Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Šta je novo u policiji/zakonu ????????

Post by VeDzA »

Ima smisla ta odredba.
Ja se slazem da je ne treba shvatit da sad jedan drugome retrovizore kidamo,ali meni se x puta desavalo da se vozac automobila skrajne da ga prodjem u zajednickoj traci,pa nisam smio da mi ne bi izletio neki zbunar i kaznio za preticanje na punoj.
Znaci opet se sve svodi na dobroj volji vozaca izpred i kulture,koja je izdasna :)
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

VeDzA wrote: ...
Znaci opet se sve svodi na dobroj volji vozaca izpred i kulture...
Potpuno se slazem. Sad je smao pitanje koliko je ko spreman da rizikuje.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Mislim da je prica prvenstveno za provlacenje na semafore...
Hold your horses, man
Freeride
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

sLowRider wrote:Mislim da je prica prvenstveno za provlacenje na semafore...
To mozda vi sto vozite bemwe-e zute preticete na semafore,mi ostali to nazivamo obilazenje :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Kad pretičem uvijek gledam da vozač ispred primjeti moju namjeru i tek tad započinjem obilaženje
+1389+
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ponovo je dozvoljeno preticanje motociklom na punoj liniji ali da se ista na prelazi i ako se niko ne ugrožava.
Sad nesto razmisljam o ovom, i cini mi se da ovo nije bilo regulisano zakonm, to jest nidje se ne pominje, ili sto bi se to moderno reklao "rupa u zakonu"
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

NikGold wrote:Kad pretičem uvijek gledam da vozač ispred primjeti moju namjeru i tek tad započinjem obilaženje

zlatno pravilo , to me naucio nas dobri ratni drug ice, i drzim ga se ko pijan plota
risk,is what makes life worth living.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

danju obavezno sirena (kratko), nocu obavezno blicanje. uz ovo što reče Janko obavezno neka "pauza" prije preticanja, kako bi bio siguran da su me primijetili. to je nešto što ja radim.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Kamion je formirao kolonu vozila i naravno da ću da iskoristim mogučnost da jedan po jedan automobil preteknem dok ne dođem do kamiona, jer kada dođe pravac i povoljno mjesto za preticanje ja ču to već obaviti dok će auto biti na pola šlepera, te mi je bolje da sam ispred automobila nego iza.

Preticanje i na isprekidanu je kažnjivo ako se ugrožava bezbjednost.

Nego, ono što mi je zanimljivo kako je rješeno oduzimanje vozačke dozvole. Policajac izdaje potvrdu o oduzetoj vozačkoj dozvola, a od datuma i sata ispisanog na potvrdi možete se voziti još osam sati. Toliko je, smatraju (sa pravom, mislim), dovoljno vremena da se vozilo dovede do pozicije kada ga korisnik neće koristiti dok nema vozačke.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

wulfy wrote:Kamion je formirao kolonu vozila i naravno da ću da iskoristim mogučnost da jedan po jedan automobil preteknem dok ne dođem do kamiona, jer kada dođe pravac i povoljno mjesto za preticanje ja ču to već obaviti dok će auto biti na pola šlepera, te mi je bolje da sam ispred automobila nego iza.

Preticanje i na isprekidanu je kažnjivo ako se ugrožava bezbjednost.

Nego, ono što mi je zanimljivo kako je rješeno oduzimanje vozačke dozvole. Policajac izdaje potvrdu o oduzetoj vozačkoj dozvola, a od datuma i sata ispisanog na potvrdi možete se voziti još osam sati. Toliko je, smatraju (sa pravom, mislim), dovoljno vremena da se vozilo dovede do pozicije kada ga korisnik neće koristiti dok nema vozačke.
Meni je ženi policajac uzeo vozačku neki dan i rekao da može da vozi još 24h od oduzimanja.

Kod Šavnika prije dva dana meni zamalo vozačka ode. Ide kombi pa golf pa ja. Pretiče golf kombi, a ja zanjim u preticanje komboga. Golf staje ispred kombija aja nagas pa oboje pretekoh. Nekih 700m dalje policajac sa lizalicom i skrajnu me sa puta. Dobar dan, dobar dan, jeste li umorni itd. Objasni on meni da sam kolonu pretekao na isprekidanoj liniji na pravini dokle pogled seže. Vozačka ide. Reko, aaa morate zvati i SAJ jer meni je ovo prekršaj za Hag direktno. Tu se on malo nasmija, a i ćerka tužno gledaše iz kola i vrati mi vozačku bez riječi. Veli zbog djevojčice. Tu ga častih kintu uz njegovu napomenu da mi je već oprostio i da za tim nema potrebe. Reko, napraviću ja još koji prekršaj pa da me se sjeti. :mrgreen:

Nego neko mi reče da po ustavu nemaju pravo da oduzimaju lična dokumenta. Jel to tačno. Ja sam platio izdavanje te vozačke i to je MOJE i samo MOJE. Ne piše ko na kreditnoj da je to vlasništvo izdavaoca kartice. Kakva je kazna za nedavanje dokumenta?
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply