Sve objasnio!poka wrote: a KTM oće da stane, oće. ali kad krene........ uh!
Interesantan snimak kako se ciste dizne
-
Pejamachine
- Grijač guma

Re: Interesantan snimak kako se ciste dizne
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Poka iskreno jos nijesam poceo da kupujem i koristim aditive. Ne znam koji valja, ali cu vjerovatno naruciti koji od Motula pa s vremena na vrijeme koristiti.
Mada od kad je Jovan ocistio sve radi super
Mada od kad je Jovan ocistio sve radi super
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Ne znam koji bi aditiv trebalo koristiti, jer ni sam ne znam sta se desava sa brizgaljkama na KTM 350 Freeride. Desilo nam se u toku voznje u Ulcinju da jedan motor tesko pali, da se gasi na niskim obrtajima, nece da radi na leru... Ja sam uzeo motor, upalili ga na guranje i malo sam ga ostrije vozio, na vecim obrtajima i poceo je normalno da radi, ne gasi se na leru, lako da pali. Naredna dva sata voznje je radio bez greske, a onda odjednom, u voznji, pri srednjem broju obrtaja se ugasio, kao na dugme i nije vise mogao da upali. Nijesmo imali dovoljno alata da nesto radimo na terenu, pa smo ga utovarili u kombi.
U radionici skinuta brizgaljka i ne baca gorivo, ne cuje se ni da igla otvara, kao da je blokirala. Motor je malo presao, oko 500 km i sistem je potpuno cist, nema prljavstine. Stavim brizgaljku sa drugog motora, baca gorivo, motor lako pali, dobro radi. Izmjerim elektricni otpor, na obje brizgaljke identican. Probam opet ovu "neispravnu", ne otvara, ne baca gorivo. Onda je malo kucnem sa strane i probam, baca gorivo, kao da je igla bila blokirala, zalijepila, ne znam ni sam. Montiram je i sve radi bez greske. Isti problem je bio na drugom motoru, nema prljavstine, sve cisto, motori novi, malo presli, a brizgaljka blokira.
Zbog cega igla blokira, sta se desava ne mogu da objasnim i ne znam koji bi sad aditiv trebalo koristiti da se ovi problemi ne bi ponavljali.
U radionici skinuta brizgaljka i ne baca gorivo, ne cuje se ni da igla otvara, kao da je blokirala. Motor je malo presao, oko 500 km i sistem je potpuno cist, nema prljavstine. Stavim brizgaljku sa drugog motora, baca gorivo, motor lako pali, dobro radi. Izmjerim elektricni otpor, na obje brizgaljke identican. Probam opet ovu "neispravnu", ne otvara, ne baca gorivo. Onda je malo kucnem sa strane i probam, baca gorivo, kao da je igla bila blokirala, zalijepila, ne znam ni sam. Montiram je i sve radi bez greske. Isti problem je bio na drugom motoru, nema prljavstine, sve cisto, motori novi, malo presli, a brizgaljka blokira.
Zbog cega igla blokira, sta se desava ne mogu da objasnim i ne znam koji bi sad aditiv trebalo koristiti da se ovi problemi ne bi ponavljali.
-
Pejamachine
- Grijač guma

