xenoni za motocikle ekstra cijena

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Re: xenoni za motocikle ekstra cijena

Post by djetk0 »

koliko para h4 za yamahu xtx?
dodje li samo sijalica? ako dodje onda bih vjerovatno sam ugradio :D

http://hq-auto-lighting.co.uk/images/H4 ... bs100W.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ovo na ebayu bude 10e sa dostavom ovamo... mada ima i nekih jeftinijih....a sad valja li sto to... :D
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Re: xenoni za motocikle ekstra cijena

Post by In_Utero »

Galiot wrote: ...

Problem kod xenon svjetla koje se stavi u običan far može bit što sad ima previše svjetla jer je običan far pravljen za običnu sijalicu i da optimizira njenu svjetlost,a sad te svjetlosti ima na pretek! To je dobro za Vas,vi imate bolje i jače svjetlo ali isto tako to svjetlo sada više blješti i zaslepljuje vozače iz suprotnog smjera. A to znači da Vas vide ;)

Nadam se da sam bio jasan i razjasnio neke nedoumice.
Pošto ksenon farovi štete očima, ukoliko je izvor svjetlosti direktno vidljiv, ksenon farovi koji se ugrađuju fabrički na automobilima imaju automatsko podešavanje nagiba, tj ugla osvjetljenja, što je zakonska obaveza proizvođača. Naša država nema zakonsku regulativu na tom polju, problem može nastati ako odete u zemlje EU, a mislim čak i u Hrvatskoj, izuzev ako se ne ugrađuje sa sijalicama i self-levelling suspension, koji podešava automatski nivo svjetlosnog snopa...u šta sumnjam...
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Post Reply