Djeca na motociklu, sta mislite o tome ?

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Djeca na motociklu, sta mislite o tome ?

Post by bokibd »

pa da na mladju djecu sam i ja mislio. Ima tu kroz Budvu par likova koje svoju 2-3 godine staru djecu voze u krilu. I jos kao sto ti kazes prodje pored policajca a on nista. :o Katastrofa. Ili ono kad ides negdje motorom pa te pretekne neka raspala golf dvojka, na punu u sred krivne. Pogledas unutra a ono tata vozi mama pored nega a 3 djece pozadi!!! Naravno niko od nih nije vezan. To mi nikada nece biti jasno. :snooty: :snooty:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Opasno je vozit djecu na motor,pogotovo bez opreme.Nego i sa opremom ti dzaba ako te raspali neki auto,a to se samo jednom desi i nema povratka.Ne znam,nikad nisam volio da vozim djecu na motor samo iz bezbjedonosnih razloga.
Lijepo mi je kad vidim oca sa sinom ili cerkom na motor,ali...ne daj boze!!!
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Madza imas pravo..Ti samo zensku djecu od 17 pa nadalje vozis.. :D
Putovati je dva put zivjeti...
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

ZoranM wrote:Madza imas pravo..Ti samo zensku djecu od 17 pa nadalje vozis.. :D
:lol: :clap:

Roki druže, lako je meni pričat koji još svoje potomke nemam, ali mislim da kad dođe vrijeme da ću slično kao ti odradit posao. Ne može čovjek zabranom ništa postić, pogotovo ako i si i sam kroz sve to prošao i znaš kakve su ti reakcije bile... samo još gore se načini. Uz dobro obrazovanje i normalan pristup sve se može dogovorit.
Vjerovatno ću bit od onih koji će vozit svoju đecu, a kad me fino neko zamoli i tuđu :) jeste velika odgovornost, ali koliko puta ste vozili nekoga, imao taj neko 10 , 25 ili 50 godina, totalno nebitno. Imamo strašnu odgovornost prema ljudima koje vozimo, i možda je malo morbidno reć, ali ne treba razdvajat koliko neko ima godina. Naravno da nećeš vozit istim načinom dijete od 10 godina života i ni dana na motoru i nekoga 3 puta starijega od njega, ali velim samo da je odgovornost apsolutno ista... život je život.
opet se ograđujem, SAD bar tako mislim, a ako me kakvi asteroid u glavu ne klepi valjda ću tako razmišljat i kad moji juniori dođu na red ;)
i ne napomenuh Roki, SVAKA ČAST na tome koliko km pređe sa ćerkom, to je pokazatelj obostrane ljubavi - jedno prema drugom i oboema prema motoru :)
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

ZoranM wrote:Madza imas pravo..Ti samo zensku djecu od 17 pa nadalje vozis.. :D
:lol: :lol: slazem se zoki,samo donju granicu podignimo malo na 21-22 god pa nadalje :D
Fail Cube
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Nista? :S

Post by Fail Cube »

Image

:D
mrvica_zd
Stoper
Stoper
Vozim: vn800

Post by mrvica_zd »

Gledam vas ja, pa reko možda bi se i koja mama trebala javit :mrgreen:

Moj Ian će uskoro 5 godina, a muž i ja muku mučimo od kad se rodio kako ćemo s njim na motor :doh:
Ian je među motorima još od kad je jedva sam naučio sjedit, a od tada je počeo i učiti onaj naš nekakav bonton. Da samo o ponašanju na motoru ovisi, ja bi mu već danas dala da se vozi-dijete stavlja kacigu, oblači jaknu, hlače i sjeda na mali motorić na baterije ili na bicikl ko da ima ne znam kakvu pilu :mrgreen:
Mi doma imamo neko nepisano pravilo da se ni muž i ja ne vozimo zajedno na motoru, nego svak ide svojim. A tako će najvjerojatnije i Ian dobit uskoro svoj motor, pa će mama u auto, trailer za kuku, tata na motoru i mi smo spremni :auto-dirtbike:
Ali stavit ga da se vozi iza mene ili muža........???????
Ne još!
Ne zbog nas, niti zbog njega, nego zbog idiota koji se prave da su sami na cesti!
Vidjela sam da u svijetu ima krasnih dječjih siceva za motor, ima ih i koji izgledaju kao auto-sjedalice, sa pustim remenjem i airbagovima.......ali ne bih ga htjela vidjet kako leti sa motora!
Ionako ću do kraja života strepit kad ode van, ne moramo još i muž i ja tome pridonijet.
Postoji vrijeme kad dijete poraste i postane mali čovjek, ili kad ga već zakonski počnu tako smatrat, a onda više neću imat izbora.
Do tada će bit moja "beba" i radije ću čučat s njim doma nego ga, u najboljem slučaju, gledat u kolima hitne pomoći!

Krasno je vidjet tatu i kćer ili sina kako zajedno uživaju, nekad im i zavidiš, ali.......

Dok ih možemo čuvat mi, čuvajmo ih!
Doći će vrijeme kad će nam kliznut iz ruku i počet sami odlučivat o svom životu, ali ne moramo ih mi prije toga gurat u nešto za što ni mi sami nismo spremni!
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom 650

Post by ZoranM »

Tacno Mrvice..Ionako je roditelj osudjen da se sjekira oko njih dok je god ziv..
Pa kad odrastu neka im ga..A i mladi budu i bolje reflekse imaju ..
Ja sam mojeg mladjeg vozio par km i plasio sam se , bio pod presijom i taman dobro da
nisam gdje pao sve sa njim..
Putovati je dva put zivjeti...
Post Reply