Nemam vise pripremljeno unapred , pa ce sledeci dani da idu malo sporije , duga je zima , polako ...
plus gledam da jos malo stanjim slike , imam osecaj da sam malkice preterao , a zao mi da ne podelim sa vama ....
Destinacija - Vercors
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Re: Destinacija - Vercors
Dan 8
Smesio nam se odmor , pa smo posle dorucka gledali sto pre da krenemo dalje … jos dok sam planirao rutu i spavanja primetio sam naziv ulice pored hotela , nisam mogao da propustim priliku za slikanje …
...izpred podzemne garaze na Rue de Belgrad ...

prosli kroz Grenoble ...

i pravac autoput … da , autoput …
rekoh , smesio nam se odmor , nema gubljenja vremena …

Smesio nam se odmor , pa smo posle dorucka gledali sto pre da krenemo dalje … jos dok sam planirao rutu i spavanja primetio sam naziv ulice pored hotela , nisam mogao da propustim priliku za slikanje …
...izpred podzemne garaze na Rue de Belgrad ...

prosli kroz Grenoble ...

i pravac autoput … da , autoput …
rekoh , smesio nam se odmor , nema gubljenja vremena …

-
velimlje
- Silovatelj krivina

… idemo dalje ...

...kroz jos jednu klisuru …

...kroz jos jednu klisuru …

-
velimlje
- Silovatelj krivina

... pa do nase prve pauze taj dan , selo Flumet …
...moja zena i ja strasno volimo da pratimo biciklisticke trke , a to selo je bilo na programu 2017 godine … vredi kratke pauze ...

...moja zena i ja strasno volimo da pratimo biciklisticke trke , a to selo je bilo na programu 2017 godine … vredi kratke pauze ...

-
velimlje
- Silovatelj krivina

posle kratkog odmora nastavak …

-
velimlje
- Silovatelj krivina

kraci deo puta pre tunela Mont Blanc , koliko sam mogao videti na mapi , prolazi kroz nekakav tesnac , pa je jedini put – autoput ...
ali se ova deonica ne naplacuje …
bas interesantno je sto se strane iz nekog predpostavljam konstrucionog razloga promene pa se em vozite na vrlo visokom viaduktu , em ste kontra … zbunjujuce … mozete na trenutak pomisliti da ste u Engleskoj ...

i kad se prode taj uski deo – put se razpetlja , niste vise u Engleskoj …

a otvore se pogledi na snegom pokrivene vrhove oko Mont Blanc-a

ali se ova deonica ne naplacuje …
bas interesantno je sto se strane iz nekog predpostavljam konstrucionog razloga promene pa se em vozite na vrlo visokom viaduktu , em ste kontra … zbunjujuce … mozete na trenutak pomisliti da ste u Engleskoj ...

i kad se prode taj uski deo – put se razpetlja , niste vise u Engleskoj …

a otvore se pogledi na snegom pokrivene vrhove oko Mont Blanc-a

-
velimlje
- Silovatelj krivina

ubrzo smo se priblizili Chamonix-u

… i prosli pored uspinjace za Agile du Midi …

Moj pokojni otac je jos kasnih 70 – tih otisao na Mont Blanc , imam kuci dragu uspomenu , njegov snimak kako cvokoce samo u kosulji na vrhu … Agile du Midi , da nebude zabune , nije mi cale bio alpinista … nisam imao prilike videti taj film bar 25-30 godina , ali mi je u glavi , urezan …
Kad sam saznao za cenu uspona , a jos vaznije koliko to vremenski traje , odlucio sam da mu ostavim tu prednost ...
...on je bio na vrhu , a eto ja jos nisam , nezna se ni dali cu ikad biti …

… i prosli pored uspinjace za Agile du Midi …

Moj pokojni otac je jos kasnih 70 – tih otisao na Mont Blanc , imam kuci dragu uspomenu , njegov snimak kako cvokoce samo u kosulji na vrhu … Agile du Midi , da nebude zabune , nije mi cale bio alpinista … nisam imao prilike videti taj film bar 25-30 godina , ali mi je u glavi , urezan …
Kad sam saznao za cenu uspona , a jos vaznije koliko to vremenski traje , odlucio sam da mu ostavim tu prednost ...
...on je bio na vrhu , a eto ja jos nisam , nezna se ni dali cu ikad biti …
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Ali nismo propustili obilazak samog Chamonix-a ..

posto zimi volim da planiram , izplanirao sam i gde cu da parkiram …

doduse nisam izplanirao da ce bas ova dva lepa motora da drze mesto i za nas …

tacno pored statue ovih cika koji su , tako kazu , prvi uspeli da osvoje Mont Blanc i postavljeni su tu da ga vecno gledaju ….

posto zimi volim da planiram , izplanirao sam i gde cu da parkiram …

doduse nisam izplanirao da ce bas ova dva lepa motora da drze mesto i za nas …

tacno pored statue ovih cika koji su , tako kazu , prvi uspeli da osvoje Mont Blanc i postavljeni su tu da ga vecno gledaju ….

-
velimlje
- Silovatelj krivina

krenuli smo u kraci obilazak …

morao sam … sta da vam kazem …

morao sam … sta da vam kazem …

-
velimlje
- Silovatelj krivina

na ovoj slici , pravo iza spomenika onim pomenutim cikama mozete da vidite i prijatan cafe , zaista nemam obicaj slikati to … tu je radio neki englez kao konobar , primetio je da nam je engleski bolji od proseka , rec na rec , zapricasmo se pola sata …
proslo je mnogo vremena od kad smo se tako lepo razpricali na engleskom …
inace , ja i moja zena cesto , skoro svakodnevno koristimo engleski , ali to je drugo , predes kad god ti se svida , a ovo nema … drugi je osecaj … bas nam je bilo drago ...

a posto nam je motor bio parkiran na mostu , bas u to vreme , ko za inat prodose i ovi …

dodose i drugi …

i izgubise jednog …

…. pokret ... redko jedemo McDonalds , ali ovo je bas lepa zgrada ...

proslo je mnogo vremena od kad smo se tako lepo razpricali na engleskom …
inace , ja i moja zena cesto , skoro svakodnevno koristimo engleski , ali to je drugo , predes kad god ti se svida , a ovo nema … drugi je osecaj … bas nam je bilo drago ...

a posto nam je motor bio parkiran na mostu , bas u to vreme , ko za inat prodose i ovi …

dodose i drugi …

i izgubise jednog …

…. pokret ... redko jedemo McDonalds , ali ovo je bas lepa zgrada ...