nažalost, otvorena sezona udesa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: nažalost, otvorena sezona udesa...

Post by mexiko »

Tattoo wrote:Žena se do'vatila džipa ...
....i vidjela da je jaca i po gasu :evil:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Prije neki dan je u Kotoru bio udes dva motora,Yamahe R1 i Yamahe R6. Koliko sam shvatio u susret im je došlo policijsko vozilo sa rotacijom koje je obilazilo kolonu u krivini i vozač na R1 je kočio,pokušao da se pomjeri desno prema kamenom zidu ali ga je udario vozač R6 od pozadi. Prekid saobraćaja je bio dosta dugo,ali nigdje u medijima nema ništa o tome :?

Koliko sam čuo,obojica su dobro.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Cudi me to od policije, se tako ponasaju u saobracaju :think:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

caesar wrote:Kod NAMOSa kod onih minimarketa neko je postara motoristu skinuo. Izgleda isto presjecanje sa suprotne trake. Na tom mjestu su inace vazda manji udesi jer narod se okrece na sred magistrale, ulijecu u minimarkete itd. Ne kazase je li ko povrijedjen

Uh...... ne vidjeli se!
Jedan takav "manji" udes je Sreta Rogosica kostao 6 preloma noge, od cega 4 otvorena. Da je ko drugi bio ne bi se digao 3 godine na nogu.
Covjek se opalio polukruzno na punu liniju i direktno se zabio u Sreta i bacio ga u nekakav zid i smokvu.
Ja ne znam o cemu misle ti ljudi kad takve stvari rade u saobracaju.
I kad stojim tesko me pratiti...
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

Space Director wrote:
caesar wrote:Kod NAMOSa kod onih minimarketa neko je postara motoristu skinuo. Izgleda isto presjecanje sa suprotne trake. Na tom mjestu su inace vazda manji udesi jer narod se okrece na sred magistrale, ulijecu u minimarkete itd. Ne kazase je li ko povrijedjen

Uh...... ne vidjeli se!
Jedan takav "manji" udes je Sreta Rogosica kostao 6 preloma noge, od cega 4 otvorena. Da je ko drugi bio ne bi se digao 3 godine na nogu.
Covjek se opalio polukruzno na punu liniju i direktno se zabio u Sreta i bacio ga u nekakav zid i smokvu.
Ja ne znam o cemu misle ti ljudi kad takve stvari rade u saobracaju.
ne mislie ni ocemu moj direktore...nego misle da su sami na put i da svi treba da brinu o njima i njihovin nepropisnim manevrima..haos...a to je pogotovo u pg izrazeno...tolika nekultura saobracajna da je to bruka....vrhunac je bio kad sam vidio covjeka dje staje i parkira se u sred kruznog toka kod fakulteta tsamo..e nisma mogo vjerovat..a taxisti redovno takmo staju i primaju ili ostavljaju stranke uzass..
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

uZAS zivi,saobracajna nekultura je na visokom nivou kod velike vecine vozaca...gine se ka' u afganistan...
Slabo vozim po gradu motor,ali ako mi nije teze doc od bloka do starog a.,nego od veljeg dubokog do moracke kape...
...sto mi rade pomagistrali,pa t je show...
ukoci na ukljucenje iz neke vukojebine,pogleda me-vidi me,i uskoci...jaaaa,se popinjem na prednji tocak i vrhunac svega,iskljuci se posle 50 m...
...ti ljudi su svjesni svojih postupaka i opasnosti koje prouzrokuju,ali opet rade po svome,zasto?to je vec pitanje sa psihologe,sociologe,organe starateljstva i sl.
Drugari,pored savjeta da se pazite,i ne oslanjate se na to ko ima prednost,ko je brzi,ko je jaci...toplo preporucujem kupovinu endure,pa u sume :mrgreen:
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

jes u sumu jos gore, naidje ti fap bez svjetala pun drva i omete te
risk,is what makes life worth living.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Fapce kamionce,staro momce :)
Ma ja sam se samo salio,naravno,svacije srce ima druge tockove(moje je zicano ;) )
Sutina je da svi vozimo opasnu stvar,a sto je jos gore nismo sami ni u svemiru,ni na putevima(ima vanzemaljaca :!: )
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

LAKŠE POVRIJEĐEN

Pješak udaren u centru Podgorice, pobjegao sa mjesta nezgode

U udesu koji se oko 11 časova dogodio kod Crnogorskog narodnog pozorišta, lakše su povrijeđeni pješak i motociklista.
Kako “Vijesti” nezvanično saznaju do udesa je došlo kad se A.Đ. (32) koja je upravljala BMW-om na pješačkom prelazu zaustavila da bi prošao pješak G.V. (30).
Međutim, u trenucima kad je G.V. prelazio pješački prelaz na njega je motorom naletio V.B. (26).
G.V. je iako udaren na pješačkom prelazu iz za sada nepoznatih razloga napustio mjesto sudara, saznaju nezvanično "Vijesti".
Kod vozača motora su u Urgentnom centru konstatovane lakše tjelesne povrede.
“Pješak G.V. se javio Hitnoj, gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede. Međutim kad mu je rečeno da se javi u Urgentni centar, kako saznajemo, to nije učinio”, rekao je izvor “Vijesti” iz policije.

izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

otvorite oci i pustite desnu rucicu na volanu, neka odmara ponekad. sticemo svudje!
Post Reply