Kawasaki Versys 1000

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Kawasaki Versys 1000

Post by wulfy »

Ram i motor je ,,posuđen'' sa modela Z 1000 http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=1389" onclick="window.open(this.href);return false; . Zapravo, izvršene su određene modifikacije te je povećan hod vješanja i ugrađena je Kayaba prednja viljuška. Snaga je sa 136 smanjena na 118 KS pri 9.000 o/min. Hm, 1.043 kubika raspoređenih u četri cilindra na nečemu što treba da koketira sa enduro filozofijom ... Valjda, može, ali krstarenje na obrtajima iznad nekih 5.000 o/min mi nekako ne ide uz uspravan enduro položaj sjedenja, više priliči nekom sport-tureru, no, šta je sa ovim modelom http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =18&t=2887" onclick="window.open(this.href);return false; ... Da je ovaj model bliži putnim motociklima govori i težina od 240 kg (sa svim tečnostima). U svakom slučaju, nešto drugačije u klasi, a rekao bih i po tehnici kako je napravljen da će biti i jeftiniji od konkurencije (u suprotnom ovaj model nema šanse, lično mišljenje).

brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ovo bi (je) mogla da bude uspjesna prica. Motor sa 4 cilindra redno na kome se sjedi u enduro polozaju, sa gumama 120/180. San svih onih koji vole malo da odvrnu gas na duzim putovanjima, a da nisu osudjeni na zgrcena koljena, utrnule guzice i vjetar koji udara pri brzini od preko 100km/h. Naravno, postaji resenje za to, zove se Triumph Tiger 1050, jeste da nema 4 cilindra, ali to mu nikako nije mana, vec mozda vrlina. Ja sam mastao da ce Suzuki napraviti neki slican motor, jer su im agregati fenomenalni, medjutim nista od toga.

Kawasaki je napravio uspjeh sa Versysom 650, a ovaj Versys1000 sa motorom od Z1000 je dobar pocetak (svi koji su vozili novi Z1000 mnogo se hvale na razvijanje snage i sami agregat, vuce od vrha do dna obrtne skale kao elektromotor) medjutim, vec vidim dvije stvari koje mi se ne svidjaju.
Versys 650 je po meni prekratak motor - 1,405 mm, a previsoko se sjedi. Znam da se ovako malim medjuosovinskim rastojanjem dobija na okretnosti motora, ali se gubi na stabilnosti. Meni Versys650 skace kao jarac, ne osjecam se stabilno i sigurno na njemu, kao sto osjetim da sam siguran na motoru sa vecim medjuosovinskim rastojanjem, kao sto je kod K1200S, Tiger1050 ili F800GS koji sam provozao za vikend. Ta duza zadnja viljuska prelijepo pegla neravnine kojih kod nas, bogu fala na nedostaje. Cak i nakedi od 600cc imaju vece medjuosovinsko rastojanje, da ne pricao o enduro segmentu.
Druga stvar koja mi se ne svidja je: tezina od 239kg. dosta je velika i ako je sa svim tecnostima. Da je 220kg sa svim tecnostima, pa i nekako, ovako... previse.

Opet, dobro je sto je ovakav motor izasao, valjda se i ostali probude i naprave nesto slicno, mada mrka kapa, obzirom kakva anemija vlada kod Japanaca zadnjih godina: mrtva Yamaha sa "novitetom" tipa fazer 800 na koji se cekalo 3 godine, ili Honda koja je potegla 10godina unazad i izbacila opet CBR600F. Ili Suzuki koji je neznatno promijenio Stroma650 i sad je to kao nekakvo ludilo. Valjda se nekako pokrenu i naprave nesto novo.
I kad stojim tesko me pratiti...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Neke fine boje u ponudi

Image
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

Image
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

Image
Image
Image
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Space Director wrote:Ovo bi (je) mogla da bude uspjesna prica. Motor sa 4 cilindra redno na kome se sjedi u enduro polozaju, sa gumama 120/180. San svih onih koji vole malo da odvrnu gas na duzim putovanjima, a da nisu osudjeni na zgrcena koljena, utrnule guzice i vjetar koji udara pri brzini od preko 100km/h. Naravno, postaji resenje za to, zove se Triumph Tiger 1050, jeste da nema 4 cilindra, ali to mu nikako nije mana, vec mozda vrlina. Ja sam mastao da ce Suzuki napraviti neki slican motor, jer su im agregati fenomenalni, medjutim nista od toga.

