Tura odradjena, zdravo i srecno smo se vratili 20.08 u nase domove kojima smo se, mogu slobodno reci, jako puno uzeljeli. Kako me neke kolege 'prozivaju' za putopis, evo i to da pocnem i podijelim sa drugovima bajkerima
Pokusacu opisati ovu turu sto detaljnije i dati sto vise korisnih informacija ali opet trudicu se da ne predjem u sferu dosade. Ako predjem, vi javite
Vec prije nego smo krenuli, u pripremi ture je bilo pod obavezom provjeriti i spremiti motore za put. Nazalost, ja sam tu imao prvi a i jedini peh sto se motora tice. Naime, motor koji je u potpunosti zdrav i bez gresaka, vodim u BMW VOLI na kontrolu. Zakazem pregled i poslije nekoliko dana tj u Ponedeljak povedem motor i ostavim ga tamo. Kazu mi, javice mi kad budu gotovi da dodjem po njega. OK. Ja odem svojim poslom medjutim prodje pola dana mene niko ne zove. Ja pravac tamo, raspitujem se za motor kad mi poce prica kao kisa oko kragujevca 'motor je ispravan ali..' Direktno ja kod Djuke, govori mi covjek kako je programirao motor i kako poslije programiranja ne moze da ugasi lampicu za ASC sto znaci da motoru NE radi kontrola proklizavanja. Ostah smiren ali mi nije bilo svejedno jer im govorim treba na put da idem, treba mi kompletan motor ali ljudi evidentno ne znaju kako to da rijese. Ostade prica na tome da se kontaktira BMW centrala da im oni daju dalja upustva kako to da rijese pa da se nadaju da ce to biti do Petka kad je meni planiran put. Sve ostalo mi kazu da je ispravno na motoru. Platim ja tu ceh svoj koji mi ispostavise (50ak EUR za programiranje -> pokvarili mi motor) i odoh doma na motoru. Odmah sam primijetio da su mi samo 2 moda voznje dostupna dok su mi ranije bila dostupna 4. Ali sve ostalo ok.
Kako me ni do Cetvrtka vece nije niko zvao iz Volija (a ispostavice se da me niko nije zvao ni do dana danasnjeg) u vezi ovog problema (bas cudno), a kako je meni motor odlicno radio, odlucim ja ipak otici na put 11.08 kako je i planirano.
A plan je bio ustati se u 3.30 i cekati se sa Ognjenom na Lukoil pumpi. Tako rano kako bi izbjegli vrucine i kako bi imali dovoljno vremena za odmore jer je poveci put za prvi dan!Budjenje problematicno za mene a ispostavilo se i za Ognjena! Lose sam spavao te noci valjda od euforije pred put ali sam se i uspio pojaviti u 3.30. Ognjen je malo kasnio ali ipak se sretosmo.
Krecemo na put preko Niksica, Sarajeva, Doboja, Zagreba pa do Bleda dje je planirano da nocimo. Zora svice nad Niksicom i okolnim jezerima dok prolazimo, pejzaci su fantasticni. Temperatura podnosljiva, guzve nema, sve po planu. Sekundarno stajemo na branu za slikanje naravno
Prolazimo bez problema i bez guzvi granicu, vozimo onaj put od granice do Foce koji je i dalje jako los. Bas smo u voznji prokomentarisali da li je moguce da je medjunarodni put u tako losem stanju u kojem je ovaj i isti je takav koliko ja znam evo punih 20 godina. Bas katastrofa. Nadam se da ce ga ubrzo napraviti mada cisto sumnjam. Idemo dalje i prvu pauzu odradjujemo na raskrsnicu pred focom, da sipamo gorivo i popijemo kafu. Gorivo u Bih 1.95 BAM na pumpi kod Neskovica.
Idemo dalje i prolazimo stvarno prelijepe predjele na potezu od Foce do Sarajeva, prelijepa priroda, usjeci, jako mi se to svidjelo. Nemam slika odatle jer nismo stajali ali zato prolazimo kroz
I izlazimo na autoput Sarajevo – Zjenica.
Bas dobar autoput mada nije ni cudo jer je nov. Autoput kao autoput dosadan. Ali on je super zanimljiv kakav je predio od Zenice do Slavonskog broad. Da sam imao pistolj da se ubijem, ubio bih se sigurno. Voznja 50km/h, vrucina stigla, sjecam se nekih 35 stepeni je bilo, guzve velike a nista lijepo za vidjeti. Bas smo slavili kada smo se sisli sa tog puta i stigli na granicu u Slavonski brod. A kolona ogromna ali mi na motore pored svih, poneka sirena se zacula i negodovanja al vozi misko – nemamo vremena. Iz Bosne izadjosmo brzo ali na ulazu hrvati kazu – ‘sa strane stanite, pregled’. Cekali smo dobrih pola sata da neko dodje da obavi ‘pregled’. Za to vrijeme svi one koje smo pretekli su nas prosli i vjerovatno dobro nas isprozivali jer smo ih onako zaobisli na predjasnjoj granici. Kad je ovaj granicar najzad dosao, bez kontrole nam je dao papire i pustio nas. Ne bih prenosio psovke koje sam uputio u samom sebi na njihov racun. Nevjerovatni likovi. Na cekanju sam opalio sliku naravno
Tu se ukljucujemo na autoput BG-ZG i vozimo samo da predjemo. Brzina na tempomatu 140-150km/h, ne preko – prevelika buka. Ne mogu se sjetiti koliko smo gorivo placali u HR nazalost. Mada cijene varijaju. Na autoputu je gorivo skoro uvjek skuplje nego u nekom naseljenom mjestu zato smo gledali da sipamo uvjek kada smo u gradu. Putarinu smo od Slavonskog Broda do Zagreba platili cini mi se po 7 EUR a od ZG do granice po 1 EUR. Slovenija naravno 7 dana vinjeta 15 EUR. Tu smo kupili i AT vinjetu za 10 dana. Sve ukupno mislim 55 EUR za nas dvoje.
Nakon prolaska HR/SL granice, silazimo sa autoputa i svracemo u Lekovec Pri Krskem, gdje se nalazi kopterworx i gdje smo vec dogovorili da nas ceka dron da uzmemo. Inace Kopterworx je jedan od najvecih distributera dronova u EU i imaju dron svoje proizvodnje koji izgleda ovako
Kakva moc! A cijena sitnica – samo 20k pa do 100k EUR za onaj sa vise opreme i filmskim kamerama. Kako nam to bi skupo, mi uzesmo onaj manji koji mozemo spakovati u moto kofer – DJI Mavic Pro – 1.3K kad se odbije PDV sto je jako prosto sa ljudima iz Kopterworxa.

Inace da ih pohvalim jer su nam izasli u susret i docekali nas jako lijepo. Svaka im cast.
Tu smo i jeli tj prejeli se, meksicni restoran, napravili malo vecu pauzu i poslije krenuli jos nekih 150KM do Bleda.
U Bled stizemo oko 21h. Hotel Krim je bio nas izbor – mislim oko 80 EUR za dvoje da smo platili sa doruckom, imao je terasu sto je bilo top. Parking za motore isto. Poprilicno odmorni smo bili sto i nismo ocekivali. Sa energijom koja je preostala, istusirasmo se i pjeske tura po Bledu na pivo da se ljepse spava. Bled – sladak gradic, lijepo jezero koje me podjseca me na Ohrid samo sve skuplje.. Primjecujemo dosta motora, bruji citav gradic. Naidjosmo na zuraju

(kako da embedujem ovaj link??? )
http://youtu.be/xqRAr-LjIX4" onclick="window.open(this.href);return false;
Pivo 3-5 EUR, kokteli jos skuplje, nismo jeli u Bledu pa ne znam cijenu hrane. Poslije kratkog djira i piva, vratismo se nazad na spavanje u hotel kako bi sto odmornije docekali sjutrasnje prve passove koji na slijede.