policija dijeli kacige motociklistima u ponedjeljak !!!

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: policija dijeli kacige motociklistima u ponedjeljak !!!

Post by ice »

neko ko nije nosio kacigu prije neće ni poslije jer aj da budemo iskrni, ko ima para da kupi motor ima i za kacigu, tako da bi bolje bilo da ulože te pare na drugi neki način u bezbjednost i obrazovanje motociklista, ako im je uopšte stalo do toga(ka što nije)
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

iskreno, uopste ne shvatam poentu ove "akcije". Ide lik bez kacige, boli njega za sve, i onda ga policija casti kacigu. To mu taman dodje kao neka nagrada :clap: :clap: :clap: , ajmo neku peticiju da ti vozaci dobiju i neki orden, mozda i boracku penziju.
Sve se razmisljam - ajmo da pocnemo da vozimo neregistrovane motore - mozda onda policija organizuje akciju poklanjanja registracije. Ili na celave gume da vozimo pa da nam poklanjaju po set guma.

Nego, cini mi se da bi veci efekat bio da na tri bilborda kroz grad stave one slike sto je neko u drugoj temi postavlja, dje su oni momci sa rajfeslusima po glavi jer nisu htjeli da nose kacige...

Eto tako....a postari i kacige - nesto nisam ljut na njih sto ih ne nose, ako cemo pravo nikad nisam vidio da neki postar divlja sa onim tomosima 200 po bulevarima i da izazivaju neku opasnost ili slicno. Znam da po zakonu moraju da nose kacige bla bla bla, ali opet nesto mi to ne spada u neku kategoriju rizika po saobracaj i slicno.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Oliver wrote:
Eto tako....a postari i kacige - nesto nisam ljut na njih sto ih ne nose, ako cemo pravo nikad nisam vidio da neki postar divlja sa onim tomosima 200 po bulevarima i da izazivaju neku opasnost ili slicno. Znam da po zakonu moraju da nose kacige bla bla bla, ali opet nesto mi to ne spada u neku kategoriju rizika po saobracaj i slicno.
ne misljah ja na divljanje postara :D no prije svega na postovanje zakona, na njihovu licnu bezbijednost, kad su vec na radnom mjestu. a mozda i prije svega na jedan apsurd (koji nije rijedak) da drzava donosi zakone kaznjava za njivo ne postovanje, a onda ista ta drzava (posta) ne postuje te zakone. i takode ne vidim razliku, da ja ako imam skuter, mora bit registrova, i ja moram imat acigu. a pripadnik romske ili neke druge ugrozene populacija nemora. na te stvari sam nekako tako mislio :mrgreen: no .......... 8-)
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

Potpuno si u pravu Milane, kad covjek malo pogleda upravo ovaj moj stav - a to su postari, ne moraju oni kacige da nose bla bla, je doveo do toga da imamo stanje kakvo jeste. Mozda je u startu pocelo sa njima, pa sto kazes ti onda i romska populacija, pa onda i policajci sa skuterima koji ne nose kacige i tako dalje.
Zakon je jasan, i treba na sve da se primijeni, kad moramo ti i ja, moraju i oni.
I stand corrected :D :D
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

juce po cijelom primorju vidim policija na vespi nosi kachkete, zanimljiv dio zastitne opreme ;)
risk,is what makes life worth living.
Post Reply