Odrzavanje motocikla

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Odrzavanje motocikla

Post by sLowRider »

Baci koju sliku, dje si ga stavio, kako izgleda itd
Hold your horses, man
Freeride
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Image

Uzeo preko eBay originalni kit za moj motor koji je u principu isti kao Vsystem koji se svuda prodaje samo u kutiji dođe uputstvo baš za moj motor. Platio 119€ a Vsystem u Louisu košta 139€. Ima i onaj jeftiniji za cca 100€ ali on ima manji rezervar za ulje (30ml ) a ovaj je 50ml. BokiBD kaže da je taj dovoljan za 4-5 K km. U setu sam dobio i 250ml plavog ulja (za temperature 0-30 'C) . Inače 500ml originalnog ulja košta 13€. Montaža nije bila komplikovana. Pošto radi na vakuum,jedno tanko crijevo sam spojio na vakuum od motora a distributivno crijevo sam malo sakrio jer sam ga uvukao u zadnju viljušku. Sad se osim tog rezervara ostatak instalacije jako malo primjećuje.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja imam Tutoro. slomio sam tank za ulje, pa mi stiže novi. odlično radi, kad nije slomljen :)

moga bi postavit i malo slika instalacije. ja sam bio protih kačenja na agregat i iz tog raloga platih ovaj Tutoro 80-90€.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Nema ovde nekog posebnog kačenja na agregat,osim tog vakuma koji služi kad se motor upali da vakumom otvori ventil i onda kreće ulje ka lancu. Kad je motor ugašen,ventil je zatvoren i nema kapanja ulja. I može fino da se podesi da ne razbacuje ulje svuda po zadnjem točku,viljušci....
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

kad cete naucit da predjete na kais>?
risk,is what makes life worth living.
KTM690
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 smc r 2012

Post by KTM690 »

Nijesam htio da pravim novu temu, jer ovo spada u održavanje motocikla, pa ko može neka se nadoveže.
Riječ je o ulju za motor. Naime, za moj KTM fabrika preporučuje Motorex ulje, konkretno u uputstvu je predloženo Motorex 10w 50 ili Motorex 10w 60.
Kupio sam Motorex Cross Power 10w 60 full sintetik, i promijenio filtere i ulje, međutim poslije 20ak dana bio sam do Virpazara i kad sam se vratio nakon što se motor ohladio i opet ugrijao, počeo je da vibrira više nego inače i da "buči" dok se vozi. Pomišljao sam na 1000 stvari, dok mi jedan drug (koji je inače paklen majstor i još bolji vozač, neću ga imenovat jer mislim da ga nema na forumu) nije predložio da uspem Shell full sintetik, ali 15w 50, što sam i uradio prije 7 dana i baš se pozitivno iznenadio, motor niti trese kao prije, niti buči dok radi.
Na mnogo stranih foruma sam vidio da svi hvale Motorex 10w 60, meni konkretno nije valjalo to ulje.
Interesuje me sipate li vi ulja fabrički predložena ili imate alternativu? I koja su to ulja i kako su se pokazala?
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Uff, o ulju imas hiljadu razlicitih misljenja. Neiscrpna tema na svakom moto forumu. Svako ima neko svoje iskustvo i uglavnom se svako razlikuje. U svakom slucaju najbitnije je da se koristi original ulje koji god proizvodjac bio u pitanju. Treba se cuvati falseva koje tesko da po boci mozes prepoznati. Najsigurnije je da se kupuje kod ovlascenog uvoznika.
I vrlo je bitno procirati kako se gleda nivi ulja u masini za odredjeni model motora. Jer i tu ima dosta razlike.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ako je motor ispravan i ako je Motorex 10W-60 koje si usuo original ulje ne bi smjelo da se desi da promijeni rad. To je ulje propisano fabricki za taj model, odgovarajuce viskoznosti i taj motor ni sa jednim drugim uljem ne bi trebao bolje i mirnije da radi. Potpuno ispravan motor nece mnogo promijeniti rad ni sa jednim novim uljem, pa i ako ne odgovara viskoznost.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Čudno je i da motor normalno radi i da odjednom počne da trese i bučno radi. Ne moze ulje tako odjednom da promijeni karakteristike, jedino da se desilo da fali ulja.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

sto se tice shela od kad sam se makao sa motula i presao na shell svaki mi je motor bio skroz druga prica, ....
risk,is what makes life worth living.
Post Reply