Istina je sve sto kazes.Momci u masi dobiju muda koja inace nemaju.
Sam vidis po gradu pojedince kako se ponasaju kad su u grupi u kafic,pocnu mrko da gledaju itd.a kad ih nasamo sretnes manji su od makovog zrna.
Ja ovu situaciju sa snimka posmatram iz dva ugla:
Prvi ugao je kao roditelj i suprug.Ne bih dozvolio ni po koju cijenu da se nesto desi mojoj porodici,ali isto tako bih gledao po svaku cijenu da ne dodjem i da ih ne dovedem u bilo kakvu konfliktnu situaciju.
Drugi ugao je kao motorista.Nikako ne bih dozvolio da mi neko pregazi druga ili kolegu i da ode!Stigao bih ga i sigurno mi ne bi bio prvu put da nekoga izvlacim iz kola i bijem se na sred ulice.
Mediokritet u Range Roveru pregazio bajkera
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
-
Oliver
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki Bandit 1200
Re: Mediokritet u Range Roveru pregazio bajkera
Madža evo sam baš pratio njihove novine i forume jer me zainteresovalo šta će biti od svega ovoga, interesantni podaci su izašli na viđelo.
Ispada da u zadnje vrijeme ovo postaje veoma čest način pljačke, grupa bajkera obično 5-6 se vozika i onda jedan odradi ono što ameri zovu "brake check" ili ti namjesti se ispred željenog auta i naglo prikoči, obično ga auto cukne ali uglavnom bude malo štete, onda ga okruže i izvuku iz auta da "pričaju" o naplati štete i bukvalno čovjeka opljačkaju na licu mjesta (obično mu i gume isjeku) i pobjegnu , mete su im uglavnom porodični ljudi sa malo boljim kolima koji zbog straha za porodicu odmah ispljunu pare.
Ovo veoma liči na upravo takav događaj zato što se vidi da je jedan naglo zakočio ispred džipa, posle se ispostavilo da su mu isjekli prednju desnu gumu a takođe vozač džipa je tokom bježanije 3 puta zvao policiju dok nijedan od onih bajkera nije zvao policiju
Epilog priče je da su pohapsili nekolicinu onih bajkera i natovarili im pored klasičnih prekršaja tipa pljačke, izazivanje udesa, prebijanje itd. i namjerno ugrožavanje djeteta što valjda spada u teži prekršaj zbog kojeg će da odleže pofino vrijeme - protiv vozača džipa nije podignuta nikakva optužnica
I za kraj - smatram da je sva ova moja i tvoja pisanija uzaludna dok nam Endurio ne napiše nešto i pruži jedinstven uvid u sve ovo

Ispada da u zadnje vrijeme ovo postaje veoma čest način pljačke, grupa bajkera obično 5-6 se vozika i onda jedan odradi ono što ameri zovu "brake check" ili ti namjesti se ispred željenog auta i naglo prikoči, obično ga auto cukne ali uglavnom bude malo štete, onda ga okruže i izvuku iz auta da "pričaju" o naplati štete i bukvalno čovjeka opljačkaju na licu mjesta (obično mu i gume isjeku) i pobjegnu , mete su im uglavnom porodični ljudi sa malo boljim kolima koji zbog straha za porodicu odmah ispljunu pare.
Ovo veoma liči na upravo takav događaj zato što se vidi da je jedan naglo zakočio ispred džipa, posle se ispostavilo da su mu isjekli prednju desnu gumu a takođe vozač džipa je tokom bježanije 3 puta zvao policiju dok nijedan od onih bajkera nije zvao policiju
Epilog priče je da su pohapsili nekolicinu onih bajkera i natovarili im pored klasičnih prekršaja tipa pljačke, izazivanje udesa, prebijanje itd. i namjerno ugrožavanje djeteta što valjda spada u teži prekršaj zbog kojeg će da odleže pofino vrijeme - protiv vozača džipa nije podignuta nikakva optužnica
I za kraj - smatram da je sva ova moja i tvoja pisanija uzaludna dok nam Endurio ne napiše nešto i pruži jedinstven uvid u sve ovo
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Poenta price: Ne voziti bolji auto od Lade Nive sa kojom takodje mozes gaziti za manje para 
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
uhhh... gadna situacija.
Vidim, što reče Oliver, da je ovaj lik namjerno zakočio ispred džipa i da je navukao čovjeka na incident. Familija mu u auto, ovih ka osica.. ne vjerujem da bi iko drugačije reagovao, ali greška mu je bila što se skidao s autoputa uopšte. Dok ne dođe policija nema toga PVO koji me skinuo s autoputa
Ne vjerujem da je ovdje riječ bila o pljački, već o tome da se pokaže kako su "velika *uda" u ovolikoj rulji. Ako je istina da su dobili dobre kazne za ovo i neka su, zaslužili su ih, a Ameri snimaju svaki razgovor s policijom tako da vjerujem imaju i vapaje ovoga mučenika pa je takav sudski epilog neminovan
Vidim, što reče Oliver, da je ovaj lik namjerno zakočio ispred džipa i da je navukao čovjeka na incident. Familija mu u auto, ovih ka osica.. ne vjerujem da bi iko drugačije reagovao, ali greška mu je bila što se skidao s autoputa uopšte. Dok ne dođe policija nema toga PVO koji me skinuo s autoputa
Ne vjerujem da je ovdje riječ bila o pljački, već o tome da se pokaže kako su "velika *uda" u ovolikoj rulji. Ako je istina da su dobili dobre kazne za ovo i neka su, zaslužili su ih, a Ameri snimaju svaki razgovor s policijom tako da vjerujem imaju i vapaje ovoga mučenika pa je takav sudski epilog neminovan
-
Pejamachine
- Grijač guma

Mom prijatelju prije par godina se desila slicna situacija u Italiji. On je isao tamo da trguje robu sa svojim furgonom i neko auto ga preticalo i pokazivalo kroz prozor policijsku znacku i usporavalo ispred njega kako bi on stao. On ih pretekao na auto putu jednom ali drugi put nije mogao. Kad je napokon stao, trazili od njega kao da ode sa njima u stanicu. Srecom, on bio priseban, ostao uz kombi, dao im neke pare i oni otisli. Da je ostavio kombi, ode kombi zajedno sa robom sa njima.Oliver wrote:Madža evo sam baš pratio njihove novine i forume jer me zainteresovalo šta će biti od svega ovoga, interesantni podaci su izašli na viđelo.
I za kraj - smatram da je sva ova moja i tvoja pisanija uzaludna dok nam Endurio ne napiše nešto i pruži jedinstven uvid u sve ovo![]()
![]()
![]()
Dosla policija nakon svega toga i kazu kako to nije prvi slucaj, da to radi banda organizovano i sl i da ce ih kao tesko naci.
Nikad ih nisu ni nasli
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Ovo za Italiu je dosta cesto meni se u septembru zakcili neki sa alfa romeom pratili me, ja nista nisam vidio niti sam bio svjestan srecom hotel mi bio blizu parkirao kola i posao do restorana kad sam se vratio, zakljucan hotel, kapije digli na sve strane, pustaju me u hotel i dolazi lik iz hotela sav se zajapurio ubrzao italijanski objasnjava kako su usli lopovi i samo sto nisu razbili kola, nekako su ih se otarasili, dade mi broj tablica kola sa kojim su me pratili. Sreca od njih poslije ni traga ali mi nije bilo svejedno dok se nisam makao iz italije.
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...