Ako posmatraš neko društvo (ljekara, motociklista, vulkanizera, navijača, ... svejedno) šta prvo primjetiš? Onaj njihov najprimitivniji dio. Zašto? Zato što je taj dio društva uvjek najglasniji i žudi za pažnjom (da li su u pitanju neki kompleksi ili je u pitanju neki drugi sociološki problem, nisam siguran da bih baš dobro ,,potrefio''). Pripadnici društva, uglavnom, dobro znaju gdje je problem, ali za bilo koga van tog društva najlakše je sve ostale poistovetiti sa tim najbučnijim pojedincima iz društva (ljekara, motociklista, vulkanizera, navijača, ... svejedno). Tako se dobijaju stereotipi. Zašto? Zato što je to najlakše. Isto kao što je daleko najlakše se naljutiti, a mnogo teže je ne naljutiti se i probat nešto da uradiš (iako je to Sizifov posao).
Zato, treba biti svesan gdje grešimo (npr. http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=52&t=420" onclick="window.open(this.href);return false; ) i na neki način se sprdat ili nekako edukovat ostale da se ,,dozovu pameti''.
Takođe, taj ,,problem sa motociklistima'' nije nešto što može da rješi saobraćajna policija, jer ,,kultura u saobraćaju'' je ništa drugo neko samo jedan od odraza naše (ovo ,,naše'' se ne odnosi samo na motocikliste, već na sve) opšte kulture.
A, sada što se teksta tiče, da, čitao sam komentare, i da, naravno da ,,pljuju'', jer, pobogu, uvjek je lako biti pripadnik većine i okomiti se na manjanu (horski). To nije slučaj samo sa ovim tekstom, već svakim gdje god se pominje neka manjina i to je neka matrica koja je neizbježna na ovim prostorima. Tekst, kao tekst, osrednje napisan i bez neke poente, ali dovoljno da se ,,detektuje'' glavni problem funkcionisanja nekog grada.
Što se policije tiče, u ovom tekstu http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=52&t=550" onclick="window.open(this.href);return false; sam pokušao da razmotrim koliko su i oni odgovorni za saobraćajni haos.
Za kraj, da ne bude zabune, ovo su sve moji stavovi (dakle, čisto subjektivno). Možda nisu nimalo dobri, možda su najbolji na svjet, ali su moji, pa ih samim tim smatram validnim.
Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Re: Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
LION
- Test vozač kaskader

Re: Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
Meni je iskreno ova tema o bajkerima smijesna,isto kao sto mi je smjesan kontakt program na radio kotor dje se svaki put prica o psima lutalicama koje treba udomit,obezbjedit im hranu i parkirat ih u azil,i slatkim macama koje bude rano ujutro mjaukom ljude po starom gradu...
Pa zar ne...zasto bi bila prva tema recimo..ubistva,droga,sverc,prijetnje oruzjem,pucnjave...sastvaljanje kraja sa krajem nekih penzionera...
To nisu teme koje treba da budu prve iz razloga sto je lakse ,,podmecat,,recimo bajkere.Njih 5-6 koji nedeljom oko 2 se skupe na troicu i cudo cine,onda dodje jos njih 5-6 sa autima pa i oni cudo cine.To se moze lako rijesit,da se oce.Postoji jednostavan nacin za to.Ali postoji li nacin za mamine i tatine sinove sto lete motorima i jos ni kacigu ne nose...sto policija njih ne zaustavlja.
,,Motorciklisti gradjanima ne daju mira,,...aooo...strasan problem.E kad se to rijesi svi cemo pocinut.Kuda mi idemo i kako je vecina ovoga naroda sludjena i naopaka...strava i uzas.Prelijep je Kotor,pravi wild beaty.Dobrodosli
Pa zar ne...zasto bi bila prva tema recimo..ubistva,droga,sverc,prijetnje oruzjem,pucnjave...sastvaljanje kraja sa krajem nekih penzionera...
To nisu teme koje treba da budu prve iz razloga sto je lakse ,,podmecat,,recimo bajkere.Njih 5-6 koji nedeljom oko 2 se skupe na troicu i cudo cine,onda dodje jos njih 5-6 sa autima pa i oni cudo cine.To se moze lako rijesit,da se oce.Postoji jednostavan nacin za to.Ali postoji li nacin za mamine i tatine sinove sto lete motorima i jos ni kacigu ne nose...sto policija njih ne zaustavlja.
,,Motorciklisti gradjanima ne daju mira,,...aooo...strasan problem.E kad se to rijesi svi cemo pocinut.Kuda mi idemo i kako je vecina ovoga naroda sludjena i naopaka...strava i uzas.Prelijep je Kotor,pravi wild beaty.Dobrodosli