na koje se to klase djele Motocikli?
- maliratac
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha YBR125, tu i tamo Apriliu Atlantic 400S
Re: na koje se to klase djele Motocikli?
Kamo choperi?
Svako ima pravo da se kreće... i da bude kreten
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
maliratac wrote:Kamo choperi?
Voilawulfy wrote:CHOPPER
Prvo da razjasnimo šta znači Chopper. Chopper potiče od riječi Chopped što znači ogoljen. Riječ Chopper je nastala u Americi, a odnosila se sa motore sa kojih je skinuto sve što nije potrebno da bi se moglo voziti. To podrazumjeva i skidanje žmigavaca, retrovizora, satova,... Kasnije se Chopperima nazivaju sve vrste prerada, iz toga su nastali pojedini stilovi. Chopperi su uglavnom motocikli ručne izrade i vrlo često su unikatne izvedbe. Ako govorimo o serijskoj prozvodnji to je vrlo mali broj primjeraka. Vremenom su se izdvojili pojedini stilovi izrade choppera, tako da ne možemo pričati o klasama medju chopperima, ali možemo pričati u kojem stilu je napravljen.
Old Scool Chopper
Ovo je stil koji najvise podsjeca na prvobitni stil (te prve ogoljene Harley Davidsone Knucklehead). Kote ciklistike su takve da ga nije problem voziti. Ova vrsta motora ima i taj ,,odmetnički'' imidj, prvenstveno zbog americkih filmova iz sredine prošlog vijeka.
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Otkuda te definicije pojma "chopper", jer ja imam neka druga saznanja...

- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Iz više izvora (uglavnom koristim Englesku literaturu), no najlakše mi je naći ovu emisiju na Discovery kanalu
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=18&t=423" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvi video govori u kratkim crtama o tome. Kasnije ću pokušati da nađem još izvora.
http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=18&t=423" onclick="window.open(this.href);return false;
Prvi video govori u kratkim crtama o tome. Kasnije ću pokušati da nađem još izvora.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Sledgehammer
- Grijač guma

- Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007 - Location: Hrvatska, Mraclin
Chopper je mesarska sjekira koja sječe sve, i kosti i velike komade mesa... ima specifičan zvuk, ne udara često - ali kada udari, čuje se... nekako baš kao i dva cilindra choppera, čije radne taktove maltene možeš brojati, tako su rijetki i čujni. I iz te usporedbe i sličnosti je i proizašao naziv takvih motocikala... barem sam ja tako našao u više izvora, sad ne pitaj...
- ghostRRider
- Stoper

- Vozim: Blue Ninja
Sledgehammer wrote:Chopper je mesarska sjekira koja sječe sve, i kosti i velike komade mesa... ima specifičan zvuk, ne udara često - ali kada udari, čuje se... nekako baš kao i dva cilindra choppera, čije radne taktove maltene možeš brojati, tako su rijetki i čujni. I iz te usporedbe i sličnosti je i proizašao naziv takvih motocikala... barem sam ja tako našao u više izvora, sad ne pitaj...
Eto ga na.. moj dobri stari turopoljski
Biti siromašan nije sramota, ali je sramota ništa ne poduzeti da se takvo stanje
promijeni.
promijeni.
- DODAMAN
- Grijač guma

- Vozim: Black cruiser
Svaka cast