wulfy wrote:Kamion je formirao kolonu vozila i naravno da ću da iskoristim mogučnost da jedan po jedan automobil preteknem dok ne dođem do kamiona, jer kada dođe pravac i povoljno mjesto za preticanje ja ču to već obaviti dok će auto biti na pola šlepera, te mi je bolje da sam ispred automobila nego iza.
Preticanje i na isprekidanu je kažnjivo ako se ugrožava bezbjednost.
Nego, ono što mi je zanimljivo kako je rješeno oduzimanje vozačke dozvole. Policajac izdaje potvrdu o oduzetoj vozačkoj dozvola, a od datuma i sata ispisanog na potvrdi možete se voziti još osam sati. Toliko je, smatraju (sa pravom, mislim), dovoljno vremena da se vozilo dovede do pozicije kada ga korisnik neće koristiti dok nema vozačke.
Meni je ženi policajac uzeo vozačku neki dan i rekao da može da vozi još 24h od oduzimanja.
Kod Šavnika prije dva dana meni zamalo vozačka ode. Ide kombi pa golf pa ja. Pretiče golf kombi, a ja zanjim u preticanje komboga. Golf staje ispred kombija aja nagas pa oboje pretekoh. Nekih 700m dalje policajac sa lizalicom i skrajnu me sa puta. Dobar dan, dobar dan, jeste li umorni itd. Objasni on meni da sam kolonu pretekao na isprekidanoj liniji na pravini dokle pogled seže. Vozačka ide. Reko, aaa morate zvati i SAJ jer meni je ovo prekršaj za Hag direktno. Tu se on malo nasmija, a i ćerka tužno gledaše iz kola i vrati mi vozačku bez riječi. Veli zbog djevojčice. Tu ga častih kintu uz njegovu napomenu da mi je već oprostio i da za tim nema potrebe. Reko, napraviću ja još koji prekršaj pa da me se sjeti.
Nego neko mi reče da po ustavu nemaju pravo da oduzimaju lična dokumenta. Jel to tačno. Ja sam platio izdavanje te vozačke i to je MOJE i samo MOJE. Ne piše ko na kreditnoj da je to vlasništvo izdavaoca kartice. Kakva je kazna za nedavanje dokumenta?