Kawasaki je napravio uspjeh sa Versysom 650, a ovaj Versys1000 sa motorom od Z1000 je dobar pocetak (svi koji su vozili novi Z1000 mnogo se hvale na razvijanje snage i sami agregat, vuce od vrha do dna obrtne skale kao elektromotor) medjutim, vec vidim dvije stvari koje mi se ne svidjaju.
Versys 650 je po meni prekratak motor - 1,405 mm, a previsoko se sjedi. Znam da se ovako malim medjuosovinskim rastojanjem dobija na okretnosti motora, ali se gubi na stabilnosti. Meni Versys650 skace kao jarac, ne osjecam se stabilno i sigurno na njemu, kao sto osjetim da sam siguran na motoru sa vecim medjuosovinskim rastojanjem, kao sto je kod K1200S, Tiger1050 ili F800GS koji sam provozao za vikend. Ta duza zadnja viljuska prelijepo pegla neravnine kojih kod nas, bogu fala na nedostaje. Cak i nakedi od 600cc imaju vece medjuosovinsko rastojanje, da ne pricao o enduro segmentu.
Druga stvar koja mi se ne svidja je: tezina od 239kg. dosta je velika i ako je sa svim tecnostima. Da je 220kg sa svim tecnostima, pa i nekako, ovako... previse.

Opet, dobro je sto je ovakav motor izasao, valjda se i ostali probude i naprave nesto slicno, mada mrka kapa, obzirom kakva anemija vlada kod Japanaca zadnjih godina: mrtva Yamaha sa "novitetom" tipa fazer 800 na koji se cekalo 3 godine, ili Honda koja je potegla 10godina unazad i izbacila opet CBR600F. Ili Suzuki koji je neznatno promijenio Stroma650 i sad je to kao nekakvo ludilo. Valjda se nekako pokrenu i naprave nesto novo.
Versysy 1000 ima medjuosovinski razmak 1520mm tako da je dosta duzi od 650. Mada ovaj versys 1000 gubi malo smisla prvobitne ideje malog versysa sto se tice te svestranosti zbog dimenzija. Ovo ce biti odlican motor za putovanje ali nece biti svestran kao mali versys. Sto se tezine tice to i meni malo smeta ali ipak je to hiljadarka. A 239 kg je sa svim tekucinama ukljucujuci gorivo. A u krajnjem slucaju stavi se zamjenski auspuk(to je odma 6-7kg dolje) sipas pola rezervara i eto te na 220kg. :D
Mene ovdje najvise interesuje cijena.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Hm, cijena... Moje misljenje je da ce biti u cjenovnom rangu BMW gs 800 Tiger 800 nekako mi to dodje realno... Mislim da su trebali zadrzati koncepciju auspuha ispod a ne da ga izvlace sa strane... Tako bi barem vizuelno bio vise "versatile"...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

pazi ni f800 i Tiger 800 nisu u istom cjenovnom rangu. BMW je skuplji 1000-1500 eura. A versys1000 ja mislim da ce biti kao z1000sx sto je kod nas oko 11500 eura
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

ovo je nesto kao honda cbf 1000...samo je mozda malo vise enduro polozaj....a sto znam za uspjeh je potrebano da se sloze kockice..ko zna mozda ce na slavu manjeg 650 i njegove slave proci ok...mada mislim da ce biti kao cjena tigera 800 kojeg bi ja prije uzeo sigurno...ili ktm 990smt koji je mrak motor..
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Mora bit ispooooooood 10 iljadi da bi bio konkurentan
+1389+
Post Reply