Caffe racer...

Novosti, komentari novih i starih motora...
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Caffe racer...

Post by sLowRider »

Treba vremena i treba para, kao za sve u ovom sportu. Preradjuje se sve zivo, a cini mi se da najbolje izgledaju japaneri sa manjom kubikazom, a kod nas ih nema ni za lijek. Nesto sto vani kosta 500€ max, dok se uveze i dovede u legalne izadje 1500€.
Ram je jako bitan zbog linije, rekao bih.
Hold your horses, man
Freeride
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

NikGold wrote:Fali mi samo vremena i para
Nemam ni za ovaj jedan :D
Inace bas sam mjerkao jednu yamahu kod komsije i na kraju lik ladno proda motor ciganima u staro gvozdje :(
Ima papire ispravna masina,samo da se dotegne i eto kako je zavrsio :(
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ne treba puno para, ima jeftinih, starih motora, koji su u jako dobrom stanju. Treba vremena da se sve uradi kako treba i sto je najbitnije nema kod nas djelova i opreme, nema majstora da nesto naprave sto nije standardno, a sto ovakve prerade zahtijevaju, kao sto su blatobrani, sjediste, upravljac, poliranje, hromiranje... da ne nabrajam sta bi sve trebalo za jedan dobar caffe racer.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

netreba puno para,m treba samo puno vremena i para
+1389+
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

http://www.kupujemprodajem.com/GPz-305- ... er_id=1015

Ovakvo nešto možda? Meni izgleda zanimljivo i ovakav kakav je, a kamoli da se stave drugi žičani točkovi, sjedište, izduv, far, migavci, retrovizori...
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Kad me vec vucete za jezik :D ,da predstavim moj project
Jes da nije caffe racer,a nije ni street fighter kako ga slowrider prozva :) ,nek nastojim da napravim jedan dobri retro naked

Evo ga na danasnji dan

Image
image upload

Zamorce je Yamaha XJ600S,a uzeo ga moj otac iz samo jednog razloga-jer mu je cijena bila prosjecna CG plata :D
Mislio je samo malo da je utegne/nasminka,pa i da stoji pored kuce,prosto bilo.Mene nije zanimala ni najmanje iz dva razloga:1.sto je teska krsina(nije moga' preko 80 km/h,iz karburatora curi gorivo na prs' debelu rupu,skripi,melje lanac...),2. sto nije enduro brate! :D
On je malo upristoji,kupi akumulator,neke sitnice,svecice,sredi karburatore,presvuce sjediste...motor poce da izgleda solidno,jos 4 cilindra kad se zazde...moraju osmjeh izmamit :) Medjutim,motor i dalje nije moga preko 80.Ukljucih se i ja malo :) Glavni problem je bila prebogata smjesa...svecice crne..ne vide se.Pokusah na razne nacine da smanjim gorivo:spustah igle,cistih karburatore,spustah nivoe goriva...nista...motor sa 80,poboljsan na 100 km/h(mozda malo vise,ako je nizbrdo).Pa majku mu,sa 61 KS na 185 kg,to bi mora drugom brzinom da postigne(6 ih ima).Suma-sumarum,zakljucismo da su emulzione tube otisle.Ekstra,set je 60 e..a njemu treba 4 seta...jos nismo sigurni da je do toga...Niko ga vise ne dirase 3 mjeseca :lol:
Al svaki put kad idem na voznje sa garom,vidim je u cosak...prasinjavu...vire dva auspuha...4 cilindra...i dje ne moze 100 prevrnut... :evil:
I jedan dan mi prekipi,bacih se ponovo na posa :) Pade mi na pamet da joj zamijenim glavne dizne goriva...pa ako treba i manje od fabrickih dimenzija,samo vise gorivo da smanjim.Cackah po foruma da vidim dimenzije dizni,kad naidjoh na interesantnu temu:Different main jet sizes???Pogledah,i cova koji je cistio karburatore se cudi sto su mu dizne razlicite velicine,na I i IV cilindar dizne sa oznakom 100#,a na II i III sa oznakom 102,5 # i pita je li to normalno.Odgovaraju mu da da je to situacija sa yamahama namijenjene za kanadsko i australijsko trziste,kao,nesto zbog manjeg zagadjivanja trte-vrte...Ajde vala pogledat cu i to usput,iako mi je bio plan samo jednu da uzmem,da bi je pokazao pri kupovini. Skidam prvu diznu i citam jedva vidljivi broj 100#(sto god to znacilo).Skidam sa drugog karburatora,opet dizna sa oznakom 100#.Razmisljam se,ocu li skidat i sa treceg karburatora...al ajde!citam velicinu 102,5 #....hm...neko ih je pogresno stavio :? skidam diznu sa cetvrtog karburatora pise-17,5 # ,molim :shock: :shock: U trenutku se sjetih da je to ler dizna,i da je neko zamijenio sa glavnom.Skidam diznu koja bi trebalo da je ler dizna,i boga molim da pise 102,5 #.Tako i bi,EUREKA!! :D
Neko ih je pobrka na cetvrti cilindar,i za posledicu je imalo da je malo goriva stizalo do njega,pa su ga ovi ostali mucenici bukvalno vukli.
Ruke drhte,sarafi ispadaju...al za 15 minuta sva cetiri sastavih,rezervar vratih,povezah...da se proba,kad kisa!i to vele 5 dana ce da pada....a vazi! :mrgreen:
Oblacim kisno,i idem na probnu voznju.Gleda me narod dje u februar po kisi natezem ovu bekriju :D Prva...gas...druga..gas...juuuhuuu,its alive! :D :D i ima novi problem--ne moze se spustit brzina ispod 100 kmh :mrgreen:
Usput se zainteresovah za ovo sokotalo,a jos kako rijesih problem od par stotina eura,ima puno pravo na njega i projekt :D
A evo sto ciljam da napravim:

Image
host image

Ili ako se bas potrudim:

Image
image hosting 5mb

Postoje na tone prerada po internetu ovoga motora,jer je bas zahvalan za tu raboru...
Najveca stavka,bar u mom slucaju,jesu viljuske i zadnji amortizer.Ljudi naprijed stavljaju viljuske od r6(kao ovaj prvi na sliku),a nazad od zx9r...
Ne svidja mi se fabricko vjesanje,iako vidim da se xj kotira kao stabilan i udobni motor...mada,sto ja znam kad vozim enduro :)

Ovo sto kazete treba para...ne bih se slozio,mislim da je presudno imat vremena i bit uporan i otvoren za prikupljanje informacija.Na internet postoji sve,od znanja do djelova...samo zasuc rukave.Ko misli da ga pravi po majstora ili za dva dana...bice skupo onda. ;)
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ako mu rep i usi ne okines nista nisi napravio. Ipak samo rep :lol:
Hold your horses, man
Freeride
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Potrudi se i uradi nesto ovako :D
http://usednewmoto.com/yamaha/19871-199 ... acker.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moci ces i po terenu sa kramponima.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

jovan wrote:Potrudi se i uradi nesto ovako :D
http://usednewmoto.com/yamaha/19871-199 ... acker.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moci ces i po terenu sa kramponima.

Ovo je dzabe! :o

Ali mi je ova prerada bolja u teren :D

Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Kao original najviše vrijedi...
Polako žuri - Festina lente
Post Reply