Podmazivac lanca???

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: Podmazivac lanca???

Post by Hogar »

E bas me je interesovalo u cemu je razlika izmedju Scottoiler Louis Special (http://www.louis.de/_10b93cea890a9c9210 ... r=10003248" onclick="window.open(this.href);return false;) i Scottoiler V-System (http://www.louis.de/_10b93cea890a9c9210 ... r=10003168" onclick="window.open(this.href);return false;) osim razlike u cijeni?
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Ima neke razlike u sistemu (ventilu) za ispustanje ulja sto bi trebalo da rezultira u preciznijem podesavanju podmazivanja (na oiler-u postoji kruzni regulator kolicine podmazivanja), promenjeno je crevo (profil) odvoda ulja iz rezervoara radi lakseg protoka ulja..

Mozda je cena veca zbog toga..
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Smislih,napravih,ugradih i kaplje :D Sve je zavrseno nocas,pa ne stigoh da ga probam u voznji.imam malecki problem sa regulatorom protoka(slavinica),nikako da podesim na optimalno,ili kaplje previse ili premalo :think: ali otom-potom :D sjutra slicice...
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Malo kasnim sa slikama,jer sam imao problema sa vakuumom,odnosno uljem u mom slucaju SAE 90,koje je toliko gusto(ili viskozno,kako li se kaze),da ga vakuum prosto ne moze zadrzati.SAd sam sipao 20w-40 i sve funkcionise kako treba :violin: medjutim saznao sam da to ulje i nije bas adekvatno jer spada s lanca,pa tu jos lutam...Nisam jos ni do kraja ispitao protok,jer se mijenja sa promjenom temperature ulja(trenutno je oko minut ipo),ali posto je aparatura ispod sjedista,grije se zajedno sa motorom,pa valjda nece bit problem pravilno namjestit kapanje ulja.Evo slicice: Image
Boca za ulje(za kvacilo od LAde Nive :) )

Image
Elekto ventil,prikopcan preko sirene,koji pusta ulje samo kad motor radi
Image
Protok ventil...klasicni :)
Image
Kapalica bakrena,od sporeta za plin..neki stari...iza kuce bacen :)
Image
I na kraju pogled iz pticije perspektive
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

kako si podesio na koliko km ili vremena da pusta ulje?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Koji je precnik creva? Jesi li pri vrhu kapaljke pokusao da napravis drugaciji profil kako bi ulje na izlazu kapalo lakse?
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

DrMracni wrote:kako si podesio na koliko km ili vremena da pusta ulje?
Postoji mogucnost da se podesi i po kilometrazi,ali za to treba malo veca elektronika od ove moje ;) protok namjestam preko ove slavinice(treca slika odozgo),sjednes pored motora,sok/pivo,cigar :D i stopas vrijeme izmadju kapljica i po potrebi otvaram/zatvaram ventil.mislim da je dovoljno kap u 2 minuta ili cak vise...treba namjestiti da kapa dovoljno da lijepo podmaze lanac,i samo lanac a ne gumu :D Problem je sto je ovaj ventil preosetljiv,pa treba malo vremena da se dobije osecaj za pravljenje intervala izmedju kapljica.akoo nadjem sto bolje,zamijenit cu ga...
kopljas wrote:Koji je precnik creva? Jesi li pri vrhu kapaljke pokusao da napravis drugaciji profil kako bi ulje na izlazu kapalo lakse?
Precnik...pa ne znam tacno,mislim da je ovo crijevo do regulatora protoka 4mm,a od njega do kapalice 2 mm...a nisam nista pokusavao na izlazu,bi li trebao?
najveci mi je problem pravo ulje da nadjem...
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Jesi li ti ovo sa ovom zicom dobro regulisao da ti ne upane u lancanik dok vozis?
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

:D jesam,to se ne moze desit,a i da upane,ne bi imala sansi 8-)
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

BRAVO , odlican 5. Super majstore kroz igru sa malo ulaganja korisna stvar.
Par pitanja i sugestija.
Trebao si sve spojeve crijeva ipak stisnut plasticnim stegama ili pak selnama jer ako i malo vazduha ulazi nema nista od vakuma .
sae 90, ulje za lanac motorne sege, u louisu imas samo ulje za skota ...su jedno od resenja za ulje nikako 20-40
Da li si mogao naci malo vecu posudu za ulje ,kolika je zapremina ove cini mi se premala.
Marko je kupovo u Louisu cijevcice koje dolaze na kraj-plasticne su i mislim da su euro il 2. poz
+1389+
Post Reply