Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by Bandit »

Vukan osta gluv pred vapajima ojadjenih motorista kojima ,iz godine u godinu,nemilosrdni drzavni aparat bezdusno naplacuje harac. Oooooo,Vukaneeee???? :lol:
14:23
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Nema kad , vidis da coek pise tekstove o novim motorima
+1389+
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Moje mišljenje je da će do smanjenja registracije teško doći,država se teško odriče prihoda kojih ne mora. Ali ako je već tako,bilo bi dobro onda urgirati da se uvede registrovanje na x mjeseci a ne uvjek na punu godinu. Ako se ,npr,uvede da se može registrovati na 4-8-12 mjeseci i shodno tome,za 4 mjeseca se plaća 1/3,za 8 mjeseci 2/3 pune registracije i 12 mjeseci puna registracija,to je već pomak ka uštedi na registraciji. Mislim,svjestan sam da ovo možda odgovara većini ali ne i svima.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Post by Citizen Pg »

ja mislim da ce nas vukan u bliskoj buducnosti obradovati upravo kako prica galiot :clap: :D
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

drzava ce imati manje novca od poreza u oba slucaja. Il smanjila porez za 30% ili dozvolila regu na 8 mjeseci.I meni je isto za 30% manji trosak. Ako je isto zasto ne krenuti prvo u smanjenje poreza, zatim rega na period. Obrnuti redosled umanjuje sanse da se drugi korak desi. Al kao sto rekoh, meni je u oba slucaja trosak manji 30 %, drzavi prihod od poreza.

Bilo ljudski da nam neko bar kaze radi li se na tome ili ne. Da ili Ne. Mislim da nije mnogo. Ako i izostane odgovor pa i to je odgovor.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ne znam cemu taj pesimizam, predaja u startu. Medju nama ima drugova advokata, pa bi se mogli angazovati malo, kao npr

"Kako se dodaje, predstavnici Advokatske komore istakli su da razumiju i podržavaju napore Ministarstva finansija da, kroz revidiranje poreske politike, obezbijedi stabilnost i održivost javnih finansija. Istovremeno su ukazali na činjenicu da bi primjena predloženih rješenja, koja se odnose na ukidanje paušalnog oporezivanja i uvođenje obračuna poreza po stvarnom dohotku (što bi se reflektovalo i na obračun doprinosa) predstavljala značajan fiskalni teret za predstavnike jednog dijela advokatske djelatnosti, te da bi u posebno nezavidan položaj dovela najranjivije kategorije advokata, odnosno one sa najnižim prihodima.
-Razumijevajući i uvažavajući iznijete razloge advokata, predstavnici Ministarstva finansija su izrazili spremnost da se, u postupku predstojeće javne rasprave, kao i kroz naredne sastanke u istom sastavu, zajednički nađe model koji bi podrazumijevao utvrđivanje osnovice na koju bi se obračunavali doprinosi, a koja bi bila upodobljena sa ostvarenim prihodima advokata. Na današnjem sastanku je, takođe, najavljeno da će, u najskorijem roku, biti definisan zakonski okvir koji će poreskim dužnicima omogućiti da, uz eventualan otpis kamate, za dugove starije od jedne godine, jednokratno izmire obaveze iz prethodnog perioda. Predstavnici Advokatske komore pozitivno su se izrazili prema pomenutoj inicijativi- zaključuje se u saopštenju."

Meni je ovo prilicno smijesno, ne placat porez il ga placat pausalno ka na tusku pjacu.
Hold your horses, man
Freeride
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

NikGold wrote:Nema kad , vidis da coek pise tekstove o novim motorima
Stvarno ima masu novih modela...a sad ce i sajmovi. :shock:
14:23
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

imate podrsku iz dijaspore ;)

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
risk,is what makes life worth living.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Imam ja jednog druga koji poznaje momka koji zna ljude u Asocijaciji. Rekao sam da pita ima li sta od ovog tog momka iz Asocijacije. Taj momak je rekao da oni tesko obecavaju al kad obecaju da ce to i da urade. Mislim na tog momka koji zna ove iz Asocijace,a ne ovog kojeg ja direktno znam ili ovog iz Asocijacije. Sad cekam povratnu info od momka tj. ovog mog sto ga znam kad mu ovaj drugi javi. Njega ne znam licno bez preko ovog mog druga. Ne znam ni ovog momka iz Asocijacije. Cim mi javi ovaj momak sto ga znam javljam. Do tad cekamo da ovaj sto ga ne znam javi ovom sto ga znam, a opet sve zavisi od momka iz Asocijacije. :ugeek:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Post by Citizen Pg »

caesar wrote:Imam ja jednog druga koji poznaje momka koji zna ljude u Asocijaciji. Rekao sam da pita ima li sta od ovog tog momka iz Asocijacije. Taj momak je rekao da oni tesko obecavaju al kad obecaju da ce to i da urade. Mislim na tog momka koji zna ove iz Asocijace,a ne ovog kojeg ja direktno znam ili ovog iz Asocijacije. Sad cekam povratnu info od momka tj. ovog mog sto ga znam kad mu ovaj drugi javi. Njega ne znam licno bez preko ovog mog druga. Ne znam ni ovog momka iz Asocijacije. Cim mi javi ovaj momak sto ga znam javljam. Do tad cekamo da ovaj sto ga ne znam javi ovom sto ga znam, a opet sve zavisi od momka iz Asocijacije. :ugeek:
:lol:
Post Reply