mibuone wrote:U Prijepolju postave radar negdje kroz grad a hvataju na izlasku iz grada. Ja prekjuce platio 80 eurica i mjesec dana zabrane kroz bratsku zemlju za 71 a dozvoljeno 50. Oprez.
Evo čitam presudu: I 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije!
Ukrkaću im s' motorom!
Da podijelim sa vama moje iskustvo. Prije godinu dana dodje mi na adresu mojih roditelja dje sam zivio, koverat od advokatske kuce boljevic ako sam dobro zapamtio dva prezimena su bila iz PG. Za djaola to moji primise. Ja otvorim kad unutra opomena pred uuzenje da ako ne platim kaznu za parkiranje nedje sto su mi napisali godinu dana prije toga u BG. Kazna sa kamatama 17 eura medjutim citajuci dalje pise da moram da plaim ustvari 117e jer su 100e njihovi troskovi?? Tamo vec napisana uplatnica sa tim iznosom.
Posavjeujem se malo sa par prijetelja advokata i ja im na taj isti racun uplatim samo tih 17e.Nesto razmisljajuci ako je opomena pred utuzenje onda nisu mogli imati nikakve troskove jer nisu pisali podnesak za tuzbu itd. Posle nedelju dana dodje mi opet isti koverat, i ja im posaljem kopiju uplatnice. Evo godinu dana je proslo od toga jesu li podnosili kakvu tuzbu valjda bi dosla do sad,to mu je sto mu je. Ne znam jel imao neko slicno iskustvo ali meni ovo lici da na foru pokusavaju narodu uzet pare na prepad.