Evo i ja da kazem ponesto o Shoei-u, obzirom da ga nosim 3 godine, imam nesto iskustva sa tim kacigama.
Prvo bih molio da ne pokrecemo lov na vjestice, bez potrebe. Govorim vlasniku IN-a. Covjek drzi Shoei i pratecu opremu po cijenama koje su svuda iste, na internetu ili radnjama u inostranstvu.
Konkretno, ovaj Whisper kit je nekih 38-40e, kod njega i u Louisu.
Da budem sigurni da pricamo o ovoj stvari, evo sta je whisper kit:
Ne kazem da vrijedi 40-50e, ali vrijedi vise od 7e, koliko god kosta proizvodjaca. Kaciga je neuporedivo tisha sa njim, a i toplija.
Da nijeste pobrkali i mislite na Breath guard?
http://www.ridersoffshore.com/images/rf ... d_200w.jpg
Inace, Shoei se radi u Japanu, a ne u Kini, a samim tim, kontrola kvaliteta i sami kvalitet je bolji. Na svakoj kacigi, uznutra, nalazi se naljepnica sa datumom proizvodnje i imenom radnika koji je odradio inspekciju. Svi detalji su fenomenalni, unutrasnjost je perfektna, udobnost i sl., plus sertifikati za bezbjednost i to da je firma na glasu su nesto zbog cega da bih se tesko odrekao Shoei-a, u korist neke druge firme.
Mislim da kaciga jeste skupa, ali ja sam spreman da platim tu cijenu. Mozda cu uzeti neku jednobojnu, jer je jeftinija, ali, ispod Shoei-a ne idem, mogu samo da uzmem Arai.
I kad stojim tesko me pratiti...