Kupio bih GS-a..

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Locked
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Re: Kupio bih GS-a..

Post by markobr »

Gledao sam cijene ovih motora (novih) u Srbiji i za par hiljada su jeftiniji. Isto tako u Sloveniji. Nije mi jasno što su kod nas ovako preskupi u odnosu na region...
dinamik
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: sve

Post by dinamik »

Duše nemate. :twisted:
Jesu li vam čitali bajke kad ste bili mali? :P :P :P
Puštite čoeka da mašta,možda naleti na nekoga ko ima čarobni štapić ili možda na Deda Mraza...
a ima kod Toskića bmv,ali mu je druga oznaka i flexibilan je za plaćanje...
http://www.hotoglasi.com/bmw-316-kockic ... nac-680-eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

velite par hiljada jeftiniji no kod nas? odo odma da ga uzmem za par iljada jeftinije? samo ne znam jel iljada centi il stA?
risk,is what makes life worth living.
fearless.rabbit
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Da.

Post by fearless.rabbit »

Du-Monster wrote:Moje prvo pitanje je sljedece:

- Zasto Gs?

Koliko vidim, nisi bas "jak" sto se tice financija i navedeni motor za navedenu cijenu mozes kupit jedino u dva kufera, ako shvacas sto govorim :mrgreen:

Drugo pitanje,

- Vec kad smo kod financiranja, jel ti znades da je to "premium" model bmwa, i da su mu servisi sto se tice love "mesnati", jesi ti spreman placat 200-300 eur servise?
(Govorim o cjenama u oficijalnim servisnim mjestima u Hr, sumnjam da je drukcije drugdje u svijetu, ukljucujuci Cg).
GS mi je sinonim za pouzdanost i izdrzljivost. Motor namjeravam da koristim kao primarno prevozno sredstvo, i samim tim da sto je vise moguce putujem, i to ne samo po asfaltu.

Takodje nisam objasnio sta znaci "fleksibilan" po pitanju cijene. To ne znaci da nemam para, vec da ih nemam odmah u kesu. Uvijek mogu dignuti kredit i odmah platiti motor, ali bih to zaobisao ukoliko je moguce. Ukoliko nije, boze moj, banka, Voli, i nov F800 :roll:
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

sparco wrote:velite par hiljada jeftiniji no kod nas? odo odma da ga uzmem za par iljada jeftinije? samo ne znam jel iljada centi il stA?
Bukvalno par hiljada, i to za jeftiniji, F800GS model. Ja sam zamalo kupio F800GS, ali me je razbila jaca cijena i prica "dio ekipe". Kupio sam motor da uzivam i zato sto smo svi na dva tocka jednaki, a ne da budem "poseban" i "dio ekipe". Ista im je logika u prodaji kao iPhone-u. Imaju prosjecan proizvod, lijepo upakovan i jak marketing.

U CG je cijena znacajno jaca, a oni to ne umiju dobro da opravdaju. Pricaju da je cijena jer ima ABS i board kompjuter. ABS je dio standardne opreme i ne moze se kupiti bez njega. Pricaju nesto sto svako moze da provjeri za 10 minuta. Pa u Srbiji, gdje je PDV veci, imaju isti takav, NOV, za 10.500, dok je kod nas 11.950. U Srbiji necete dobiti dodatne opreme, a kod nas bi te castili topcase ili izduv. Neka oni spuste cijenu 1.500 EUR pa cu ja kupiti sto hocu za taj novac i sam sebe castiti.
fearless.rabbit wrote:GS mi je sinonim za pouzdanost i izdrzljivost. Motor namjeravam da koristim kao primarno prevozno sredstvo, i samim tim da sto je vise moguce putujem, i to ne samo po asfaltu.

Takodje nisam objasnio sta znaci "fleksibilan" po pitanju cijene. To ne znaci da nemam para, vec da ih nemam odmah u kesu. Uvijek mogu dignuti kredit i odmah platiti motor, ali bih to zaobisao ukoliko je moguce. Ukoliko nije, boze moj, banka, Voli, i nov F800 :roll:
Tako sam i ja mislio jer sam zelio tako da vjerujem. Kad sam popizdio zbog logike prodaje Voli motors onda sam se konacno urazumio i posao od majstora do majstora i pitao ih sto misle o BMW GS modelima. Konacno sam slusao i cuo. BMW nije nista iznad prosjeka. I oni se kvare. Preskupi su im servisi. Imaju problema sa priznavanjem kvarova u garanciji. Skupi djelovi. Preskupa dodatna oprema.

Nijesam misljenja da je BMW los, vec da je PRECIJENJEN.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ja sam sad u prilici da kupim GS-a,ali nesto me koce ti skupi servisi i precijenjenost tolika da ostale,vrhunske motore,baca u sjenku,a uz svo postovanje nije toliko bolji od ostalih!
Jes dobar,ali ne da se o njemu pricaju price za laku noc i pjesme poju!
Osim toga ubija me sto ga ima svaki djed i baba koji dizu nos i glavu dok ga voze kao da su izmislili penicilin,a jednom nogom su u grob!
Last edited by Madza on 22 Aug 2012 13:39, edited 3 times in total.
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Madza wrote:Ja sam sad u prilici da kupim GS-a,ali nesto me koce ti skupi servisi i precijenjenost tolika da ostale,vrhunske motore,baca u sjenku,a nista nije bolji od njih!
Pogledao R1200GSA ne bih pored multistrade i Yamahe 1200 super tenere.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

triumpha cavlovicu ne zaboravljaj
risk,is what makes life worth living.
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Honda Tourer i kraj price...
Yamaha... Touching your heart
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

mikeli.pg wrote:Honda Tourer i kraj price...
Amin i Tourer i Explorer!!!
Locked