endurasi

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
stinger
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha XT600

Re: endurasi

Post by stinger »

Vidis ti to....

Vozis dok ti se guma ne odlijepi od felne!

Logicno! Imas pivo od mene ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Necu ti pokazati za pare, endurasima ne naplacujem. Vec sam nedje pisao o krpljenju guma ali evo da ponovim. dva mala pajsera, fleke, ljepilo za gumu TipTop, ili Sintelan i pumpa. Moze i bez skidanja tocka, na enduro motorima ima prostora da se guma skine sa felme i izvuce unutrasnja izmedju felme i viljuske. Napumpas, vidis dje dusi, ostrim nozicem dobro ocistis i naneses ljepilo na gumu i na fleku, sacekas da se osusi na dodir i zalijepis fleku. Ljepilo za gumu se brze susi od Sintelana, pa ne moras da cekas. Namontiras spoljasnju na felmu i napumpas. Prilikom montaze spoljasnje pazi da pajserom ne ustines unutrasnju gumu jer mozes da je probijes. Kad skidas gumu sa felme pocinjes sa strane na kojoj je ventil, a kad montiras gumu pocinjes montazu sa strane suprotno ventilu. Dok sam ovo napisao mogao bih dvije gume okrpiti, a i lakse bi me palo.
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

ima li ko voljan da se odradi neka tura sledeca tri dana?
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ti si crni xt nema dana kad te ne vidim put zagorica, stani nedje javi se sparco akak nikola tegetna caponord etv 1000 ;) cheers , volim malo van asfalta iako sam velik i tezak al marzochi 50mm off road vile , zicane felge i jos stosta mi dozvoljavaju upis u klub
risk,is what makes life worth living.
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

sparco wrote:ti si crni xt nema dana kad te ne vidim put zagorica, stani nedje javi se sparco akak nikola tegetna caponord etv 1000 ;) cheers , volim malo van asfalta iako sam velik i tezak al marzochi 50mm off road vile , zicane felge i jos stosta mi dozvoljavaju upis u klub
Ocu vala nema frke !

Eo danas idem da se vidim na kafu sa jednim momkom sto je kupio teneru novu, prvi mu je motor da se dogovaramo sto cemo i dje cemo.
Ja cu sledeca tri dana definitivno nedje idem pa ako ce ko samnom dobro dosao, ako ne idem sam pa neka mi je bog upomoc :lol:
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

Last edited by stinger on 25 Jun 2012 14:59, edited 1 time in total.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

dje je slikano
+1389+
stinger
Grijač guma
Grijač guma

Post by stinger »

na Ivanova Korita sad u subotu ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobra ti je inicijativa da se endurasi odje predstave ali je odaziv nesto slab. Ocemo li ovih dana na jednu dobru enduro voznju? Ima li neko neki predlog?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja sam enduras u najavi :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply