Polaganje za A

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Alexandra
Stoper
Stoper

Re: Polaganje za A

Post by Alexandra »

Pa mozes i bez padobrana da skaces iz aviona, ali nije to to :P
Bijelopoljac
Stoper
Stoper

Post by Bijelopoljac »

Prije 10 dana je moj kum polagao.
120e platio auto skoli, 35e platio ljekarsko uvjerenje i sad kad bude podizao vozacku vjerovatno ce biti i tu neka taksa od 15-20e.
To je sto se placanja tice.

A za casove, on nije ni isao koliko ja znam. Otisao je na na dan polaganja dva-tri sata ranije i malo vjezbao poligon.
Ne znam da li su sta mijenjali tu, ali prije godinu dana kad sam ja polagao radio se slalom oko cunjeva (nekih 20ak metara), potom voznja po pravcu i zaustavljanje na zaustavnoj liniji (da presaltas u veci stepen prenosa i vratis u nizi) i na kraju se radila osmica. Vozis unutar onih linija (sirina nekih 50cm) i pravis osmicu dva puta a da ti tockovi ne izadju iz obiljezenog prosora i da ne dodirnes nogom tlo. Precnik na kome se radi je 6 metara (cini mi se, nisam za ovo 100% siguran) tako da imas dovoljno prostora i nije previse tesko.

Ja sam polaganju vozio Apriliju Leonardo 125 jer na dan polaganja Keeway Speed 125 nije htio da upali pa smo svi morali Apriliju da vozimo i bilo je lagano :D :D :D :D :D
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Alexandra wrote:Pa mozes i bez padobrana da skaces iz aviona, ali nije to to :P
Pretpostavljam da nemaš položenu B kategoriju?
Svejedno, idi kod gospon Sveta na casove. On ce sa tobom raditi voznju kroz grad. Nemoj da padaš na ove priče o lakom polaganju na skuterima i sl. Tebi je cilj da naucis da vozis, a ne samo da dobijes kategoriju. Mada, iz gore prilozenog, pametnica si ti neka Image

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Worry less, ride more!
Alexandra
Stoper
Stoper

Post by Alexandra »

Imam B kat. Pa rekla sam na pocetku da mi je cilj da naucim da vozim makar, zato sam i pitala za neku auto skolu ili instruktora koji nece zakinuti pola casova i poslati me na polaganje. A da, ici cu kod gosn Sveta, posto ste ga toliko nafalili, mora biti dobar, jer ako vi ovdje ne znate, onda niko ne zna :D
dub_c
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Suzuki vStrom650

Post by dub_c »

ili kupis neki R motor i ides u japanke do budve svaki dan puni gas...mnogi su tako 'naucili' :D
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Eto kupis YBR250....super prvi motor

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Worry less, ride more!
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Post by advbiker »

Da nisam kod Sveta ucio, nznm bih li bio ovdje da pricam.Toliko korisnih stvari me naucio koje vazda primjenjujem pogotovo u gradskom saobracaju, koji je po meni najopasniji za motociklistu.
Alexandra wrote:Imam B kat. Pa rekla sam na pocetku da mi je cilj da naucim da vozim makar, zato sam i pitala za neku auto skolu ili instruktora koji nece zakinuti pola casova i poslati me na polaganje. A da, ici cu kod gosn Sveta, posto ste ga toliko nafalili, mora biti dobar, jer ako vi ovdje ne znate, onda niko ne zna :D
Tižu
Žutalj
CVX
Stoper
Stoper
Vozim: tabanići (privremeno)

Post by CVX »

dub_c wrote:ili kupis neki R motor i ides u japanke do budve svaki dan puni gas...mnogi su tako 'naucili' :D
ahahah!
Ako IKAD budem držao prodavnicu moto opreme - bit će mi kupaći šorc i japanke u nekom ćošku, uz tekst "Moto oprema za Podgoričane".

Sent from my iPhone using Tapatalk
Never ride faster than you guardian angel can fly
Alexandra
Stoper
Stoper

Post by Alexandra »

e pa salite se vi sad sa japankama, poceh ja kod cika Sveta, pa dako bude uskoro jedan bajker vise :D
Kobra-senior
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda CB 500 XA

Post by Kobra-senior »

Bravo. Sa srećom :D
Post Reply