Kupovina polovnog motora?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Kupovina polovnog motora?

Post by Galiot »

BMW GS je tehnički savršen motor,paralever-telever vješanje odlično pegla neravnine na podlozi,ne dozvoljava poniranje pri kočenju a udoban. Čim je motocikl skup,ni održavanje a ni kompletno posedovanje nije jeftino. Stariji,vazdušno hlađeni su baš dobar izbor,po meni najbolja trgovina je Rally koji Draško prodaje. Po meni, "problem" sa GS-om je što se ogromna većina vlasnika posle kupovine pokondiri i neće da iskreno kažu šta im smeta ili im se desilo sa motorom nego masno plaćaju popravke i dalje plasiraju da je to najbolji motor na svijetu i u BG. Da li je najbolji,stvar percepcije,kao da li su bolje crnke ili plavuše...
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
KTM690
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 smc r 2012

Post by KTM690 »

jovan wrote:Pitaj, ne kosta te nista, pa ako ti odgovara cijena ti kupi Ducati. A sta ti se tacno svida kod Multistrade?
I nemoj nista namjerno da kvaris na kateemu, samo ga provozaj, pokvarice se on sam :D
Hahahahaha.. Taman, 2 kruga uhvatih prekjuce iscupa se crijevo na zivo, niko ga takao nije.

Iskreno da ti kazem nikad ga provozao nijesam, ali kad sam ga vidio zaljubio sam se u njega, jos mi Musa rece da nije puno presao i da bi se relativno jeftino mogao uzeti, jer gazdu ne zanima, drzi ga tu evo 3 mjeseca da bi se ofarbala maska naprijed koja je poprskana kad je neko krecio. Na 30.000km mu se mijenja kais i natezaci, i mijenjanje ulja redovno i to je to. Skuplji je za odrzavanje od KTM-a duplo, ali je san snova. Gume, ulje, filteri, ostale sitnice, gorivo, registracija, sve je skuplje, ali je motorcina.

Problem mi je ta cijena, ne znam koliko je to "relativno jeftino", ali cu pitat. Mislio sam da ga pitam da ga provozam da vidim kakav je, ali je onda problem sto cu plakat ako bude preskup i ne budem mogao da ga kupim. :lol: :lol: :lol:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Provozah i ja malo cuveni GS pa da kazem koju rijec o tom motoru.

Prije sve to je motor koji BMW usavrsava 30+ godina, mislim da to govori jako mnogo o tom motoru. I tu bi trebalo ja da stanem i ne pravim se pametan :)
Sve je spakovano kako treba, sve je na svom mjestu. Vozi se sjajno, 19" naprijed i 17" daju jako precizan osjecaj voznje po asfaltu. Motor je na papiru tezak ali se odlicno vozi i kad krene nema se uopste taj osjecaj tezine. To je naravno i zbog centra mase koji je nizak zbog koncepcije agregata. Kocnice su vrhunske, prednje vjesanje ponire pri kocenu ali vrlo malo i onda ide ravnomjerno sa zadnjim. Daje jak osjecaj bezbjednosti. Motor cak i nije tezak kad se sjedne na njega i kad se vozi, stvarno se ima osjecaj da je neki SUV. Agregat daleko od toga da nema snage, to je ipak 1200ccm i on vuce podjednako iz svih obrtaja. Nije zivahan kao 990 ali ideeee :) Udobnost je vec kategorija za sebe :) Nikad udobniji motor nijesam vozio. Sve je na dugme i kao sto rece Borko, kad se da toliko para za motor, moras biti spreman da velike izdatke i prilikom servisiranja ili problema.
Da li je motor savrsenstvo, jeste!
Meni licno ne bi radio posao, meni motor treba za putovanje ali takodje i da prodjem dje prolaze mali hard enduro motori, tu jako cesto nema puta, i ako ga ima to ne lici na put :) Mislim da bih GS-a rasturio jako brzo, ne zato sto on nije kvalitetan nego jednostavno previse je izlozen udarcima koji bi recimo konkretno u cilindar kostao puno, jako puno. On je prije svega motor za asfalt a moze svaki madakam da predje uz dobre gume. Ozbiljnije enduro ambicjije ne treba imati sa tim motorom. To svakako nije nista novo, ima milion testova velikih enduro motora dje se isto to kaze.

Da ponovim GS je savrsen motor. Druga je stvar da li toliko treba da kosta, ja licno mislim da je skup, a da li to brine BMW menadzment, mislim da ih apsolutno nije briga :D inace ih ne bi bilo toliko.
Nije skup ko moze sebi da ga priusti.
Da li bih volio da ga imam pored 990, odgovor je da :) uzivanje ga je voziti, i jasno je da je napravljen da se sjede na njega i ne silazi par mjeseci :)

E sad, volio bih malo vise probati i Apriliju Caponord, jako sam je kratko vozio ali mi se isto tako i svidjela. Sigurno u toj klasi ima motora koji su jefiniji od GS-a a koji za tu razliku u parama sigurno ne nude toliko manje. Pa cak je i pitanje koliko mi kao obicni vozaci mozemo osjetiti razlike osim ako se ne radi o bezbjednosti kao sto je ABS, sistem proklizavanja i sta li vec sve imaju.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kesha, kupi BMW GS, nemoj toliko da se dvoumis, uzmi stariji model sa vazdusnim hlađenjem, neces se pokajati kao sa Hondom.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Keša, kupi GS i da se zaključava ovo :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

kupi kesha gsa vazdusaru kad ti kazu katemdzije,vidis koliko se ovaj gore raspisao,ne skida se šnjega :lol:
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

jovan wrote:Kesha, kupi BMW GS, nemoj toliko da se dvoumis, uzmi stariji model sa vazdusnim hlađenjem, neces se pokajati kao sa Hondom.
Nisam se pokajao za Hondu ni sekunde - to je najbolji motor, samo mi se ergonomija nije ugodila.
Na GS nemam dovoljno težine na noge, klizam naprijed, naročito nizbrdo i na duže ture, probao sam - stvarno je mašina po svemu, ali bolje sjedim na staroj Tenere i Africi...
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

To sam ja i mislio, da si se pokajao zbog ergonomije. Ne zato sto motor nema snage, sto joj fali dvadesetak KS. Ni zato sto se ne vozi bas najbolje, jer je na njoj vjesanje prevazideno, zastarelo, bez ikakvog podesavanja, kao na Dominatoru. Ni zato sto ram nije bas najbolji za motor jer se isti koristi na skuteru. Nijesam ja na to pomislio nego samo na ergonomiju. U pravu si, Honda pravi dobre motore, samo je NC750 najgori koji su napravili.
Uzmi tog GSA i ne nalazi mu mane, nego prodavaj tu Hondu , pada joj vrtoglavo cijena.
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Jovane...ne kudi mi Dominatora!

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk
Worry less, ride more!
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

jovan wrote:To sam ja i mislio, da si se pokajao zbog ergonomije. Ne zato sto motor nema snage, sto joj fali dvadesetak KS. Ni zato sto se ne vozi bas najbolje, jer je na njoj vjesanje prevazideno, zastarelo, bez ikakvog podesavanja, kao na Dominatoru. Ni zato sto ram nije bas najbolji za motor jer se isti koristi na skuteru. Nijesam ja na to pomislio nego samo na ergonomiju. U pravu si, Honda pravi dobre motore, samo je NC750 najgori koji su napravili.
Uzmi tog GSA i ne nalazi mu mane, nego prodavaj tu Hondu , pada joj vrtoglavo cijena.
:lol: :lol: :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply