Registracija

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Registracija

Post by vuk »

ice wrote:kad smo već kod ove teme, ima li iđe u svijet da platiš registraciju(novo auto je u pitanju ili prvi put regano u CG) a da tablice ne moš podić narednih 15/20 dana? znači platio si registraciju koju NEMAŠ i ne smiješ naravno vozit auto
E, ali dobro je što ti dogodine ističe na dan kad si platio polisu a ne na dan kad si dobio tablice... :lol:
Kad sam kupio kola vozio sam bez tablica (doduše svega nekih 7 dana), rekoh baš da vidim oće li MUP meni pisati kazne zato što MUP ne radi svoj posao kako treba...

Navodno je problem u tome što je bilo dosta zloupotreba sa onim papirnim "proba" tablicama, pa su napravili prilično nelogično rješenje - prestali da ih izdaju (makar fizičkim licima) i tako stvorili ovu sivu zonu, ne zna se pravilo i u suštini zavisiš od dobre volje saobraćajca (koliko mi rekoše, prećutni je dogovor da se, makar u Podgorici, toleriše vožnja bez tablica u ovakvim slučajevima).

Ovo je ovako već godinama, sjajan primjer kako ona balavurdija :liar: koju smo birali u skupštinu zapravo ne radi ništa konkretno, nema se kad od "velikih" tema i krupnih fraza.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

ice wrote:kad smo već kod ove teme, ima li iđe u svijet da platiš registraciju(novo auto je u pitanju ili prvi put regano u CG) a da tablice ne moš podić narednih 15/20 dana? znači platio si registraciju koju NEMAŠ i ne smiješ naravno vozit auto
Ne ulazim u raspravu oko ovoga jer je apsurdno da nakon svih izmirenih davanja ne možeš voziti svoje vozilo. Ali mene provocira još jedan stvar kad je već priča o reganju novog vozila a to se na CG putevima viđa dosta često: ljudi kupe novo vozilo i onda drito iz salona,koji je npr u PG idu za npr KO. Bez ikakvog osiguranja,papira,ičega! Imaju "tablice" na kojima piše oznaka modela koji su kupili. U onom prvom slučaju koji je ICE naveo,vozilo je osigurano i kao takvo ukoliko pričini štetu ima osiguranje a šta je sa ovim "ponosnim vlasnicima"?
Jako puno nelogičnosti,pogotovo ako se spominje da su bile probne tablice ali da su ukinute.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ice, problem ti je nedostatak radne snage. Ako u Pg ima ok 80 000 registrovanih vozila a imas pet ili sest radnika koji vrse unos podataka, to jest zahtjeva za ragistraciju, onda ti je jesno zasto se toliko ceka. Od momenta kad tvoj zahtjev bude unesen u bazu saobracajna je gotova za dan. I jos jedan problem: auto kuca koja ti radi tehnicki pregled i osiguranje te zahtjeve ne nosi isti dan u MUP. Tako da racunaj da to kod njih ostane najmanje dva, tri dana i toliko u MUP da se unesu u bazu i dan dok saobracjan se uradi i isporuci i to ti je taman nedjelju dana. I jos nesto, tablice se ne rade ka prije, naruci se 5 000 pa onda se dijeli, nego koliko zahtjeva za novu registraciju toliko tablica se uradi. Znaci sve one tablice sto vidite tamo dje se podizu saobracajne, one vec sve imaju unaprijed odredjene vlasnike. Jer nekima ne mozes objasniti da vise nema "izaberi mi neki broj tamo" ako ne platis 200 eura. To ti je to.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

.
Last edited by Bosko on 27 Sep 2012 09:52, edited 1 time in total.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Ima li sto novo, vezano za onu akciju za smanjenje registracije?
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

mexiko wrote:Ice, problem ti je nedostatak radne snage......
Ako je za te poslove u opstini Pluzine (na primjer) za (na primjer) 2000 automobila potrebno 2 osobe, onda u opstini Podgorica za 80000 automobila trebaju zaposliti 80 osoba, jer se od nas (u Podgorici) uzimaju isti nameti kao i od onih u Pluzinama, Kotoru ili Pljevljima, koji to zavrsavaju isti dan ili sutradan, a mi cekamo xyz dana. Ja samo hocu pravo da POSTENO koristim ono sto sam POSTENO platio.

