Benzin

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Benzin

Post by Madza »

Ne daj boze da se ko javno pobuni za ovaj rast cijena...sve nam je ok!!!!

Da se ovo u Grcku ili bilo dje drugo desilo,davno bi nekome sipka po glavi pukla!Ali mi smo junaci kuci,a kad treba svi :whistle:

Image
Image
Image
Image
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

nedje na neki forum procitah vic , mozda i na ovaj, povodom ove teme
kaze :
Mujo:Hsao znas da je poskupilo gorivo?!
Haso: meni nije ja uvijek sipam za 10 DM :D :D
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

@ Wulfy

Zna li se mozda da li se ovaj trend isto odnosi na zemlje u okruzenju, da kazemo malo sirem, tipa Italia, Njemacka (oglasi se Roki) Slovenija i sl.?
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

wulfy wrote:
Iz ovoga slijedi da su FIKSNE dažbine za bezolovni benzin nesto manje od 82 centa., a za ekodizel 72 centa. Ostatak do cjene koju plaćamo čini sama cjena goriva, 2% carina i PDV ...
Treba kupovat, napojit i registrovat ( cini mi se da sam cuo podatak 2800kom) sluzbena vozila. No dobro je i ovako, vidjet ces kad prorade sad ove nove piste u Berane i na Zabljak, pa kad stanu kupovat avione :doh:
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

U Neumu je nafta(ovo je info od prije mjesec dana) bila 1 EUR. A koliko ja znam, Bosna nije proizvodjac nafte i naftinih derivata,nego je uvoze. Akcize i dadzbine klete nas unistise...
14:23
Markenzi Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Husqvarna SM610

Post by Markenzi Pg »

Samo se Bojim da Ce i Ostale STvari da Poskupe sa bezinom.
Stvarno Ovom nema Kraja.
Ljudi Ovo je Sve Za Dobrobit Gradjana Crne Gore. :lol: :lol:
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Uzassss.a ove cijene nemaju veze sa svetskim trzistem,jer kad je barel najskuplji bio,kod nas je masu jeftinije gorivo bilo nego danas...neka no su i plin poskupili,vise se ne isplati sipat(sad je 97 centi),a on bar veze nema sa naftom...no kad su sve prodali,kad nema izvoza,nema sto no da se desavaju ovakve stvari :cry: Inace,u Libiju je (prije one muke) litar nafte bio 12 centi.. :dance: :dance: :clap:
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

ima da raste amo tako i dalje, potraznja je ogromna, niko nidje ne hoda, niko ne ide autobusom, svi idu od kafica do kafica kolima, taxijem i tako. mislim da ni u jednoj drzavi na svijetu proporcialno nema ovoliko taxi kompanija i vozila koliko kod nas i da svaki radi punom parom. strashno. :?
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

SteX wrote:ima da raste amo tako i dalje, potraznja je ogromna, niko nidje ne hoda, niko ne ide autobusom, svi idu od kafica do kafica kolima, taxijem i tako. mislim da ni u jednoj drzavi na svijetu proporcialno nema ovoliko taxi kompanija i vozila koliko kod nas i da svaki radi punom parom. strashno. :?
Koliko cujem i benzin u USA je poprilicno skocio. U AZ je galon trenutno oko 3.70 sto se polako priblizava cijeni u prvom i drugom kvartalu 2008me kojoj je dostizala preko 4$ po galonu. Koliko je trenutno u NY?
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

djodja wrote:
SteX wrote:ima da raste amo tako i dalje, potraznja je ogromna, niko nidje ne hoda, niko ne ide autobusom, svi idu od kafica do kafica kolima, taxijem i tako. mislim da ni u jednoj drzavi na svijetu proporcialno nema ovoliko taxi kompanija i vozila koliko kod nas i da svaki radi punom parom. strashno. :?
Koliko cujem i benzin u USA je poprilicno skocio. U AZ je galon trenutno oko 3.70 sto se polako priblizava cijeni u prvom i drugom kvartalu 2008me kojoj je dostizala preko 4$ po galonu. Koliko je trenutno u NY?
zavisi dje, na Long Islandu pored mi faxa placam 3.9 tako neshto. u gradu na manhattanu je oko 4.0 uvelike :(

http://www.ohmygas.com/gas-station/Suno ... 1553/10775 ovo je pumpa pored mi faxa

http://www.newyorkgasprices.com/Hess_Ga ... index.aspx a evo klanja na Manhattan-u

grdilo. zajebo sam se pa napunio rezervoar na Menhetnu 15 i kusur dolara me izashlo obichno na Long Island ispane 11i neshto sitno
kolju kolju ovdje strashno. bice josh gore uzas :(

divni dani u junu proshle godine 2.8 3.0 galon uh :( :doh:
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
Post Reply