Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by Madza »

Aminujem i treba pokusat iz svih oruzija pa sto upali.Prvo mirnim putem,zalbe,advokat,zakoni EU i slicno,a onda malo skupova :twisted:
Registracija za motor od 600cc do 1000cc je od 320 do 400 eura,a od 1100cc pa na vise preko 450 eura.Ovo je van svake pameti!Aj da nam barem daju opciju od pola godine registrovanja pa i neka ostane gore pomenuta cifra,jer u tom slucaju placamo pola iznosa i podnosljivo je!

Ali nasi apachi nece odustati od slatkih lakih parica od poreza,pogotovo ne od poreza na luksuz.
Kad se krenulo sa glasanjem da se uvede porez na luksuz stanova i imovine,poskakali su protiv ka da ih je nesto ujelo,jer i sami ne znaju koliko hiljada kvadrata imaju!!!Mada razumijem ih,ipak je taj motor luksuz!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

pa jeste kad si vidio nekog iz vlasti da vozi motor ? nemaju para okle od plata poslanickih, ;) mene je za 15 godina starog dekicu 400 ojra ;) stidno ......................
risk,is what makes life worth living.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

sparco wrote:freemane dzabe ti sve to pada u vodu, kad izadje centar vs zabjelo crew i zagoric, i krene da divlja sa r-ovima po gradu .............
Trebalo bi ih sve imentovat, pa da vidimo ko nas to o jadu zabavlja!
Evo iz Zagorica je nas Poka, sve ga u crveno drzi, a prednji tocak mu je ka nov e mu asfalt dira samo na parking.
Licno sam ga vidio da radnje obavlja Bokeskom, Karadjordjevom, Slobode, Njegosevom, kao i gradskim bulevarima.
Hold your horses, man
Freeride
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

i opet taj poka!
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

eo ja prvi priznajem da nidje ne vozim po pravilima niti unutar ogranicenja, a mislim da ne postoji takav odje ko je regularan ;) s toga moramo malo biti realni i posteni pa se smiriti dodvoravati i kurviti za nesto
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

sparco wrote:eo ja prvi priznajem da nidje ne vozim po pravilima niti unutar ogranicenja, a mislim da ne postoji takav odje ko je regularan ;) s toga moramo malo biti realni i posteni pa se smiriti dodvoravati i kurviti za nesto
evo i ja priznajem, osim kad mi neko ablenduje, automatski postujem sve propise
i kacigu nosim uvijek!!!
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

junaci, "depeša" je poslata prije 20tak dana i raznim kanalima proslijeđena na mjesto odakle se odlučuje o tim rabotama pa se nadamo da će nam izać u susret jer smo im dali do znanja, kao i za Sozinu, kako se to radi u zemljama okruženja, a da ne pominjemo Evropu đe je to već uveliko praxa.
Moramo bit strpljivi jer evo ste i sami naveliko kakvo je stanje u zemlji tako da možda i nismo prioritet, ali ne sjedimo skrštenih ruku nego radimo po malo i s vremena na vrijeme ih zagolicamo sa nekim zahtjevima... biće to sve ok, samo da malo slegne ;)
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

sparco wrote:freemane dzabe ti sve to pada u vodu, kad izadje centar vs zabjelo crew i zagoric, i krene da divlja sa r-ovima po gradu .............
Ajde jadan vise pusti momke neka peglaju te motore sad si ti nasa oni su ti krivi ajde makse casti ti, Sto ih napadas??? :mrgreen:
Svako ima pravo da vozi motor kako oce, ja cu prvi da se bukam ZA MOJE PARE, kaznu neka mi napisu platim je i kraj price,
kad mi je merak da se BUKAM-IMA DA SE BUKAM a gospoda iz milicije neka radi svoj posao. :mrgreen:
Nisu krivi pojedinci no SISTEM! Ajde vise bukachu! :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

ja sam napisa zagoric ;) khm izvinte me mladicu, plus da ja divljam, ne znam , ne znam,mozda nisam mislio na sebe ................. eto reko ja , ice skidam kapu
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Lavlje-Srce wrote:
Ajde jadan vise pusti momke neka peglaju te motore sad si ti nasa oni su ti krivi ajde makse casti ti, Sto ih napadas??? :mrgreen:
Svako ima pravo da vozi motor kako oce, ja cu prvi da se bukam ZA MOJE PARE, kaznu neka mi napisu platim je i kraj price,
kad mi je merak da se BUKAM-IMA DA SE BUKAM a gospoda iz milicije neka radi svoj posao. :mrgreen:
Nisu krivi pojedinci no SISTEM! Ajde vise bukachu! :mrgreen:
Neka tebi divljanje i bukanje da ti opet ne uzmu motor,pa da nas jad ovdje nadje kako ti uzese motor i kako ode u Zetatrans ili kako ti uzes dokumenta!!!
I to u najbolju ruku,da ne pominjem moguce padove ili nesrece...od divljanja niko nista ne dobi,a ja i ti cemo divljat na otvoreno kad se vratis :twisted:
Post Reply