Bandit wrote:Znam sto je aikido , odlican je to sport ali rekreacije radi,rabibrige i zabave. Upotrebljivost mu je nikakva.
Možda. Ima mnogo džudo i džu džicu elementa sa kružnim kretanjem. Nadam se da nikad neću imati prilike da ja to testiram.
Gledao sam sam u BG demonstracije majstora u aikidou na ljudima koji nisu vjerovali. Posle toga su sa bolnom grimasom na licu počeli da vjeruju. Uostalom, eno kako Stiven Sigal pomlati sve one ljude po filmova.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Na iole jacem momku aikido je neupotrebljiv,to tvrdim. Visoki stepeni su druga stvar ( i zbog toga sto treba min 10 god rada za ozbiljnije znanje) ,mada ne toliko druga ako bi se suprostavio sa dzudisti,rvacu,MMA borcu...
Bandit wrote:Na iole jacem momku aikido je neupotrebljiv,to tvrdim. Visoki stepeni su druga stvar ( i zbog toga sto treba min 10 god rada za ozbiljnije znanje) ,mada ne toliko druga ako bi se suprostavio sa dzudisti,rvacu,MMA borcu...
Kad te dobar majstor uvede u polugu možeš biti jak ko zemlja rezultat je isti. Ode ruka.
Možda je interesantno napomenuti da je osnivač džudoa Jigoro Kano slao svoje učenike kod osnivača aikidoa Morihei Ueshiba-e na treninge. O tome govore mnoge prepiske između njih . Među njima je je i ona najpoznatija da je on htjeo da džudo više liči na aikido. U kom smislu? Ostaće tajna.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Bandit wrote:Na iole jacem momku aikido je neupotrebljiv,to tvrdim. Visoki stepeni su druga stvar ( i zbog toga sto treba min 10 god rada za ozbiljnije znanje) ,mada ne toliko druga ako bi se suprostavio sa dzudisti,rvacu,MMA borcu...
Kad te dobar majstor uvede u polugu možeš biti jak ko zemlja rezultat je isti. Ode ruka.
Možda je interesantno napomenuti da je osnivač džudoa Jigoro Kano slao svoje učenike kod osnivača aikidoa Morihei Ueshiba-e na treninge. O tome govore mnoge prepiske između njih . Među njima je je i ona najpoznatija da je on htjeo da džudo više liči na aikido. U kom smislu? Ostaće tajna.
Slazem se : KAD te DOBAR MAJSTOR UVEDE U POLUGU ... Do toga KAD i do toga DOBAR MAJSTOR su godine i godine zestokoga rada. To je ona sfera gdje ljudi koji se ne bave time ne mogu doci. Ja pricam o svakodnevnom zivotu i amaterskom bavljenju borilackim sportovima,gdje akcenat ne bih stavio na aikido ...ma ni na najvisem nivou. A je li umjetnost od sporta- jes!
Tome svi mi koji treniramo težimo. Možda nikad neću biti tako dobar ali ću sigurno probati. Ko kad su pitali strašnog "hebača" zašto juri žene kao da može sa svakom da spava. Odgovor je bio: Ne mogu sa svakom spavati ali vrijedi pokušati
Ako bi rangirao TOP tri borilačke vještine to bile:
1. Džu Džica
2. Boks
3. Aikido.
Ostalo je po meni folklor i daleko od onog šta su njihovi osnivači imali namjeru da urade..
AMAT VICTORIA CURAM
caesar wrote:Tome svi mi koji treniramo težimo. Možda nikad neću biti tako dobar ali ću sigurno probati. Ko kad su pitali strašnog "hebača" zašto juri žene kao da može sa svakom da spava. Odgovor je bio: Ne mogu sa svakom spavati ali vrijedi pokušati
Ako bi rangirao TOP tri borilačke vještine to bile:
1. Džu Džica
2. Boks
3. Aikido.
Ostalo je po meni folklor i daleko od onog šta su njihovi osnivači imali namjeru da urade..
Reci za rvanje da je folklor...hmm..blago receno - neiskusno. Izostaviti kick boks/Muay Thai,moze samo sovjek koji ih nije probao
bokibd wrote:Ja se ne bavim nikakvim borilackim sportovima ali zato vodim dexbudva sa sobom. Kad ga pustim sa lanca to se svi po drvecu i ogradama penju!!!
a je li trenira ko brzo bjezanje iz vinograda .... bilo je vaktilje popularno na Zabjelo, e to je bila borilacka vjestina ... ko je nije znao plačući je išao kući
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ili u pitome shipkove je li ko odio... ocasmo se vrnut ka da smo s mackama lezali...to ako nas ne ufate. ako nas ufate,lijepo je to bilo pri sto su nam doma pridavali...