidjeti displej. Upravo sada gledam nešto takvo da kupim, upadaju mi neki TomTom rider i Garmini, ali bih rado neki IGo softwer uređaj.
Pozzz
TomTom i Garmin su ekstra, al su skupi ka djao sami, zato sam ih eliminisao odmah iz izbora. Ovaj igo ima nocni i dnevni mod, probao sam ga u kolima i ok je. Na motoru nisam, ne da mi ova kisa, mada sam na gps srbija nasao glasic Nevene koji te lijepim glasom navodi (ima i Toma).
Evo sparco ima dosta iskustva s ovim djaolima, a ja sam upravo zbog toga i pokrenuo ovu temu, stvarno korisna stvarcica i vrijedi razmijenit iskustva.
Hold your horses, man
Freeride
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

sparco wrote:igo ces staviti na koji god oces uredjaj, ja sam ih godinama otkljucavao i na svaki tomtom mio blueberry vivax pioneer sta god stavljao igo , ako ti treba imas rekoh ti za 110 nesto tako eura 4i kusur incha displej sa memorijskom i torbicom i garancijom i dostavom ;p , a za motore imas bekera
Posto to sada kupujem, zvuci mi jako OK, gdje si rekao da ima tih uredjaja da se kupe, da li ti nesto prodajes.

Trenutno gledam uredjaj koji se zove TomTom Rider, GPS baš za motore. Sada je aktuelna verzija 2, pa se 1 može naći za male pare, odličan displej, dobar za gledanje pri jakoj svjetlosti, waterproof, generalno fin uredjaj. Da li je moguće na njega IGO instalirati, ili da li je moguće ubacivati mape u njega sa interneta (neki crack). Pitam, jer je Garmin nevjerovatno zaštićen, čak ima i svoje neke kartice, tako da je update jako skup.

Pozdrav
A gdje ide ovaj put.......
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

Slowhand wrote:Pitam, jer je Garmin nevjerovatno zaštićen, čak ima i svoje neke kartice, tako da je update jako skup.

Pozdrav
momak u pg radi up-date mape za Garmin 20eura
kako steee, kako ste svi ?!?!
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

sLowRider wrote:
Bosko wrote:Ako je to model koji sam koristio a provjericu posto je cijena slicna po nekad zna da pobrka malo ali za te pare mislim da nama bolje nista a igo se moze skinut na iphone za iste pare potpuno legalno preko itunes i radi extra!
znam za to, al ga upali u roming sine majcin :)...
Ne znam za roming jer ga nisam jos palio van CG ali ne znam sto bi bio problem kad se ne veze preko kartice?
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Bosko wrote:
sLowRider wrote:
Bosko wrote:Ako je to model koji sam koristio a provjericu posto je cijena slicna po nekad zna da pobrka malo ali za te pare mislim da nama bolje nista a igo se moze skinut na iphone za iste pare potpuno legalno preko itunes i radi extra!
znam za to, al ga upali u roming sine majcin :)...
Ne znam za roming jer ga nisam jos palio van CG ali ne znam sto bi bio problem kad se ne veze preko kartice?
Jest, al iphone ima Agps ili assisted gps koji koristi mobilnu mrezu za pozicioniranje.
Probao ja u Cro dva put i sledeci put dosao racun uvecan za oko 12e na ime koriscenja u roamingu.
Hold your horses, man
Freeride
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Koriscenje aGPS-a je zeznuto. Definitivno utice na racun, narocito u romingu, a za to nam GPS i treba. Svi Nokia modeli mobilnih koje sam ja koristio su imali aGPS, tako da ga nikad nisam ni upalio. Sto se tice ostalih uredjaja, vlasnik sam jednog Garmin GPS-a (najjeftiniji model) i savrseno sam zadovoljan. Mape relativno lako mozete sami skinuti sa neta i update-ovati uredjaj, ali ko sto neko rece, ima momak u Pg koji to radi. Sa drugim GPS-ovima nemam iskustva, pa ne mogu da poredim, ali sto se mene licno tice, ne bih koristio nista osim Garmina.
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

DUKA wrote:
Slowhand wrote:Pitam, jer je Garmin nevjerovatno zaštićen, čak ima i svoje neke kartice, tako da je update jako skup.

Pozdrav
U Bar i za manje... :mrgreen:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Licno kada su GPS uredjaji u pitanju samo Garmin dolazi u obzir, jer svaki model koji sam imao do sad je bio vise nego dobar.
Gasho wrote:
DUKA wrote:

Pozdrav
U Bar i za manje... :mrgreen:
Spora ruko, slusaj ti ove momke jer je ocigledno da si neupucen u taj dio price :) Kartice koje pominjes su najobicnije SD kartice i trebaju ti jer Garmin nema dovoljno interne memorije za sve mape EU.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Post Reply