Sira ili ista velicina gume???

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
OBIS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Ducati Puma patike

Re: Sira ili ista velicina gume???

Post by OBIS »

cavlovic wrote:
OBIS wrote:Zasto da ne probas sa vecom gumom ako mozes... ne mozes mnogo izgubit a mozes dobit, sve zavisi kakav imas motor.Uglavnom felge mogu da prime nekoliko velicina guma a lanac ne bi trebao da pravi problem za jednu velicinu.
Ja sam imao Hondu 1100XX fabricki se isporucivao sa zadnjom gumom 170 sto je ultra tanko za 160konja poslije sam stavio gumu od 190 i tek to je bila normalna dimenzija za taj motor.
Guma se stavlja prema namjeni a ne prema snazi agregata.

KTM adventure 1190 ima 150ks a dolazice sa 150 zadnjom gumom. Postoji razlog zbog kojeg ide bas ta guma a ja se ne bih pravio pametniji od inzinjera kad je to u pitanju.
To je uredu za adventuere i naravno to je sad siroka tema kome sta treba i sta su inzinjeri smislili i izmisli. Momak je pitao da li da stavi veci promjer gume ja samo zelim da kazem, neka proba da stavi slobodno niti ce bankrotirati niti ce pokvariti nesto neka proba kao sto su to vec mnogi probali pa ce sam znat da li mu je ista bolje ili ne. Ako su bas u pitanju sekunde kao na trkama e onda sam za to da treba angazovati tim inzinjera ...
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
Post Reply