Korisni topic uz kratku ali poucnu voznju motorima

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Korisni topic uz kratku ali poucnu voznju motorima

Post by Lavlje-Srce »

Vuce fala ti sto si prebacio topic odje fino da se vidi! ;)

Interesantno mi je bilo da podijelim svama ovu pricu jer zaista svi pricamo o opremi tipa kacige, cizme, kornjache, kisna odijela itd itd ali niko ne pomenu set za krpljenje guma
koji je jedan od najneophodnijih stvari kad se ide bilo dje. Glupost koja kosta svega 10 eura, dodje siljak i 5-6 gumica za 5-6 krpljenja i traje koliko god oces a mi to NEMAMO sa sobom.
Stvarno uzas kako tako neka glupost moze ozbiljan problem da stvori na putu, pogotovo kad se nadje covjek u neku vukojebinu :D.
Mi smo imali srecu sto smo nasli sve sto treba iako je NEDJELJA bila i ispade od svega toga dobra zajebancija i druzenje uz vino ali ipak...nebi volio to da se ponovi vise! :mrgreen:
Vodjen ovim iskustvom, to je meni prva na listu obaveza koju cu da kupim.

Ako ima neko informaciju DJE I KOLIKO KOSTA tacno ovaj SET sa svom pratecom opremom za krpljenje neka kaze,
i da, dje ima i po kojoj cijeni da se kupi onaj mali kompresor sto se stavlja na akumulator?
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

kompresor imas u katelanu a u louisu imas http://www.louis.de/_1033d010738b2c5349 ... r=10032076" onclick="window.open(this.href);return false;

I da te utjesim meni je ove sezone guma 4x pucala i to sa unutrašnjom što je malo zahebanije, u jednom danu u 2 sata 2x
+1389+
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

NikGold wrote:kompresor imas u katelanu a u louisu imas http://www.louis.de/_1033d010738b2c5349 ... r=10032076" onclick="window.open(this.href);return false;

I da te utjesim meni je ove sezone guma 4x pucala i to sa unutrašnjom što je malo zahebanije, u jednom danu u 2 sata 2x
Posto ne vidim cijenu, daj na pm koliko kosta ovaj set da narucujem to preko tebe, pod HITNO :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Bolje ti naruci nove gume, one ti ne valjaju ni djeci za oko zgrade da ih kotrljaju ;)
I kad stojim tesko me pratiti...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Niko svi su lubomorni na tebe jer ne umeju tako oblanjat gome, a ovo te se krpu je 19e.poz
+1389+
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Space Director wrote:Bolje ti naruci nove gume, one ti ne valjaju ni djeci za oko zgrade da ih kotrljaju ;)
:lol: :lol: :lol:
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Space Director wrote:Bolje ti naruci nove gume, one ti ne valjaju ni djeci za oko zgrade da ih kotrljaju ;)
Gume nove se podrazumijevaju, ove necu sigurno vozit ove sezone ali bez obzira na sve, ovaj set je nesto sto MORA svako imat ispod sica - zlu ne trebalo! ;)
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

NikGold wrote:Niko svi su lubomorni na tebe jer ne umeju tako oblanjat gome, a ovo te se krpu je 19e.poz
Naruci mi ovo odma, zovem te sjutra ujutro da ti pare dodam. ;)
Ako ima jos neko ko bi narucio neka se javi da sve odjednom narucimo.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Već je bila tema o ovome na forumu ali nije zgoreg podsjetiti se jer je ovo zaista dio opreme koji se zapostavlja,

Niko,u tom setu imaš alat,čepove i male kapisle za pumpanje gume(poput onih za soda-vodu) i kad zakrpiš rupu čepom na ventil našarafiš crijevo na čiji drugi kraj našarafiš tu kapislu koja napumpa gumu. I time ne moraš nositi taj mali kompresor već na sledećoj pumpi samo prekontrolišeš pritisak.

Ovo je pre bila standardna oprema u BMW motociklima,bila je na K100 kojeg sam vozio i isto smo jedne nedelje drugaru na R1 krpali gumu i sve ok,drži i može se voziti,čak i ove kapisle odlično napumpaju gumu.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

dobra vi je zajebancija bila makar! :D kako ja imam unutrasnju na moj motor, moj je plan da imam i jednu rezervnu. a sto se mijenjanja tice, evo cekam da svane pa da naucim! :D ne cini mi je da je veca mnogo filozofija od bicikla? i taman da iskoristim, da ne znam ko dje da kupim unutrasnje gume?
Post Reply