cjena registracije
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Re: cjena registracije
Ja cu samo ovo rec u maniru neke ceklinske babe:"Eeee.... Dabogda im...." (ostatak po zelji)
I kad stojim tesko me pratiti...
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Gospodo,
Ako stoje stvari tako kao sto kazete, da toliko vise placamo registraciju nasih motocikala nego zemlje u regionu sa mnogo visim standardom I AKO NAM ZAISTA SMETA DA STOJE STVARI TAKO, ajde da onda nesto uradimo povodom toga. Ne znam tacne brojeve, ali samo na forumu ima nas par stotina clanova, nekoliko Moto Klubova i mozda jos po neka NVO. U svakom slucaju dovoljno nas je da nas neko cuje. Na kraju dovoljno nas je da nam nadlezni organ makar objasni zasto placamo toliko vise novca za registraciju motocikala u odnosu na ostale.
Ne predlazem da strajkujemo, bojkotujemo ili pravimo bilo kakve gluposti u tom smislu, vec da kao kulturni i civilizovani gradjani koje reprezentuju motocikliste nase drzave podnesemo peticiju ili sto god vec je adekvatno u ovom slucaju i da jednostavno dobijemo neke odgovore na civilizovan nacin. Mislim da je na kraju krajeva to pravo svih nas.
Ako stoje stvari tako kao sto kazete, da toliko vise placamo registraciju nasih motocikala nego zemlje u regionu sa mnogo visim standardom I AKO NAM ZAISTA SMETA DA STOJE STVARI TAKO, ajde da onda nesto uradimo povodom toga. Ne znam tacne brojeve, ali samo na forumu ima nas par stotina clanova, nekoliko Moto Klubova i mozda jos po neka NVO. U svakom slucaju dovoljno nas je da nas neko cuje. Na kraju dovoljno nas je da nam nadlezni organ makar objasni zasto placamo toliko vise novca za registraciju motocikala u odnosu na ostale.
Ne predlazem da strajkujemo, bojkotujemo ili pravimo bilo kakve gluposti u tom smislu, vec da kao kulturni i civilizovani gradjani koje reprezentuju motocikliste nase drzave podnesemo peticiju ili sto god vec je adekvatno u ovom slucaju i da jednostavno dobijemo neke odgovore na civilizovan nacin. Mislim da je na kraju krajeva to pravo svih nas.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
-
LION
- Test vozač kaskader

a,djodja druze moj,ko je u ovu drzavu civilizovan.......ko nas ,,obicne,,smrtnike ista pita.zapantite sto cu napisat sad--BEZ SILE SE U OVU DRZAVU NISTA NECE PROMJENIT.nema odvno,,posteno,,-,,civilizovano,,--,,nase pravo,,----niko nas nista ne pita,i nikoga ne interesuje nase misljenje.ako bude neki protest ili neka radikalna ,,stvar,,---mozete me zvat.volio bih da je drugacije,ali nije.deru nas dje god stignu.....
bolje da nista vise ne pisem.
- djodja
- Silovatelj krivina

- Vozim: BMW R1200GS 13
Ja upravo ne zelim da NLB i mi kao clanovi razmisljamo tako.
Uz prave metode, sa kvalitetnim advokatom moze da se napravi pomak. Prvo, kao sto sam rekao ranije, zasto mi moramo da budemo kao ostali, zasto mi ne mozemo da ostavimo utisak akadamskih gradjana sa strascu prema motorima. U protivnom uvijek postoje mediji koji mogu da objelodane nas slucaj, sto siguran sam nebi islo na ruku nikome. Hocu da kazem u koliko iznese se nasa teznja na pravi nacin odgovarajucem autoritetu mozemo da ucinimo nesto. Jer ja sam misljenja, u koliko krenes sa pesnicama, moras da ocekujes da ces naici na podjednak otpor. Druga stvar ove moje price, jeste da su ovdje ljudi navikli da rade sve na pesnice, guranje, viku, stvaranje problema i slicno da bi se doslo do odredjenoga cilja, ali tu je nasa prednost jer mislim da u startu sa druge strane dozivljeni smo ozbiljnije i sa vjerovatno nekim prijatnim iznenadjenjem. Treba uvijek pogledati na veliku sliku, postoje dvije strane ove price, nasa i strana onih koji su sacinili zakon. Zasto bi oni mijenjali nesto ako se niko ne buni, mozda i mi isti nebi ako ide nama u korist. Docim u koliko se neko pojavi pred vama, neobicno kulturan i sa snaznim argumentima, morate ga saslusati. Ja licno bih bio odusevljen da poslije deset "drekavaca" vidim nekoga ko za razliku od njih zna o cemu prica a pritom je odmjeren u tome. Promjene se ne desavaju u momentu, a da bi se desile mora odnekud da se pocne. Motiv i zelja su bitni ali ne i dovoljni da bi se postigao odgovarajuci cilj.
Resume- sve sto ja pokusavam da kazem je, da u koliko zelimo da nesto promijenimo mora da postoji volja i MORA da se ta ideja pretvori u djelo. Jer samo volja nikome nista nije donijela, a pritom to treba da uradimo na nacin kakav nam dolikuje. Ja licno smatram sve vas kao inteligentne i kulturne ljude, koji kao i ja nose u sebi ljubav prema istom hobiju, a ne kao brdjane koji misle da se sa lijevom i desnom sve se resava. Znaci nastup sa kvalitetnim advokatom koji bi nas predstavljao, snaznim argumentima i nama kao primjernim gradjanima sa teznjom da promijenimo nesto, je pravi i po meni jedini nacin da se nesto uradi povodom ovoga.
NOTE: Admini u koliko mislite da ovaj tekst nije prikladan za ovu diskusiju molim vas da ga sklonite.
Uz prave metode, sa kvalitetnim advokatom moze da se napravi pomak. Prvo, kao sto sam rekao ranije, zasto mi moramo da budemo kao ostali, zasto mi ne mozemo da ostavimo utisak akadamskih gradjana sa strascu prema motorima. U protivnom uvijek postoje mediji koji mogu da objelodane nas slucaj, sto siguran sam nebi islo na ruku nikome. Hocu da kazem u koliko iznese se nasa teznja na pravi nacin odgovarajucem autoritetu mozemo da ucinimo nesto. Jer ja sam misljenja, u koliko krenes sa pesnicama, moras da ocekujes da ces naici na podjednak otpor. Druga stvar ove moje price, jeste da su ovdje ljudi navikli da rade sve na pesnice, guranje, viku, stvaranje problema i slicno da bi se doslo do odredjenoga cilja, ali tu je nasa prednost jer mislim da u startu sa druge strane dozivljeni smo ozbiljnije i sa vjerovatno nekim prijatnim iznenadjenjem. Treba uvijek pogledati na veliku sliku, postoje dvije strane ove price, nasa i strana onih koji su sacinili zakon. Zasto bi oni mijenjali nesto ako se niko ne buni, mozda i mi isti nebi ako ide nama u korist. Docim u koliko se neko pojavi pred vama, neobicno kulturan i sa snaznim argumentima, morate ga saslusati. Ja licno bih bio odusevljen da poslije deset "drekavaca" vidim nekoga ko za razliku od njih zna o cemu prica a pritom je odmjeren u tome. Promjene se ne desavaju u momentu, a da bi se desile mora odnekud da se pocne. Motiv i zelja su bitni ali ne i dovoljni da bi se postigao odgovarajuci cilj.
Resume- sve sto ja pokusavam da kazem je, da u koliko zelimo da nesto promijenimo mora da postoji volja i MORA da se ta ideja pretvori u djelo. Jer samo volja nikome nista nije donijela, a pritom to treba da uradimo na nacin kakav nam dolikuje. Ja licno smatram sve vas kao inteligentne i kulturne ljude, koji kao i ja nose u sebi ljubav prema istom hobiju, a ne kao brdjane koji misle da se sa lijevom i desnom sve se resava. Znaci nastup sa kvalitetnim advokatom koji bi nas predstavljao, snaznim argumentima i nama kao primjernim gradjanima sa teznjom da promijenimo nesto, je pravi i po meni jedini nacin da se nesto uradi povodom ovoga.
NOTE: Admini u koliko mislite da ovaj tekst nije prikladan za ovu diskusiju molim vas da ga sklonite.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
-
LION
- Test vozač kaskader

ma,ti si relativno u pravu....ni ja ne volim na silu i na pesnice.stvarno ne volim.ali me stomak boli od stvari kao sto su...,,mugi slucaj,, i njemu slicni slucajevi kojih ima GOMILA.TU NE POMAZE NI LIJEPA RIJEC NI LJUBAZNOST NI DOBAR ADVOKAT...NAZALOST.nekad su se ljudi zajedno borili za svoja prava,ne pesnicama nego rijecju,ali toga nema odavno i bojim se da toga vise nikad nece ni bit.JEDNOSTAVNO,NEMA KOME DA SE OBRATIS,NEMA KO DA TE SASLUSA I NEMA PRAVDE I PRAVA...JER NAZALOST NEMA NI PRAVE DRZAVE.STRASNO,ALI JE ISTINA...I POSTAVLJA SE PITANJE,KAKVA JE NASA BUDUCNOST I BUDUCNOST NASE DJECE.eto odaljismo se malo od teme,ali sve je ovo gorka istina.ako treba,izbrisite i moj komentar.....ili ga prebacite negdje gdje bi ljudi mogli da komentarisu ovakve i slicne stvari.POZDRAV SVIMA.
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Lione druže, ajde da se držimo ove teme i da ne lutamo okolo i prozivamo neke ljude koji nisu dio teme a čini mi se ni ovih foruma. Držimo se ovoga kako smo počeli i kako da rješavamo ove probleme koji naše džepove vrlo kvalitetno tanjaju svake godine 
Djodja majstore, nastaviš li tako mislim da ćeš postat pravni zastupnik NLB-a
totalno te podržavam i veliki
za rečeno
Djodja majstore, nastaviš li tako mislim da ćeš postat pravni zastupnik NLB-a
-
LION
- Test vozač kaskader

ok,ice slazem se.
