Trening Bezbjedne Voznje

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Sigurna voznja

Post by NikGold »

cuti Ivo p.cko
sto ne reces kao coek bilo je mesta , ali nama bilo zao da neko zna da vozi kao mi
+1389+
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Incognito wrote:Odmah da se ogradim da sam ja novajlija, ali nekoliko puta sam imao da kažem to naglo usporavanje, i radio sam to instinktivno tako, kvačilo, od naglog pritiska na zadnju mi se zaključa točak, i onda progresivno na prednju kočnicu... Ali sam mislio da nije dobro što se zaključava zadnji točak, jer kao bolje se koči ako se ne zaključava skroz...?
to je idealno,ako imas vjestine da je dovedes tik pred blokiranje,zato se i ugradjuju abs kocnice..
ali odje se radi o malim brzinama,30-50 kmh,dje to i nije toliko bitno.sustina je u prednjoj kocnici,ona zaustavlja motor.zadnja samo spusta motor,rasterecuje prednji tocak da ne prokliza i koci se kao sto rece,progresivno,da bi pred sami kraj bila pretisnuta do kraja...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

DrMracni wrote: Mi uvijek u svojoj reziji mozemo skupiti novac i pozvati kolege instruktore za dva dana obuke.
A da niste mozda pitali o kojoj se sumi radi? Ja vjerujem da bi se vrlo lako nas 20-30 skupilo i dogovorilo.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Sujmam, mislim da bi cifra bila od 100 do 150€ u zavisnosti gdje i koliko ljudi, a opet maksimum 10. Ipak je suma, rekao bih.
Hold your horses, man
Freeride
marinero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozim

Post by marinero »

Ako vec postoji interesovanje za ovakav vid edukacije, zasto ne kontaktirate

ekipu sa BJBikers foruma, mislim da bi se rado odazvali pozivu a po mnogo

povoljnijim uslovima. Jos kad bi Vojska ustupila poligon besplatno ili uz neku

skromnu nadoknadu a zarad bezbjednosti u saobracaju, eto super povoljnog

kursa za siroke narodne mase...
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Post by Incognito »

VeDzA wrote:
Incognito wrote:Odmah da se ogradim da sam ja novajlija, ali nekoliko puta sam imao da kažem to naglo usporavanje, i radio sam to instinktivno tako, kvačilo, od naglog pritiska na zadnju mi se zaključa točak, i onda progresivno na prednju kočnicu... Ali sam mislio da nije dobro što se zaključava zadnji točak, jer kao bolje se koči ako se ne zaključava skroz...?
to je idealno,ako imas vjestine da je dovedes tik pred blokiranje,zato se i ugradjuju abs kocnice..
ali odje se radi o malim brzinama,30-50 kmh,dje to i nije toliko bitno.sustina je u prednjoj kocnici,ona zaustavlja motor.zadnja samo spusta motor,rasterecuje prednji tocak da ne prokliza i koci se kao sto rece,progresivno,da bi pred sami kraj bila pretisnuta do kraja...
Da, hvala na pojašnjenju... Je li isti princip i po mokrom asfaltu?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Incognito wrote:
VeDzA wrote:
Da, hvala na pojašnjenju... Je li isti princip i po mokrom asfaltu?
jeste. pod uslovom da nije prva kiša. jer razlika između suvog asfalta i onog mokrog koji je kiša oprala je mala, tj. nije uopšte toliko velika koliko mislimo da jeste (čast izuzecima :) )
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Jedan instuktor obicno radi sa 3-6 polaznika a ovog puta na raspolaganju su bila dva instruktora i to je jedan i jedini razlog zbog cega nije bilo moguce pozvati vise ljudi. Dobila su se cvrsta obecanja da ce ovo biti ponovljeno kako u Podgorici tako i u gradovima na primorju i bas bi me iskreno radovalo da sto vise ljudui prodje ove kurseve jer ima sto da se nauci ili bar obnovi vec poznato i ssto je najbitnije da se dobro covjek zamisli sto radi i kako radi kad je u pitanju bezbjednost ucesnika u saobracaju.
+1389+
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Trening Bezbjedne Voznje

Post by bokibd »

Ako neko ima kontakt na instruktore, mogo bi se raspitat da ne gatamo koliko para. Pa da vidimo mozemo li sto organizovat. A u krajnjem slucaju i tih 100 eura bolje potrosit na ovo sto ce ti mozda nekad glavu spasit nego u kafanu nedje.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Re: Trening Bezbjedne Voznje

Post by Pejamachine »

bokibd wrote:Ako neko ima kontakt na instruktore, mogo bi se raspitat da ne gatamo koliko para. Pa da vidimo mozemo li sto organizovat. A u krajnjem slucaju i tih 100 eura bolje potrosit na ovo sto ce ti mozda nekad glavu spasit nego u kafanu nedje.
Totalno se NE slazem :naughty: :naughty: ...kafana je kafana :character-beavisbutthead: :D :D :D
Post Reply