Kupio bih GS-a..
-
markobr
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350 - Location: Bar
Re: Kupio bih GS-a..
Gledao sam cijene ovih motora (novih) u Srbiji i za par hiljada su jeftiniji. Isto tako u Sloveniji. Nije mi jasno što su kod nas ovako preskupi u odnosu na region...
-
dinamik
- Biker wannabe

- Vozim: sve
Duše nemate.
Jesu li vam čitali bajke kad ste bili mali?
Puštite čoeka da mašta,možda naleti na nekoga ko ima čarobni štapić ili možda na Deda Mraza...
a ima kod Toskića bmv,ali mu je druga oznaka i flexibilan je za plaćanje...
http://www.hotoglasi.com/bmw-316-kockic ... nac-680-eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Jesu li vam čitali bajke kad ste bili mali?
Puštite čoeka da mašta,možda naleti na nekoga ko ima čarobni štapić ili možda na Deda Mraza...
a ima kod Toskića bmv,ali mu je druga oznaka i flexibilan je za plaćanje...
http://www.hotoglasi.com/bmw-316-kockic ... nac-680-eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
velite par hiljada jeftiniji no kod nas? odo odma da ga uzmem za par iljada jeftinije? samo ne znam jel iljada centi il stA?
risk,is what makes life worth living.
-
fearless.rabbit
- Biker wannabe

- Vozim: Da.
GS mi je sinonim za pouzdanost i izdrzljivost. Motor namjeravam da koristim kao primarno prevozno sredstvo, i samim tim da sto je vise moguce putujem, i to ne samo po asfaltu.Du-Monster wrote:Moje prvo pitanje je sljedece:
- Zasto Gs?
Koliko vidim, nisi bas "jak" sto se tice financija i navedeni motor za navedenu cijenu mozes kupit jedino u dva kufera, ako shvacas sto govorim![]()
Drugo pitanje,
- Vec kad smo kod financiranja, jel ti znades da je to "premium" model bmwa, i da su mu servisi sto se tice love "mesnati", jesi ti spreman placat 200-300 eur servise?
(Govorim o cjenama u oficijalnim servisnim mjestima u Hr, sumnjam da je drukcije drugdje u svijetu, ukljucujuci Cg).
Takodje nisam objasnio sta znaci "fleksibilan" po pitanju cijene. To ne znaci da nemam para, vec da ih nemam odmah u kesu. Uvijek mogu dignuti kredit i odmah platiti motor, ali bih to zaobisao ukoliko je moguce. Ukoliko nije, boze moj, banka, Voli, i nov F800
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Bukvalno par hiljada, i to za jeftiniji, F800GS model. Ja sam zamalo kupio F800GS, ali me je razbila jaca cijena i prica "dio ekipe". Kupio sam motor da uzivam i zato sto smo svi na dva tocka jednaki, a ne da budem "poseban" i "dio ekipe". Ista im je logika u prodaji kao iPhone-u. Imaju prosjecan proizvod, lijepo upakovan i jak marketing.sparco wrote:velite par hiljada jeftiniji no kod nas? odo odma da ga uzmem za par iljada jeftinije? samo ne znam jel iljada centi il stA?
U CG je cijena znacajno jaca, a oni to ne umiju dobro da opravdaju. Pricaju da je cijena jer ima ABS i board kompjuter. ABS je dio standardne opreme i ne moze se kupiti bez njega. Pricaju nesto sto svako moze da provjeri za 10 minuta. Pa u Srbiji, gdje je PDV veci, imaju isti takav, NOV, za 10.500, dok je kod nas 11.950. U Srbiji necete dobiti dodatne opreme, a kod nas bi te castili topcase ili izduv. Neka oni spuste cijenu 1.500 EUR pa cu ja kupiti sto hocu za taj novac i sam sebe castiti.
Tako sam i ja mislio jer sam zelio tako da vjerujem. Kad sam popizdio zbog logike prodaje Voli motors onda sam se konacno urazumio i posao od majstora do majstora i pitao ih sto misle o BMW GS modelima. Konacno sam slusao i cuo. BMW nije nista iznad prosjeka. I oni se kvare. Preskupi su im servisi. Imaju problema sa priznavanjem kvarova u garanciji. Skupi djelovi. Preskupa dodatna oprema.fearless.rabbit wrote:GS mi je sinonim za pouzdanost i izdrzljivost. Motor namjeravam da koristim kao primarno prevozno sredstvo, i samim tim da sto je vise moguce putujem, i to ne samo po asfaltu.
Takodje nisam objasnio sta znaci "fleksibilan" po pitanju cijene. To ne znaci da nemam para, vec da ih nemam odmah u kesu. Uvijek mogu dignuti kredit i odmah platiti motor, ali bih to zaobisao ukoliko je moguce. Ukoliko nije, boze moj, banka, Voli, i nov F800
Nijesam misljenja da je BMW los, vec da je PRECIJENJEN.
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Ja sam sad u prilici da kupim GS-a,ali nesto me koce ti skupi servisi i precijenjenost tolika da ostale,vrhunske motore,baca u sjenku,a uz svo postovanje nije toliko bolji od ostalih!
Jes dobar,ali ne da se o njemu pricaju price za laku noc i pjesme poju!
Osim toga ubija me sto ga ima svaki djed i baba koji dizu nos i glavu dok ga voze kao da su izmislili penicilin,a jednom nogom su u grob!
Jes dobar,ali ne da se o njemu pricaju price za laku noc i pjesme poju!
Osim toga ubija me sto ga ima svaki djed i baba koji dizu nos i glavu dok ga voze kao da su izmislili penicilin,a jednom nogom su u grob!
Last edited by Madza on 22 Aug 2012 13:39, edited 3 times in total.
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Pogledao R1200GSA ne bih pored multistrade i Yamahe 1200 super tenere.Madza wrote:Ja sam sad u prilici da kupim GS-a,ali nesto me koce ti skupi servisi i precijenjenost tolika da ostale,vrhunske motore,baca u sjenku,a nista nije bolji od njih!
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
- mikeli.pg
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda Varadero 1000
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Amin i Tourer i Explorer!!!mikeli.pg wrote:Honda Tourer i kraj price...