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Da i ja upadnem sa komentarom, prije no sto krenem na teren 
Jedino sto covjek moze da uradi je neka inicijativa pravnim putem, upiranje u odredjene institucije i sl., bilo kakvo "bukanje" i "sila" ne dolazi u obzir. Zasto?
Iz prostog razloga sto "šuti ne može sa rogatim", a država je ipak institucija koju ne mogu ni malo ozbiljniji problemi da uzdrmaju. Pogledajte slucajave radnika KAP-a, Radoja Dakica, Titexa i ostale... Spavali su maltene pred Vladom i nista.
Mi mozemo da skupimo potpise i da apelujemo i sl. Naravno, sve to da se potkrijepi nekim realnim razlozima. A evo jednog mog razloga zasto nije dobar nacin odredjivanja sta je luxuz a sta ne:
BMW K1200LT kosta oko 20.000e. 1200cc, 115ks, upada u kategoriju poreza na luxuz, gdje se to placa 200e.
Suzuki Bandit 1250, naked verzija kosta 7600e, 1250cc, oko 100ks isto upada u kategoriju dje se naplacuje porez na luxuz 200e.
KTM 450EXC-R, 450cc, 67ks, cijena oko 7000e, ne upada u nijednu kategoriju gdje se oporezuje luxuz.
Dakle, tu po meni lezi sansa da se nesto ucini, ali sve to treba razraditi.
Jedino sto covjek moze da uradi je neka inicijativa pravnim putem, upiranje u odredjene institucije i sl., bilo kakvo "bukanje" i "sila" ne dolazi u obzir. Zasto?
Iz prostog razloga sto "šuti ne može sa rogatim", a država je ipak institucija koju ne mogu ni malo ozbiljniji problemi da uzdrmaju. Pogledajte slucajave radnika KAP-a, Radoja Dakica, Titexa i ostale... Spavali su maltene pred Vladom i nista.
Mi mozemo da skupimo potpise i da apelujemo i sl. Naravno, sve to da se potkrijepi nekim realnim razlozima. A evo jednog mog razloga zasto nije dobar nacin odredjivanja sta je luxuz a sta ne:
BMW K1200LT kosta oko 20.000e. 1200cc, 115ks, upada u kategoriju poreza na luxuz, gdje se to placa 200e.
Suzuki Bandit 1250, naked verzija kosta 7600e, 1250cc, oko 100ks isto upada u kategoriju dje se naplacuje porez na luxuz 200e.
KTM 450EXC-R, 450cc, 67ks, cijena oko 7000e, ne upada u nijednu kategoriju gdje se oporezuje luxuz.
Dakle, tu po meni lezi sansa da se nesto ucini, ali sve to treba razraditi.
I kad stojim tesko me pratiti...
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Nadam se da mi necete zamjeriti ako iznesem svoje misljenje, i ako ja ne vozim motor i u sutini me ovo ne tangira premnogo. Ali danas, sjutra..ko zna, mozda i ja dodjem u istu situaciju, ili moja djeca. Djodja je dao sjajan komentar, Direktor dopunio i mislim da tu ne treba nesto premnogo siriti pricu. Mislim da prvo treba poci od cinjenice zasto je neko napisao da je motor kao prevozno sredstvo luksuz? Zato sto zimi "ne mozes da vozis" zato sto je nekome ljepsi od auta, zato sto neki kostaju koliko i dobar auto...? Znaci li to da za kabriolet auta treba placati porez na luxuz zato sto su neki ljepsi i skuplji nego isti autao sa cvrtim krovom? Motor koji mnogo manje zagadjuje zivotnu sredinu od auta, koji pravi manju guzvu u gradu i van njega, koji zauzima manje parking mjesta, koji i sa kubikazom od 1200 kubika ( otprilike najvise koliko se prave u serijskoj proizvodnji, ispravite me ako grijesim) kad se uporedi sa autom spada u onu drugu grupu, gdje su vozila od 1000-1200 kubika, motor je skuplji za registraciju skoro duplo. E to je ono sto meni bode oci. I sto su polise osiguranja skuplje nego u zemaljama koje su maticne zemlje osiguravajucih kuca (znamo svi da je slovenacki Triglav vlasnik Lovcen osiguranja, vidjeli smo primjer iz Slovenije za 1200 GS). E sad, treba sjesti, stavit na papir sve probleme vezano za to, naci dobrog pravnika ili advokata i stavku po stavku elaborirati, pa na neku TV da se NLB predstavi kao NVO, da neko zna da postoji i tu iznijeti neke probleme i najaviti da ce se poraditi na tome da se to dovede u neki red, "slicno zemljama u EU i okruzenju"
Toliko od mene. Nadam se da sam bar nesto pametno napisao
P.S. Slicno ovom zakonu znam i za jedan pravlinik , dje je napisano da je rok zastarekosti racunarske opreme 10 godina.
To ti je kad pravnici sve znaju.
Toliko od mene. Nadam se da sam bar nesto pametno napisao
P.S. Slicno ovom zakonu znam i za jedan pravlinik , dje je napisano da je rok zastarekosti racunarske opreme 10 godina.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
da se zalimo robin hudu 
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;