Kupovina polovnog motora?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Re: Kupovina polovnog motora?

Post by Kesha »

Ne moraš ići u Englesku da nađeš (pre)skupe - po mom mišljenju - stare motore: eno na autodiler-u endurići KTM 250 i Huskvarna TE450 po 4000€ - oba 2004. godište? Kako? :doh: KAKO?!

I BMW 1200gs 2007. 53000km - 10000€ i 2012. 41000KM - 11400€ (doduše sa opremom): mnooogo brate, a pošto su novi onda? :think:
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Tržište tako diktira. A ove cijene nijesu ni mjerodavne, neko i ne prodaje motor, nego stavi neku nerealnu cijenu, pa ako neko naleti prodaće, ako ne voziće i dalje. Tako da bi trebalo vidjeti cijene po kojima se motori prodavaju, a ne koliko se cijene u oglasima.
OgArD
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki DL650 V-Strom

Post by OgArD »

Pa da. To najbolje vidis kad prodajes svoj motor i nikad ne mozes da izvuces pare koje mislis da vrijedi. Uvjek se na kraju dosta spusti cijena. Zato ti GS-ovi i stoje po dvije godine na oglasima.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Prodaje se moj "bivši" skuter star 3 godine po cijeni novoga, 70% skuplje od cijene po kojoj sam ga ja prodao?! :D Oće li mi dat razliku zaboga?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

16 stranica Keša! :mrgreen:
Tom
Stoper
Stoper

Post by Tom »

Kesha wrote:Prodaje se moj "bivši" skuter star 3 godine po cijeni novoga, 70% skuplje od cijene po kojoj sam ga ja prodao?! :D Oće li mi dat razliku zaboga?
E ovo je posebna priča! Naročito vazi za skutere, sa svakim novim vlasnikom cijena im raste, a ne pada! Ludnica.

poslato s Jadrana
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Tom wrote:
Kesha wrote:Prodaje se moj "bivši" skuter star 3 godine po cijeni novoga, 70% skuplje od cijene po kojoj sam ga ja prodao?! :D Oće li mi dat razliku zaboga?
E ovo je posebna priča! Naročito vazi za skutere, sa svakim novim vlasnikom cijena im raste, a ne pada! Ludnica.

poslato s Jadrana
zato što je takva potražnja. kupujte motore. kakve god.
KTM690
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 smc r 2012

Post by KTM690 »

Moram vam se pozalit. Bio sam da mi Musa namjesti jednu gumu sto mi se skinula sa motora pa je vukao vazduh i taman usput mi i ventile nastelovao.
Kad ja kod njega u servis, crveni se u garazu Ducati Multistrada 1200, cini mi se 2012. godiste.
Evo 2 dana samo o tome motoru razmisljam. Ne znam da li da pitam da dam moj motor i da doplatim za Ducati.
Razmisljam da pokvarim nesto na moj motor, samo da bih isao kod Muse da vidim Ducati opet. :cry: :cry: :cry:
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Pitaj, ne kosta te nista, pa ako ti odgovara cijena ti kupi Ducati. A sta ti se tacno svida kod Multistrade?
I nemoj nista namjerno da kvaris na kateemu, samo ga provozaj, pokvarice se on sam :D
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Bolja je Multistrada od 690 svakako.
Ne znam skidaju li se njoj gumice, ali neće biti jeftina sigurno.

Da okrenem list: BMW 1200 GS - eno ih nekoliko oko 10000eura dobrih, i par ih je promjenilo vlasnike u skorije vrijeme za slične cifre. Da li je to "kralj džungle", "the" motor, onaj o kome svi zaista sanjaju? Da ga voze kad porastu? Ovđe prisutni maestro samo GS spominje, nema ništa da mu se primakne.

Da li je"precijenjen" kako čuh od jednog dobrog majstora skoro?
Da li je skupo održavanje?
Da li ga to specijalno vješanje čini samo udobnijim, ali ne i bezbjednijim?

Meni je to nekad bilo "za stariju gospodu", ili za "višu klasu", ona gvožđa i one plastičine nekako grozne, ali sad sam provozao jednoga ležanje na putu me je zamislilo, a evo raste standard u Crnu Goru i biće tija paruljina - da li mu se prikloniti?
Nov je od 14-15 hiljada pa naviše, ali cirkulišu ovi ne stari, očuvani, sa opremom, pregazili jesu koju desetinu hiljada.
Imaju neka dva čovjeka koja to dovoze pored Volija, kupuju diplomate i voze žene pomoraca, pa onda prodaju za relativno ne-nenormalne cijene...
A i meni izgleda samo ogromni motoru pašu...

Da li svi motori sanjaju da jednom postanu veliki GeeS?
Post Reply