Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: 05.04.2009 NEDELJA IZLET

Post by Space Director »

Gasho wrote:Naravno da ne treba toplu vodu izmisljati nego kao i komsije...
Samo se bojim da nas nece biti dovoljno...

Upravo to. Sitne, najsitnije, po 1 cent kovanice i extremno krupne novcanice od 200-500e, ako se skupi 50-80 motora, imali bi smisla to odraditi kad krene sezona. Mogao bi se tu solidan red napraviti.
I kad stojim tesko me pratiti...
Goran69
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Zato sto volim .......

Post by Goran69 »

Mozda se i mozemo skupiti ali me strah da cemo samo jadnim radnicima napravit frku...ove gazde ka da boli uvo...oni rade mimo reda i zakona i tako i tako pa se nece mnogo iznervirat. Ovo da se napravi neka NVO ili Asocijacija pa da se kroz sistem podje to ne bi bilo lose ja mislim samo i za to treba koordinacija. Mislim da sa nekom mizernom clanarinom od 5 eura mjesecno moze da se napravi neki fond makar za advokata da nam pise predstavke i te papire. Mada mozda ima i advokata bajkera.
Cisto moje misljenje eto da se razmisli..ne ocekujem da sam u pravu..
Better to go in slow and come out fast, than to go in fast and come out dead
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

A sto da ocekujemo od preduzeca kao sto je Monte Put , koje godinama radi bez dozvole ,a usput fuserski odrzava tunel ??!!!
Licno podrzavam bilo koju akciju ,(zadrzavanje ,blokada ,neumoljivo sviranje na rampi ,sitnis(krupni novac)-najjaci prijedlog :D ,...) i ucestvovacu sa zadovoljstvom ,a li mrka kapa da cemo sto uspijeti.
Mozda , ali samo mozda , ako bi unaprijed obavijestili predstavnike medija u koje se ima povijerenja, i to "odraditi" ,da bi se privukla medijska paznja ,pa kroz neki Nvo sektor dalje "gurati"...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by DrMracni »

sto se tice najsitnijih novcanica meni nije problem ;) a za ove od 500 :shock: :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ajde stvarno neki zesci protest da napravimo.Da se okupimo u sto vecem broju,pa i ako bude malo nereda nikom nista!Pobicemo se sa interventnom ili sa security-om :twisted:
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

nije mi jasno zasto pravit protest ako se nikome nismo ni zalili? prvo treba da se oformi neka asocijacija ili NVO, a ako Space kaze da vec tako nesto postoji ajde da ih kontaktiramo pa da im uputimo nase ideje. Treba da se prvo javno zatrazi smanjenje putarine, pa smanjenje registracija pa tek onda ako nam NE odobre nista od toga pravit proteste ovoga tipa kao sto komsije napravise. Ovako cemo samo napravit red i nerviranje a mi cemo da ispanemo *(@&*($&% jer ce mislit da se zaebavamo s njima, kao rafo dosadno nam.....
Znaci prvo da se najavi sto je cilj nas, a onda ako nam ne izadju u susret odradit gore navedeno. Tako ce vise imat smisla cini mi se...
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Upravo tako Ivane. A i nema smisla praviti guzvu na sozini sada, kad tesko da se moze napraviti neka veca kolona. To treba napraviti u turistickoj sezoni, ako je bude uopste :lol:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

mudro zboris imenjace :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
fisher
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: za sad nazalost nista

Post by fisher »

Sto mislite o ukidanju ili smanjenju PDV-a na zastitnu opremu? Kacige su zakonom obavezne a odjeca sa stitnicima nije luksuz nego potreba.
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Odlicna ideja, samo je pitanje koliko su drzavne institucije spremne da mijenjaju zakone zbog tako neke stvari.
Post Reply