Aprilia Capanord 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Aprilia Capanord/Tuareg 1200

Post by Space Director »

Meni ovo ne izgleda nimalo lose. Rekao bih da je ovo pratioc i direktni konkuret Multistradi 1200.
I kad stojim tesko me pratiti...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ram je sličan (čini mi se isti) kao na modelu Dorsoduro 1200 te je za pretpostaviti da djeli dosta one okretnosti sa izvornim modelom uz naravno neizbježnu veću težinu zbog bogatije opreme, oplata, većeg razervoara i izdašnijeg sjedišta. Tehnički detalji još uvjek nisu poznati u potpunosti no ono što je poznato govori o tome da će ovo biti, ako ne najnapredniji, onda svakako među najnaprednijim motociklima u klasi pa govori o elektronski kontrolisanom vješanju koje prilagođava hod, tvrdoću i ostale parametre u zavisnosti od podloge ili opterećenja. O čisto cestovnoj orentaciji govori i podatak o točkovima od 17 cola i snažnim kočnicama ... Još jedan pretedend na vrh klase?

Image

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ovaj prednji kraj mi se nikako ne svidja. Ostatak motocikla je ok.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

i meni je osprijed :) grdan.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Gledat se ne moze... :D
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

SlavkoPejovic wrote:Gledat se ne moze... :D
Ne, kad znas da je tudji i da mozda nikad nece bit tvoj :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Naprijed isti RSV 4 ali nikako ne ide uz ostatak motora.Slazem se sa vecinom kolega,motor je lijep ali nikako ova maska!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Maska, hm, po pisanju medija sličan komentar koji ste vi uputili bio je zastupljen i među dilerima. Maska isuviše podsjeća na sportski RSV4 da im se teško uklapa u ostatak motocikla. Objašnjenje je glasilo, otprilike, da to nije maska sportskog motocikla već da je to novi znak raspoznavanja budućih Aprilija motocikla, te je, isto kao ovaj model masku na tu temu ponio i SRV 850 Maxi. Dakle, to bi bila neka familijarna prepoznatljivost (kao razroki farovi na bmveu ili dupli farivi kod triumfa) :think:
Ipak, možda nije fotogeničan, ovako na prvu ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

mexiko wrote:
SlavkoPejovic wrote:Gledat se ne moze... :D
Ne, kad znas da je tudji i da mozda nikad nece bit tvoj :lol:
Ja sam pogresno protumacen, mene je motor :clap: :clap: :clap: :clap: sa svake strane, a pogotove "ospridje"... Bas taj flert sa sportskim korijenima... Sve u stilu Multistrade samo jos agresivnije... Tako da :clap: ... E sad da zaposle neke "njemce" da zasarafe sve slabo montirane djelove....itd, t.j. Kontrola kvaliteta da bude na nivou konkurencije i taha taha...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Mislim da u danasnje vrijeme Aprilija a i ostali talijani(ducati,moto guzzi) nemaju takvih problema. Zasarafljeno je sve kako treba. :D Problem je samo u nama da prihvatimo te cinjenice i otrgnemo se predrasudama. Treba svatiti da se stvari mjenjaju jako brzo i da nije isto kao prije 5,10 godina.
U krajnjem slucaju, dosta japanaca se proizvodi u Italiji pa im nista ne fali. A da ne spominjem Kinu gdje se proizvode japanci, cak i neki modeli BMW-a ne mogu se tacno sjetit koji znam da sam negdje citao o tome.
Tako da sto se kvaliteta tice nisam zabrinut, mene vise ovaj izgled brine. koliko mi je multistrada lijepa toliko mi je ovo ruzno. Ali ukusi su razliciti i svako ima slobodu izbora.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply