HVALA

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Re: HVALA

Post by Hogar »

Mlad... (ne toliko), zelen i neiskusan (sasvim)... bijase meni sumnjivo, pa pitah ja u servisu valjaju li te gume za snijeg... veli tip... ma odlicne... i ja podjoh.
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

Brate kupi ladu nivu, i uz masnu banderu sa njom! :D
Samo polako, puni gas.
Fail Cube
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Nista? :S

Post by Fail Cube »

Hogare, je li ima taj tvoj redukciju? Jer ovako kako si vozio... I nije bas naj. Da se razumijemo, moje iskustvo sa off-road je malo ili nista sa vasima, al dovoljno da vidim sto sta. Bio sam sa ocem po terenu pa znam kako je al nisam expert. :P Bolje, ako ima redukciju, da ga vozis sa njom, po ovakvom terenu, jer imas vecu snagu. I OBAVEZNO KUPI NOVE GUME. Ovako nemoj vise, molim te. Pusti pricu sta ti drugi kazu da moze za snijeg itd itd, ne znam kako moze kad sara na gumama ne moze da primi toliku kolicinu vode i da te drzi na putu. :)
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

a) na zalost, nema redukciju
b) svaki put su bile nove gume, ali je velika razlika izmedju novih ljetnjih i novih zimskih guma ;(
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Da se i ja javim koji sam bio samo moralna podrška dok se nije pojavio Saša sa svojim Niassan Picak-upom 4X4 koji ima redukciju i izvukao iz blata Jeep-a.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

E naš druže Hogare s džipom, da ne viđoh ove snimke nebi vjerovao da si se tako umuljao :)
Probaj sledeći pput Yokohama gume, pola/pola smjesa... fenomenalne gume i ja sa mojom kravuljinom još niđe zaglavio nisam a zadnje što sam vadio je bio onaj veliki transporter koji sa parkinga nije mogao izać koliko je bio zavijan. Samo dobre gume vjeruj mi, mada i redukcija svoje zna obavit ;)
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

ice wrote:E naš druže Hogare s džipom, da ne viđoh ove snimke nebi vjerovao da si se tako umuljao :)
Probaj sledeći pput Yokohama gume, pola/pola smjesa... fenomenalne gume i ja sa mojom kravuljinom još niđe zaglavio nisam a zadnje što sam vadio je bio onaj veliki transporter koji sa parkinga nije mogao izać koliko je bio zavijan. Samo dobre gume vjeruj mi, mada i redukcija svoje zna obavit ;)
Ice, zato sam se i uvalio... na Patriotu su gume Yokohama G051 :) doduse, ja sam htio G012, koje bi SIGURNO bile puno bolje u ovoj situaciji, ali ih nisam mogao naci u CG, u mojoj (ili pribliznoj) dimenziji, pa sam se morao zadovoljiti sa onim sto sam nasao. A to da sam sminka... to je tacno, jer mi motor nije plav :P

A pogon 4x4 bez (ovakvih ili onakvih) blokada zadnjeg i prednjeg diferencijala... pa izgleda da ne vrijedi puno kad stvarno zagusti :) Zivio Nissan :)
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

[quote="HogarZivio Nissan :)[/quote]

AMIN BOZE

Image
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Hogar »

A evo, na kraju, da samo dodam da se svako pruza onoliko koliko moze... Jeep Patriot je odlicna kombinacija kompromisa... daleko bolje prolazi "teren" od bilo kog 4x2 vozila, na asfaltu je veoma udoban i stabilan, potrosnja veoma korektna, veoma dobra cijena, itd. Sa toliko kompromisa, od njega se stvarno ne moze ocekivati da bude "ultimate off road machine". Da sam se mogao pruziti skoro duplo vise, vjerovatno bih kupio Nissan Pathfinder, al duplo vise je duplo vise, ne? :D
Fail Cube
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Nista? :S

Post by Fail Cube »

Hogar wrote:A evo, na kraju, da samo dodam da se svako pruza onoliko koliko moze... Jeep Patriot je odlicna kombinacija kompromisa... daleko bolje prolazi "teren" od bilo kog 4x2 vozila, na asfaltu je veoma udoban i stabilan, potrosnja veoma korektna, veoma dobra cijena, itd. Sa toliko kompromisa, od njega se stvarno ne moze ocekivati da bude "ultimate off road machine".
Erm, opet ja... Land Rover? Imas sve to sto si rekao i plus off road machine. Jeste da nije najpopularniji kao ostali, al zato ne izdaje. :P

Evo zimus tata i ja kad smo na Zabljaku bili.

Pocetak je put koji ide uzbrdo prije rampe za Crno jezero. Zao mi je sto nisam snimio Toyotu koja je pokusala da se popenje u RIKVERC, pa nam je ablendovao lik da se vratimo nazad jer je on proklizao i tako klizao sve do dna. :lol: Naravno, u redkuciju smo se uspeli. I vidjet ces kasnije, u taj dublji snijeg kad se zavalimo, stat ce auto da tata ubaci u redukciju. :)
Post Reply