A da prijavis to, motori su jos u garanciju jel' da?
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Istekla je garancija, Freeride spada u kategoriju hard enduro motora i garancija je tri mjeseca.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
ne znam. ja sam sipa u auto, i to radi ozbiljno!
oduševio sam se.
e sad kod motora, možda treba malo prečešljat internet. mora da valja neki od ovih provjerenih proizvođeča, Motul itd, kako Ivan napisa.
e sad kod motora, možda treba malo prečešljat internet. mora da valja neki od ovih provjerenih proizvođeča, Motul itd, kako Ivan napisa.
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Brizgaljke ce blokirati kad je u njih dospio neki abraziv. Mozda postoji mogucnost da sistem goriva nije bio cist prije prvog starta pa je neka prljavstina dospjela u brizgaljku. Mogla bi bit i voda u gorivu, a da je motor dugo stojao i nije paljen pa da se stvorila rdja na tijelu igle ili opruge. Najbolje je kupit nove brizgaljke, a ove stare pokušat razradit. Najbolje bi bilo da se moze brizgaljka rastaviti i pregledati i ocistiti ali mislim da su ove minijaturne (bar najveći broj) skroz zalivene te da to nije moguce napraviti.jovan wrote:Ne znam koji bi aditiv trebalo koristiti, jer ni sam ne znam sta se desava sa brizgaljkama na KTM 350 Freeride. Desilo nam se u toku voznje u Ulcinju da jedan motor tesko pali, da se gasi na niskim obrtajima, nece da radi na leru... Ja sam uzeo motor, upalili ga na guranje i malo sam ga ostrije vozio, na vecim obrtajima i poceo je normalno da radi, ne gasi se na leru, lako da pali. Naredna dva sata voznje je radio bez greske, a onda odjednom, u voznji, pri srednjem broju obrtaja se ugasio, kao na dugme i nije vise mogao da upali. Nijesmo imali dovoljno alata da nesto radimo na terenu, pa smo ga utovarili u kombi.
Mozda da propušete brizgaljke sa obije strane sa WD 40 ili nekim slicnim sprejem i nadate se da ce sva prljavstina izaci.
Nesto slicno ovome mada ni nije 100% garant jer ako je igla ostecena nista ne pomaže.
Fuel injector cleaning: http://youtu.be/7aT4S1lIBAY" onclick="window.open(this.href);return false;
Worry less, ride more!
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Definitivno nešto o čemu treba da se razmisli kad se ide na duži put.
A mozda ni kod nas nije bolje nego u Kambodži ili dje drugo?
KTM 990 Pre filter fuel help: http://youtu.be/uEI2Ancvd3w" onclick="window.open(this.href);return false;
A mozda ni kod nas nije bolje nego u Kambodži ili dje drugo?
KTM 990 Pre filter fuel help: http://youtu.be/uEI2Ancvd3w" onclick="window.open(this.href);return false;
Worry less, ride more!
-
jovan
- Test vozač kaskader

Yamaha XTZ 750 ST
Nije brizgaljka blokirala zbog prljavstine, kad sam je cistio bila je na cistoj bijeloj krpi i nije ni najmanje necistoce u njoj bilo. Svi djelovi brizgaljke su nerdjajuci, plastika i nerdjajuci celik, tako da nije ni do korozije. Motor ima tri filtera, prvi je na usisnom vodu pumpe u rezervoaru, drugi je na dovodu izmedju pumpe i brizgaljke i treci u samoj brizgaljki, tako da nije ni do filtera. Motor je nov, presao oko 500 km, nije se imao kad ni zaprljati. Brizgaljke su najnovije generacije, ako sam dobro izbrojao, imaju 12 rupica kroz koje se ubrizgava gorivo, jedva vidljivih golim okom, zato su tako i osjetljive na lose gorivo. Hod igle se mjeri u stotim djelovima milimetra, ne mogu se rastavljati. Valjalo bi imati rezervne, ali su dosta skupe, a i tesko bi ih bilo mijenjati na terenu. Vjerovatno je gorivo kod nas veoma loseg kvaliteta i to pravi probleme.
Kad je jedna ekipa iz Austrije bila kod nas, jedan od desetak motora je bio Freeride i bas je on imao problema sa gorivom. Vidjecemo oce li se ovo ponavljati, pa mozda da se proba sa nekim aditivom, samo ne znam kojim.
Kad je jedna ekipa iz Austrije bila kod nas, jedan od desetak motora je bio Freeride i bas je on imao problema sa gorivom. Vidjecemo oce li se ovo ponavljati, pa mozda da se proba sa nekim aditivom, samo ne znam kojim.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
Meni je u madarsku na pumpu,iz pistolja drenjina upala u rezervoar,al guta gara ne pita
Radi/ne radi--struja,mlado je to zdrebe da se od goriva zacepi
Radi/ne radi--struja,mlado je to zdrebe da se od goriva zacepi