Eto, recimo, na primjer, jos jedna besmislenost... hocu da kupim motor koji se nalazi u opstini Kotor, a kome je istekla registracija... koje su mi opcije? Po zakonu, kupljeno polovno vozilo mora da se odmah prevodi na novog vlasnika, znaci registracija na starog vlasnika (zakonski) ne dolazi u obzir. Doticni motor, koji nije registrovan, se na neki nacin mora prebaciti u Podgoricu, jer sam ja u obavezi vrsiti tehnicki pregled vozila u opstini boravka/registracije. I sta sad cinjeti? U sretna vremena, stari vlasnik bi odjavio tablice i saobracajnu, novi vlasnik bi platio privremeno osiguranje i privremene tablice i mogao bi sa njima prebaciti motor (automobil) do mjesta registracije. Ovako, covjek mora, ako hoce sve po zakonu, angazovati slep sluzbu da mu prebaci vozilo do mjesta boravka ili ga registrovati na starog vlasnika.... e pa da mi je znati ko smislja ove propise....
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Hogar wrote:
mexiko wrote:Ice, problem ti je nedostatak radne snage......
Ako je za te poslove u opstini Pluzine (na primjer) za (na primjer) 2000 automobila potrebno 2 osobe, onda u opstini Podgorica za 80000 automobila trebaju zaposliti 80 osoba, jer se od nas (u Podgorici) uzimaju isti nameti kao i od onih u Pluzinama, Kotoru ili Pljevljima, koji to zavrsavaju isti dan ili sutradan, a mi cekamo xyz dana. Ja samo hocu pravo da POSTENO koristim ono sto sam POSTENO platio.

Eto, recimo, na primjer, jos jedna besmislenost... hocu da kupim motor koji se nalazi u opstini Kotor, a kome je istekla registracija... koje su mi opcije? Po zakonu, kupljeno polovno vozilo mora da se odmah prevodi na novog vlasnika, znaci registracija na starog vlasnika (zakonski) ne dolazi u obzir. Doticni motor, koji nije registrovan, se na neki nacin mora prebaciti u Podgoricu, jer sam ja u obavezi vrsiti tehnicki pregled vozila u opstini boravka/registracije. I sta sad cinjeti? U sretna vremena, stari vlasnik bi odjavio tablice i saobracajnu, novi vlasnik bi platio privremeno osiguranje i privremene tablice i mogao bi sa njima prebaciti motor (automobil) do mjesta registracije. Ovako, covjek mora, ako hoce sve po zakonu, angazovati slep sluzbu da mu prebaci vozilo do mjesta boravka ili ga registrovati na starog vlasnika.... e pa da mi je znati ko smislja ove propise....
Potpuno se slazem sa tobom da su zakoni puni besmislca i iskreno i ja bih volio da porazgovaram sa tim ljudima koji pisu (ili uglavnom prepisuju) zakone, jer koliko se meni cini, dozvolu za obavljanje tehnickih pregleda izdaje drzava a ne opstina, i trebalo bi da je svejedno dje ces uraditi tehnicki pregled. U PG na unosu podaka za registraciju vozila radi cetvoro ljudi, vjerovao ili ne. E sad u Pluzinama auta mozes izbrojati na prste i pored toga ne zavrsavaju sve za jedan dan. Slazem se i sa tim da je zdrava logika da za vozilo mozes odraditi tehnicki pregled dje bilo u CG, i logicno mi je da bi trebalo i da polisu osiguranja mozes uzeti dje bilo, s obzirom da skoro sve osiguravajuce kuce imaju filajale po cijeloj CG. Sledece, zasto svaki put mijenjati saobracajnu? Cemu onda sluze naljepnice koje dobijas? Evo primjer u Srbiji, saobracajna vazi sedam godina, i u tom roku samo mijenjas naljepnice prilikom registracije. Imao bi jos toga da pisem, no sam krenuo s bra s dola.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

mexiko wrote:...ili uglavnom prepisuju) zakone....

Mozda je u tome problem... prepisuju, al da se ne bi znalo da prepisuju, uzmu malo odavde, malo odande, pa naprave zbrku kakve nema nidje...no dobro, zvacu te da mi ubrzas neke papire oko kola :D
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

mexiko wrote:Ima li sto novo, vezano za onu akciju za smanjenje registracije?
Cekam da mi jave kad ce taj okrugli sto. Poslednji put rekose da nema para u budzetu i da treba uraditi projekciju smanjenja poreza na budzet. Tako da sad tragam za informacijom koliko ima motocikala i u kojim kategorijama u CG. Moram i nekog iz MUPa zvati oko ovog
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

caesar wrote:Cekam da mi jave kad ce taj okrugli sto. Poslednji put rekose da nema para u budzetu i da treba uraditi projekciju smanjenja poreza na budzet. Tako da sad tragam za informacijom koliko ima motocikala i u kojim kategorijama u CG. Moram i nekog iz MUPa zvati oko ovog

Pitaj mexikanca, mozda ti on moze pomoci.
Post Reply