Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Re: Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Post by Mikan »

Ima li price u novom zakonu o sestomjesenim tehnickim pregledima za sva vozila starija od 15g. kako se pominjalo ranije i da li se ovo odnosi i na motore.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ima, vozila koja moraju da idu na tehnički pregled svakih šeSt mjeseci su:
- vozila za javni pevoz
- vozila koja se iznamljuju (rent-a car)
- specijalna vozila (sa rotacijom, za prevoz opasnih materija, vozila auto-škole, ...)
- vozilo koje je starije od 20 godina

Ono što je bitno, više nema trajnih registracija, već se za npr. moped izdaje saobraćajna i registracija sa rokom važenja od 5 (pet) godina. Obavezno osiguranje se vadi svake godine za ovu kategoriju vozila.

Postoji i kategorija privremene registracije, te se mogu registrovati, recimo, starodobna (oldtimer) vozila za period od nekoliko dana koliko im je potrebno da se voze do nekog sajma ili manifestacije gdje učestvuju.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Post by Ljubishnja »

Nebi lose bilo da razmotre periodicnu registraciju za motocikle...
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ponovo je dozvoljeno preticanje motociklom na punoj liniji ali da se ista na prelazi i ako se niko ne ugrožava.
Po mom misljenju, ovo je totalna glupost
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Zasto??
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Kako ces izvrsiti preticanje vozila, koje je sirine skoro 2 m, u traci koja je siroka, mislim 3,5 m , sto ti za manevar ostavlja malo vise od 70 cm sa po jedne strane, a datim ne ugrozis nikoga, pocevsi od sebe? I jos ako uzmes u obzir da vecina vozaca vozi sredinom trake, ili mozda blize bijeloj liniji, i da samo kretanje vozila od par santimetara u jednu ili drugu stranu moze da ugrozi motociklistu. Jer malo ko ocekuje da ce neko poceti preticanje na punoj liniji.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

mexiko wrote:Kako ces izvrsiti preticanje vozila, koje je sirine skoro 2 m, u traci koja je siroka, mislim 3,5 m , sto ti za manevar ostavlja malo vise od 70 cm sa po jedne strane, a datim ne ugrozis nikoga, pocevsi od sebe? I jos ako uzmes u obzir da vecina vozaca vozi sredinom trake, ili mozda blize bijeloj liniji, i da samo kretanje vozila od par santimetara u jednu ili drugu stranu moze da ugrozi motociklistu. Jer malo ko ocekuje da ce neko poceti preticanje na punoj liniji.
Brate ima prostora dosta da se ne ulazi u drugu traku i bez da ugrozavas ikoga i po meni je gluplje da je to zabranjeno
a sad ako ima manje prostora nedje ti svakako neces ic glavom u zid da pogines no ces sacekat dje mozes pa ces tamo dje moze zar ne?
Lijepo je znati da imas tu mgucnost pogotovo kad su zastoji i kilometarske kolone dje se ide 10 na sat pa mozes lagano da ih zaobidjes a da ne razmisljas oce li ti ko vozacku uzet...
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Lavlje-Srce wrote:
mexiko wrote:Kako ces izvrsiti preticanje vozila, koje je sirine skoro 2 m, u traci koja je siroka, mislim 3,5 m , sto ti za manevar ostavlja malo vise od 70 cm sa po jedne strane, a datim ne ugrozis nikoga, pocevsi od sebe? I jos ako uzmes u obzir da vecina vozaca vozi sredinom trake, ili mozda blize bijeloj liniji, i da samo kretanje vozila od par santimetara u jednu ili drugu stranu moze da ugrozi motociklistu. Jer malo ko ocekuje da ce neko poceti preticanje na punoj liniji.
Brate ima prostora dosta da se ne ulazi u drugu traku i bez da ugrozavas ikoga i po meni je gluplje da je to zabranjeno
a sad ako ima manje prostora nedje ti svakako neces ic glavom u zid da pogines no ces sacekat dje mozes pa ces tamo dje moze zar ne?
Lijepo je znati da imas tu mgucnost pogotovo kad su zastoji i kilometarske kolone dje se ide 10 na sat pa mozes lagano da ih zaobidjes a da ne razmisljas oce li ti ko vozacku uzet...
Ako se ne varam, zabranjeno je preticanje kolene vozila koja stoji ili koja se krece (parafraziram), sto automtski inplicira oduzimanje vozacke dozvole. A zamisli samo kako moze reagovati neko kad mu tik uz prozor zabruji motor od jednom :o . U sustini, moje je misljenje da ova mogucnost najvise ugrozava same motoriste. Ruku na srce, ja se u voznju motora razumijem ka Marica u krivi...ali...ovo je neko moje, subjektivno, misljenje.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

mexiko wrote:
Lavlje-Srce wrote:
A zamisli samo kako moze reagovati neko kad mu tik uz prozor zabruji motor od jednom :o . .
Znaci o buci pricas i kako se osjecaju ljudi koje pretices pored prozora? :mrgreen:
Nista onda neka uvedu zakon da na nosac tablice upalimo lampicu "izvini" kad preteknemo, kao ono "Policija" kad te zaustavlja :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by mexiko »

Ne, pricam o vjerovatnoci da te neko digne sa motora, dok ti budes palio tu lampicu :mrgreen:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply